Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 januari 2018

iPhone X verslaat Galaxy Note 8 in OLED burn-in test

De iPhone X is de eerste smartphone van Apple met een OLED-scherm. Dat zorgt voor dieper zwart, mooiere kleuren en verbruikt minder accu, maar heeft ook een aantal nadelen. Een van die nadelen is inbranden van het scherm. Ook wel burn-in genoemd.

iPhone X staat zijn mannetje

Het OLED-scherm van de nieuwe iPhone blijkt slechts minimaal vatbaar voor inbranden. Zelfs na meer dan 20 dagen een afbeelding op maximale helderheid tonen, valt de impact enorm mee. De iPhone X scoort ook een stuk beter dan de Galaxy S7 Edge en Galaxy Note 8 van Samsung. Opmerkelijk, omdat het scherm van de iPhone X door Samsung wordt gemaakt.

De Koreaanse website Cetizen deed een uitvoerige test. Na een week dezelfde afbeelding tonen, waren op het scherm van de Galaxy Note 8 duidelijk sporen van inbranding te zien. De iPhone X en Galaxy S7 Edge waren na een week nog niet zichtbaar ingebrand.

De resultaten na een week – Klik/tap voor groter.

De ultieme test: na drie weken

Na ruim 510 uur, oftewel drie weken constant dezelfde afbeelding getoond te hebben, zien alle schermen er gehavend uit. De afbeelding is op de Galaxy Note 8 vrijwel geheel ingebrand, terwijl de Galaxy S7 Edge het iets beter doet. De iPhone X laat de minste sporen van inbranden zien.

Dit is natuurlijk een extreme test. Niemand zal bewust drie weken lang bewust éen afbeelding op zijn scherm laten staan, maar misschien wel onbewust. iOS toont namelijk elementen zoals de klok, het bereik en Wi-Fi-icoon op een vaste plaats. Om inbranden tegen te gaan, worden deze elementen wel regelmatig enkele pixels verplaatst.

De resultaten na drie weken – Klik/tap voor groter.

Het scherm van de iPhone X wordt door Samsung geproduceerd, maar wel volgens de specificaties van Apple. Dat is waarschijnlijk waarom de Apple-smartphone beter presteert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone X verslaat Galaxy Note 8 in OLED burn-in test
Sluiten