Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Prijs iPhone X zakt later dit jaar niet’

Zie je de iPhone X wel zitten, maar is het toestel met OLED-scherm en Face ID je nog wat te duur? Een goed advies zou zijn: wacht tot de opvolger in september en koop dan de huidige X voor een verlaagde prijs. Het toestel kan ook dan nog prima mee. Alleen lijkt dat dit jaar niet op te gaan.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo is Apple niet van plan om de huidige iPhone X na september voor een lagere prijs te verkopen. Het huidige model zou meteen vervangen worden door een nieuwe iPhone X en iPhone X Plus.

Ontwerp snel verbeteren

Kuo heeft in het verleden meermaals bewezen over juiste informatie over Apple’s beslissingen te hebben. De analist heeft goede bronnen binnen Apple’s Aziatische productieketen en baseert zich wederom op die bronnen. Apple zou het ontwerp snel willen verbeteren en geen ‘oude’ modellen blijven verkopen. De productie van de iPhone X zou in afwachting van zijn opvolger in de zomer worden afgebouwd. Dat wil niet zeggen dat het toestel ‘uit de schappen’ verdwijnt, want Apple kan de vraag naar toestellen prima inschatten en zorgen voor genoeg voorraad.

Eerdere hoorden we al dat de volgende iPhone X mogelijk een kleinere notch krijgt omdat componenten worden samengevoegd.

De ‘notch’ is de inham aan de bovenkant van het scherm – Klik/tap voor groter.

Kritiek op de notch

De analist zegt dat er voornamelijk in China -een belangrijke groeimarkt voor Apple- kritiek is op de notch. Deze zou het scherm kleiner doen lijken dan het in werkelijkheid is. De iPhone 8 Plus zou om die reden in China aanzienlijk beter verkopen dat de iPhone X. Misschien kan de iPhone X Plus met 6,5-inch scherm de liefhebbers van een écht groot scherm wel overtuigen. De grote X moet ook in september verschijnen.

Voor iedereen die wel een nieuwe, maar geen extreem dure iPhone wil, heeft Apple ook een oplossing. Naast de iPhone X en X Plus met OLED-scherm zou er ook een iPhone met ‘gewoon’ LCD-scherm komen. Dit toestel heeft naar verluidt het ontwerp van de X, meer zit qua prijs in het middensegment van de markt.

De mogelijke iPhone-lineup voor september dit jaar – Klik/tap voor groter.

Het is voor Apple niet ongebruikelijk om een product van de markt te halen. De iPad Air 2 werd bijvoorbeeld vervangen door de iPad 5e generatie en de iPhone 5 werd door de iPhone 5c opgevolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Prijs iPhone X zakt later dit jaar niet’
Sluiten