‘iPhone X Plus krijgt 6,5-inch scherm van LG’

Door: Raymon Mens - 11 reacties
Samsung wil Apple een boet opleggen omdat het te weinig OLED schermen heeft afgenomen

Met een 5,8-inch scherm is de iPhone X de grootste iPhone ooit. Toch is de behuizing van het toestel kleiner dan die van de iPhone 8 Plus. Kan het daarom nog een maatje groter? Jazeker. Apple plant naar verluidt een ‘iPhone X Plus’ en nu hebben we de eerste details.

iPhone X Plus in 2018: LG aan zet

De komst van een grotere iPhone X werd al eerder voorspeld en volgens bronnen binnen Apple’s productieketen gaat LG het OLED-scherm voor de iPhone X Plus leveren. Het moet een scherm van maar liefst 6,5-inch worden. Momenteel is Samsung de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone. Dat is jackpot voor Samsung, maar onwenselijk voor Apple.

Om minder afhankelijk te worden van Samsung grijpt de opvolger van de iPhone X naar verluidt aan om schermen van LG te gebruiken. Het bedrijf uit Cupertino is al sinds 2017 bezig om samen met LG een nieuwe fabriek voor OLED-schermen op te zetten en dit zou het eerste resultaat zijn. Volgens insiders levert LG vanaf september 2018 15 tot 16 miljoen OLED-schermen.

iPhone X Plus mockup 001
iPhone X en iPhone X Plus (Mock-up via iDropnews) – Klik/tap voor groter.

Dit jaar vier nieuwe iPhones

Hoewel het nog te vroeg is op definitieve conclusies te trekken, is het steeds zekerder dat we dit jaar vier nieuwe iPhones zien. In maart volgt naar verluidt een vernieuwde iPhone SE en in september zou Apple met drie nieuwe, grote iPhones komen.

Naast een nieuwe iPhone X van 5,8-inch moet ook de iPhone X Plus van 6,5-inch verschijnen. Deze toestellen krijgen een OLED-scherm van Samsung of LG. Daarnaast wil Apple naar verluidt een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm uitbrengen. Dit toestel zou op de iPhone X lijken en ook Face ID hebben, maar qua prijs meer in het middensegment zitten. De traditionele iPhone met home-knop zou op de SE na helemaal verdwenen zijn.

iPhone lineup 2018 analist
Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Hij gaat de X2 heten. Wedden voor een iPhone??

 • Profielfoto
  ¿`„

  iPhone X2, Xse of X plus het kan allemaal. Het zal niet veel langer meer duren dan twee of drie jaar maar dan heeft Apple ook een iPhone op de markt voor € 2000. Hatseflats !!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik ben van een iPhone 7 Plus naar een iPhone X gegaan en je merkt wel dat het scherm van de X iets kleiner is dan dat van de Plus (grotere schermdiagonaal betekent niet meer oppervalk als de verhouding anders is), dus ik zou wel een X met een groter scherm willen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  iPhone XI Plus lijkt met logischer dan X2

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Ik vind elke naam dan ook helemaal prima! Wanneer komt deze nieuw en grotere iPhone, die ik heel erg graag wil gaan aanschaffen – iPhone 6 Plus upgrade – beschikbaar? That’s the Q! ?

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  BTW: de artikelen – nieuw design – zijn prima te lezen hoor. ?

 • Profielfoto
  wouwout

  scherm van X is niet groter, zoals Raymon schrijft, oppervlakte is kleiner dan 8 plus.

 • Profielfoto
  diotav

  En dan maar hopen dat Apple een betere camera niet enkel in de Plus stopt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  En dan maar hopen dat Apple een betere camera niet enkel in de Plus stopt.

  Dat is dus ook mijn hoop, want ik vind het formaat van de huidige iPhone X echt super! Ligt goed in de hand, niet te groot, niet te klein vindt ik.

  Als ik een groter scherm wil om video of foto’s te bekijken dan neem ik wel een iPad of laptop.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Kan jullie nu al zeggen dat ’t een kankerapparaat word…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Kan jullie nu al zeggen dat ’t een kankerapparaat word…

  Hopelijk niet hoor, kanker, dat is niet om mee te lachen, geloof mij:-)