‘iPhone X krijgt volgend jaar kleinere notch’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

In 2017 vierde de iPhone zijn tiende verjaardag en onthulde Apple de iPhone X. Het is de eerste iPhone met een OLED-scherm dat bijna edge-to-edge is, op één uitzondering na: de notch. Niet iedereen is onder de indruk van deze inham aan de bovenkant van het scherm. Naar verluid wordt de notch volgend jaar een stuk kleiner.

De notch is momenteel nodig om alle sensoren voor onder andere Face ID in te verwerken. Apple zou de selfie-camera en module voor gezichtsherkenning in 2019 willen samenvoegen en zo de inham verkleinen. Dat meldt de wisselend betrouwbare site ETNews.

Plausibel maar onvolledig

Dit gerucht is plausibel, maar niet erg volledig. Er bestaat namelijk niet zoiets als één module voor gezichtsherkenning in de nieuwste iPhone. Face ID wordt door twee modules gevormd: een infraroodcamera, een rasterprojector en een infraroodbelichter. Waarschijnlijk wordt de infraroodcamera samengevoegd met de frontcamera. Daardoor zou de notch in ieder geval een stukje minder breed kunnen worden.

iPhone X Face ID
Klik/tap voor groter.

Maar eerst de iPhone X Plus

Het is nog lang geen 2019 en voor september 2018 heeft Apple naar verluidt hele andere plannen. Er zou gewerkt worden aan de iPhone X Plus met een scherm van maar liefst 6,5-inch. Apple heeft volgens geruchten al een boel schermen voor de grotere iPhone X bij LG besteld. Het lijkt er ook op dat het traditionele iPhone-ontwerp met home-knop dit jaar definitief verdwijnt. Naast de iPhone X en iPhone X Plus met OLED-scherm wil Apple naar verluidt ook een goedkopere iPhone met LCD-scherm uitbrengen. Dit toestel zou op de X lijken en ook Face ID hebben, maar qua prijs meer in het middensegment zitten.

iPhone lineup verwacht 2018
Klik/tap voor groter.

ETNews

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Neowip

  Goh, een kleinere notch, je verwacht het niet hè;)

 • Profielfoto
  polimo

  Tja, technologie-vooruitgang kent geen grenzen mee! ?

 • Profielfoto
  Night

  Krijgen weer dan weer een nieuwe screensaver, zoals in de T-Mobile reclame?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Wat is een topnotch phone zonder notch?

  zonder gekheid, weg met dat ding. Die lelijke brede antennebanen zijn ook verdwenen, dus die notch zal tzt ook weg zijn. Ik wacht.

 • Profielfoto
  Sannetju

  over De notch.. het is dat ik het hier lees over de notch anders zou het mij niet eens opvallen ?

 • Profielfoto
  queenfan

  De hele notch geneuzel is overtrokken vind ik, ik en vele iPhone X gebruikers hebben er geen last van.

 • Profielfoto
  Buzz

  Er bestaat namelijk niet zoiets als één module voor gezichtsherkenning in de nieuwste iPhone. Face ID wordt door twee modules gevormd…

  Een beetje rare stelling dit, gezien de betekenis van het woord module (bijv via Wikipedia):

  Een module is een onderdeel van een groter geheel, dat zelf ook weer bestaat uit meerdere onderdelen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben het eens met “Queenfan”. Ik heb totaal geen last van die notch. Ja, hij is er maar als ik bijvoorbeeld in landscape naar een youtube filmpje kijk heb ik er niet echt last van. Ik begrijp dat hele mensen enkel een stuk glas in hun handen verwachten, en, dat komt… Maar ik vermoed echter gewoon dat de technologie er niet is of te duur is. De iPhone X is sowieso al duur. Uiteraard zal het fantastisch zijn wanneer die notch volledig wegvalt. Tot die tijd, zal de notch altijd verkleind en verfijnd worden, naarmate de technologie vordert. Ik ben erg benieuwd. Samen met alle anderen hier in dit forum (vermoed ik).:-)

  @Sannetjuh: Notch? Waar heb je het over?:P

   

  Overigens ben ik erg blij met het formaat van mijn iPhone X. Ik hoop dat het + model geen “extra’s” krijgt zoals bv een betere camera. Want dat zou de enige reden zijn dat ik het + model koop. De huidige X ligt echt super goed in de hand !