Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2018

‘iPhone X krijgt volgend jaar kleinere notch’

In 2017 vierde de iPhone zijn tiende verjaardag en onthulde Apple de iPhone X. Het is de eerste iPhone met een OLED-scherm dat bijna edge-to-edge is, op één uitzondering na: de notch. Niet iedereen is onder de indruk van deze inham aan de bovenkant van het scherm. Naar verluid wordt de notch volgend jaar een stuk kleiner.

De notch is momenteel nodig om alle sensoren voor onder andere Face ID in te verwerken. Apple zou de selfie-camera en module voor gezichtsherkenning in 2019 willen samenvoegen en zo de inham verkleinen. Dat meldt de wisselend betrouwbare site ETNews.

Plausibel maar onvolledig

Dit gerucht is plausibel, maar niet erg volledig. Er bestaat namelijk niet zoiets als één module voor gezichtsherkenning in de nieuwste iPhone. Face ID wordt door twee modules gevormd: een infraroodcamera, een rasterprojector en een infraroodbelichter. Waarschijnlijk wordt de infraroodcamera samengevoegd met de frontcamera. Daardoor zou de notch in ieder geval een stukje minder breed kunnen worden.

Klik/tap voor groter.

Maar eerst de iPhone X Plus

Het is nog lang geen 2019 en voor september 2018 heeft Apple naar verluidt hele andere plannen. Er zou gewerkt worden aan de iPhone X Plus met een scherm van maar liefst 6,5-inch. Apple heeft volgens geruchten al een boel schermen voor de grotere iPhone X bij LG besteld. Het lijkt er ook op dat het traditionele iPhone-ontwerp met home-knop dit jaar definitief verdwijnt. Naast de iPhone X en iPhone X Plus met OLED-scherm wil Apple naar verluidt ook een goedkopere iPhone met LCD-scherm uitbrengen. Dit toestel zou op de X lijken en ook Face ID hebben, maar qua prijs meer in het middensegment zitten.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘iPhone X krijgt volgend jaar kleinere notch’
Sluiten