Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 januari 2018

‘iPhone X Plus krijgt 6,5-inch scherm van LG’

Met een 5,8-inch scherm is de iPhone X de grootste iPhone ooit. Toch is de behuizing van het toestel kleiner dan die van de iPhone 8 Plus. Kan het daarom nog een maatje groter? Jazeker. Apple plant naar verluidt een ‘iPhone X Plus’ en nu hebben we de eerste details.

iPhone X Plus in 2018: LG aan zet

De komst van een grotere iPhone X werd al eerder voorspeld en volgens bronnen binnen Apple’s productieketen gaat LG het OLED-scherm voor de iPhone X Plus leveren. Het moet een scherm van maar liefst 6,5-inch worden. Momenteel is Samsung de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone. Dat is jackpot voor Samsung, maar onwenselijk voor Apple.

Om minder afhankelijk te worden van Samsung grijpt de opvolger van de iPhone X naar verluidt aan om schermen van LG te gebruiken. Het bedrijf uit Cupertino is al sinds 2017 bezig om samen met LG een nieuwe fabriek voor OLED-schermen op te zetten en dit zou het eerste resultaat zijn. Volgens insiders levert LG vanaf september 2018 15 tot 16 miljoen OLED-schermen.

iPhone X en iPhone X Plus (Mock-up via iDropnews) – Klik/tap voor groter.

Dit jaar vier nieuwe iPhones

Hoewel het nog te vroeg is op definitieve conclusies te trekken, is het steeds zekerder dat we dit jaar vier nieuwe iPhones zien. In maart volgt naar verluidt een vernieuwde iPhone SE en in september zou Apple met drie nieuwe, grote iPhones komen.

Naast een nieuwe iPhone X van 5,8-inch moet ook de iPhone X Plus van 6,5-inch verschijnen. Deze toestellen krijgen een OLED-scherm van Samsung of LG. Daarnaast wil Apple naar verluidt een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm uitbrengen. Dit toestel zou op de iPhone X lijken en ook Face ID hebben, maar qua prijs meer in het middensegment zitten. De traditionele iPhone met home-knop zou op de SE na helemaal verdwenen zijn.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘iPhone X Plus krijgt 6,5-inch scherm van LG’
Sluiten