Komst iPad met Face ID zo goed als zeker

Door: Raymon Mens - 8 reacties
iPad Pro 2018 Face ID

De iPhone X is momenteel het enige apparaat met gezichts­scanner Face ID, maar waarschijnlijk niet het laatste. Er gingen al enige tijd geruchten over een iPad met Face ID en die zijn nu zo goed als bevestigd.

In de eerste betaversie van iOS 11.3 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe iPad met gezichts­scanner. Apple noemt de nu nog mysterieuze tablet “Modern iPad” en met die naam werd vorig jaar ook naar de iPhone X verwezen. Het toestel met Face ID heette in betaversies van iOS “Modern iPhone”.

iPad met Face ID en dunnere randen?

De ontdekking werd gedaan door de Braziliaanse Twitter-gebruiker Filipe Espósito. Hij weet vaker dingen in nieuwe iOS-versies op te graven. Zo had hij ook als eerste informatie over de HomePod. Naast Face ID is de kans ook groot dat Apple’s tablet een nieuw ontwerp met dunnere randen krijgt. Net als de iPhone X. Of de tablet ook van een ‘notch’ voorzien wordt is afwachten.

Nieuwe versie Face ID vereist

Apple heeft nog wel wat werk te doen om Face ID compatibel met de iPad te maken. Momenteel werkt de gezichtsscanner namelijk alleen in portretmodus. De iPad wordt echter ook veel in landscape-modus gebruikt. Face ID kan in liggende stand je gezicht niet herkennen.

Waarschijnlijk komt de gezichts­scanner eerst naar de iPad Pro. De hardware voor Face ID is namelijk niet goedkoop dus het is logisch dat de duurste Apple-tablet eerst gaat. De nieuwe tablet wordt mogelijk tijdens WWDC 2018 vernieuwd, want de vorige vernieuwing was ook tijdens de World Wide Developer Conference in juni.

iPad Pro Face ID
Concept: Carlos Guerra – Klik/tap voor groter.

Naast een iPad Pro met Face ID komt er dit jaar waarschijnlijk ook een nieuwe, goedkopere iPad. Apple zou de instapprijs nog verder willen verlagen. Volgens geruchten krijgt de nieuwe budget-iPad in de VS een vanaf-prijs van $259. De huidige iPad wordt daar voor $329 verkocht. Als we dat omrekenen naar Nederlandse prijzen en er wat Apple-logica op los laten, zou de goedkope tablet € 319 kunnen kosten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  basiel

  Vind ik persoonlijk niet handig. Faceid laat maar 1 gezicht toe om te herkennen. En iPad is meer een toestel dat door meerdere gezinsleden wordt gebruikt. Met touches kan je wel van iedereen van het gezin een vinger toevoegen om te unlocken.

  Wanneer gaat Apple trouwens eens werk maken van multi user iPad functionaliteit zodat ik en mijn vrouw zelfde iPad kunnen gebruiken met elk eigen apps en content?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Vind ik persoonlijk niet handig. Faceid laat maar 1 gezicht toe om te herkennen. En iPad is meer een toestel dat door meerdere gezinsleden wordt gebruikt. Met touches kan je wel van iedereen van het gezin een vinger toevoegen om te unlocken.

  Ik weet niet helemaal meer waar de problemen lagen, maar de iPad pro heeft een hele malen snellere SOC. Wellicht dat deze snel genoeg data kan verwerken voor meerdere mensen? Dan is het probleem opgelost.

  Ben het wel met je eens.. Meerdere mensen zou prettig zijn. Maar waar ligt de grens? Vier gezichten is denk ik weer veel te veel werk, dus vermoed dat de grens bij twee zal gaan liggen dan..

 • Profielfoto
  Spinozo

  Gewoon nog een iPad kopen dan is het probleem opgelost en kun je er altijd op.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat is idd wat Apple hoopt dat je doet.

 • Profielfoto
  koen

  basiel op 25 januari 2018 18:29
  Wanneer gaat Apple trouwens eens werk maken van multi user iPad functionaliteit zodat ik en mijn vrouw zelfde iPad kunnen gebruiken met elk eigen apps en content?

  Vraag het eens aan Apple, via hun feedback website.

 • Profielfoto
  JdeTuitE

  WoW! Als dat concept model zo in de winkels komt te liggen gaat mijn iPad air2 omgeruild worden:-)

 • Profielfoto
  DBLCreations


  basiel
  25 januari 2018 18:29
  Vind ik persoonlijk niet handig. Faceid laat maar 1 gezicht toe om te herkennen. En iPad is meer een toestel dat door meerdere gezinsleden wordt gebruikt. Met touches kan je wel van iedereen van het gezin een vinger toevoegen om te unlocken.”

   

  Hangt er van af hoe je het bekijkt. Een iPad Pro is eigenlijk meer om Pro werk te verrichten en dus niet om je kinderen spelletjes op te laten spelen. Maar zoals ik al zei, hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Er is natuurlijk ook niks mis mee om dat te doen.

  Aan de andere kant ben ik het wel met je eens en denk ik ook dat de tijd gekomen is voor multiuser login en dan heb je het probleem in principe al opgelost (indien er meerdere gezichten gescand kunnen worden natuurlijk).

 • Profielfoto

  Hopelijk zit er ook Face ID in de eerst volgende update van de MacBook Pro.