Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 januari 2018

Invisible Tickets: NS en ING testen reizen met iPhone

Android-gebruikers kunnen (met horten en stoten) al een tijdje de OV-chipkaart op hun mobiele telefoon gebruiken. iPhone-gebruikers vallen buiten de boot, maar dat duurt niet lang meer. NS en ING zijn stilletjes een proef gestart waarbij je met je iPhone kunt reizen. Geen OV-chipkaart nodig.

De dienst heet ‘Invisible Tickets’ en wordt momenteel door een klein aantal reizigers getest. Via de website van de proef is het mogelijk om je aan te melden, maar een garantie dat je toe wordt gelaten tot de proef is er niet. Wij hebben ons in ieder geval aangemeld.

Weinig details bekend

Hoe de dienst technisch werkt is nog niet bekend. Er lijkt in ieder geval Bluetooth-tracking gebruikt te worden, want de site kopt “Leave your OV-chipcard at home”. Verder lezen we dat je ook niet meer kunt vergeten om in- of uit te checken. Mogelijk zetten NS en ING ook NFC in, want sinds iOS 11 is het beperkt mogelijk om NFC-tags te lezen met iOS-apparaten.

“Travel like you’re in the future, het klinkt veelbelovend” – Klik/tap voor groter.

OV-chip mobiel voor Android flopt

Android-gebruikers kunnen sinds vorig jaar met hun smartphone inchecken en betalen bij NS. Dat liep echter al snel uit op een flop. Het aanmeldproces was erg omslachtig, er waren verschillende apps en een nieuwe simkaart nodig.

Inmiddels is een deel van het systeem door problemen uit de lucht gehaald en kunnen alleen abonnees van Vodafone de dienst gebruiken. Aanvankelijk was het ook voor klanten van KPN mogelijk, maar de activatie liep zo stroef dat in juli besloten werd te stoppen. Een aantal maanden later is het systeem nog steeds niet terug in de lucht.

OV-chip mobiel – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Invisible Tickets: NS en ING testen reizen met iPhone
Sluiten