‘Prijs iPhone X zakt later dit jaar niet’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Zie je de iPhone X wel zitten, maar is het toestel met OLED-scherm en Face ID je nog wat te duur? Een goed advies zou zijn: wacht tot de opvolger in september en koop dan de huidige X voor een verlaagde prijs. Het toestel kan ook dan nog prima mee. Alleen lijkt dat dit jaar niet op te gaan.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo is Apple niet van plan om de huidige iPhone X na september voor een lagere prijs te verkopen. Het huidige model zou meteen vervangen worden door een nieuwe iPhone X en iPhone X Plus.

Ontwerp snel verbeteren

Kuo heeft in het verleden meermaals bewezen over juiste informatie over Apple’s beslissingen te hebben. De analist heeft goede bronnen binnen Apple’s Aziatische productieketen en baseert zich wederom op die bronnen. Apple zou het ontwerp snel willen verbeteren en geen ‘oude’ modellen blijven verkopen. De productie van de iPhone X zou in afwachting van zijn opvolger in de zomer worden afgebouwd. Dat wil niet zeggen dat het toestel ‘uit de schappen’ verdwijnt, want Apple kan de vraag naar toestellen prima inschatten en zorgen voor genoeg voorraad.

Eerdere hoorden we al dat de volgende iPhone X mogelijk een kleinere notch krijgt omdat componenten worden samengevoegd.

De ‘notch’ is de inham aan de bovenkant van het scherm – Klik/tap voor groter.

Kritiek op de notch

De analist zegt dat er voornamelijk in China -een belangrijke groeimarkt voor Apple- kritiek is op de notch. Deze zou het scherm kleiner doen lijken dan het in werkelijkheid is. De iPhone 8 Plus zou om die reden in China aanzienlijk beter verkopen dat de iPhone X. Misschien kan de iPhone X Plus met 6,5-inch scherm de liefhebbers van een écht groot scherm wel overtuigen. De grote X moet ook in september verschijnen.

Voor iedereen die wel een nieuwe, maar geen extreem dure iPhone wil, heeft Apple ook een oplossing. Naast de iPhone X en X Plus met OLED-scherm zou er ook een iPhone met ‘gewoon’ LCD-scherm komen. Dit toestel heeft naar verluidt het ontwerp van de X, meer zit qua prijs in het middensegment van de markt.

De mogelijke iPhone-lineup voor september dit jaar – Klik/tap voor groter.

Het is voor Apple niet ongebruikelijk om een product van de markt te halen. De iPad Air 2 werd bijvoorbeeld vervangen door de iPad 5e generatie en de iPhone 5 werd door de iPhone 5c opgevolgd.

AppleInsider

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  markmulder1982

  iPhone 5 door de iPhone 5 c? se zeker

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nee in 2013 ging het zo:

  De iPhone 5 werd opgevolgd door de iPhone 5s en daarnaast werd de iPhone 5c geïntroduceerd. De iPhone 5 was daarna niet meer te koop.

 • Profielfoto
  Niels

  Gelukkig zijn er dan altijd nog de voorraden bij de resellers. Ik verwacht niet dat het 2018 model al te veel verbeteringen heeft, die gaan we pas in 2019 zien. En dan is een iPhone X met 2-300 euro korting wel het overwegen waard.

 • Profielfoto
  Night

  … en dat is nou juist  wat Apple niet van plan was…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het valt mij wel echt op dat je de X in Nederland gewoon bijna niet ziet. Volop telefoons die duidelijk 7/8 of 7/8 Plus modellen zijn (camera is een weggevertje), maar bijna nooit een X.

  Of vallen die dingen nou zo erg weg in ze zeeën van Galaxy S8’s?

 • Profielfoto
  steveb

  geef mij dan maar een iPhone 7C

  klein formaat
  inhoud van de 7
  batterij autonomie sterk (zoals bij de se)
  en de body gemaakt van keramiek (zoals de apple watch)

  ps weet iemand of keramiek compatibel is met draadloos opladen?
  dat zou een ideale vervanger zijn voor de glazen achterkant

 • Profielfoto
  html-junky

  @steveb zou misschien kunnen, maar keramiek wat Apple gebruikt (bij de Watch) is super duur

 • Profielfoto
  bugboy

  Het scherm van de iPhone X is ook kleiner dan opgegeven, want ze rekenen van hoek tot hoek, maar er is wel een stuk uit.

  Het zou beter zijn om het netto schermoppervlak te gebruiken dan de diagonaal. Bij een 18:9 verhouding heb je ook relatief minder schermoppervlak dan bij een 16:9 (bij een gelijke schermdiagonaal).

 • Profielfoto
  Simo Bouguerrogh

  Genoeg redenen dus om voor die X Plus te gaan.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Waffle op 22 januari 2018 20:06
  Het valt mij wel echt op dat je de X in Nederland gewoon bijna niet ziet. Volop telefoons die duidelijk 7/8 of 7/8 Plus modellen zijn (camera is een weggevertje), maar bijna nooit een X.

  Of vallen die dingen nou zo erg weg in ze zeeën van Galaxy S8’s?

  En als jij dan mijn geweldigen iPhone X zilver in het zicht ziet dan verbleken alle Galaxy S8’s in het niets 😎 Tja dan krijgt je met een Design iPhone X dat zijn nu eenmaal toestellen voor de beter bedeelden mens😜

 • Profielfoto
  steveb

  html-junky op 23 januari 2018 07:39
  @steveb zou misschien kunnen, maar keramiek wat Apple gebruikt (bij de Watch) is super duur

  ja maar
  1. apple heeft al bewezen dat ze geen schrik hebben van hoge prijzen op de iphone
  2. heb je een idee of het product keramiek-polimeer goedkoper is?
  dat waar apple een patent op heeft.
  lees de voordelen… https://www.onemorething.nl/2016/09/na-apple-watch-ook-keramische-iphone-ipad-en-mac/

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind die witte keramische Applewatch heel mooi maar ik vind het nog steeds niet zijn prijs waard om er één aan te schaffen. Ik laat die Applewatches nog wat verder doorontwikkelen. Op de nieuwste zit er eindelijk “gps” op (de mogelijkheid om te kunnen bellen zonder je telefoon op zak te hebben). Is niet mis. Nu de batterij nog aanpakken. Het design op zich vind ik zeker niet lelijk, dus daar light het ook niet aan!

  @ Waffle, Hier in België zie ik dan wel weer veel mensen met een iPhone X en evengoed met een S8. Dus niet zeker hoe dat juist zit. Maar misschien is dat vooral in jouw buurt (Nederland is vrij groot, zelfs groter dan België) en wanneer het op Apple producten komt zijn ze er in Nederland is sneller bij…

  @Simo Bouguerrogh, Als je van een grote telefoon houd moet je dat inderdaad zeker doen. Ik hou van het handige MOBIELE formaat van mijn telefoon. Wil ik een groter scherm voor onderweg dan neem ik mijn iPad Pro of Macbook Pro wat ook nog steeds mobiel is. Maar meestal, als je een groter scherm wilt is dat voor het bekijken van video’s… (of soms om te programmeren of video-editing) maar ook in die gevallen zou ik eerder of de iPad of de Macbook Pro nemen. Het enige waar ik voor vrees is dat de + versie een betere camera of dergelijke krijgt. Ik hoop echt dat Apple dat niet gaat doen. Buiten een grotere batterij (wat ik kan begrijpen gezien de grotere behuizing) hoop ik dat die + dus hetzelfde blijft als het gewone formaat. Maar goed, we zien wel zeker?:-)

   

  Ooh, Sannetju, laten we samen met onze zilveren iPhone genieten van de ondergaande zon…:P