‘iPad-apps werken nog dit jaar op de Mac’

Apple rmens 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Gisteren werd duidelijk dat Apple een aantal nieuwe functies voor iOS en macOS in de ijskast zet en zich gaat focussen op stabiliteit en kwaliteit. Wat niet gestopt wordt is ‘Project Marzipan’ dat universele apps voor iOS en macOS mogelijk maakt.

Volgens bronnen van de Amerikaanse techsite Axios wil Apple dit jaar nog steeds iOS-apps op de Mac laten draaien. Er zou gestart worden met een iPad-apps, omdat die vaak al gemaakt zijn met een groter scherm in gedachten. Apple maakt haast, want mogelijk wordt de basis voor deze universele apps al tijdens WWDC 2018 in juni onthuld.

Nieuw, overkoepelend framework

Hoe Apple dit aan gaat pakken is onduidelijk. Het aanpassen van bestaande iPad-apps zou de snelste optie zijn, maar iets anders is ook mogelijk.

Veel ontwikkelaars verwachten namelijk dat Apple met een nieuw framework voor apps komt. Momenteel gebruikt iOS UIKit en macOS AppKit en die zijn erg verschillend. Een overkoepelend framework zou de meest logische oplossing zijn. Apple gebruikt dit zelf al voor bijvoorbeeld de foto’s-app op de Mac. Deze is gemaakt met UXKit en mogelijk kunnen ontwikkelaars er dit jaar ook mee aan de slag.

Klik/tap voor groter.

Behalve universele apps voor iOS en Mac is er dit jaar weinig nieuws te verwachten op iOS-gebied. Apple zou zich focussen op het verbeteren van de stabiliteit en prestaties van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Die lieten zeker in iOS 11 nog wel eens te wensen over.

Universele apps voor iOS en macOS zijn een prima idee. Ze zullen vooral de Mac vooruithelpen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen