Instagram toont nu wanneer je online was: zo zet je het uit

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Veel mensen hebben op WhatsApp de functie uit staan waarbij anderen kunnen zien wanneer ze voor het ‘laatst gezien’ zijn. Dit verklapt of je tot laat in de kroeg hing, of een bericht mogelijk al wel hebt ontvangen en gelezen. Instagram is zijn functies ook aan het uitbreiden, en heeft een functie toegevoegd aan de privéberichten: je activiteitsstatus.

Niet meer stiekem Instagram checken

Instagram voegt langzaam maar zeker steeds meer functies toe. Je kunt er al lang niet alleen maar foto’s op delen; je deelt ook verhalen, je kunt foto’s, video’s en verhalen bewerken en privéberichten versturen.

Het sociale medium heeft nu stilletjes een functie toegevoegd aan deze direct messages. Net als dat je op WhatsApp kun je zien wanneer iemand voor het laatst actief is geweest. Als je nu het DM-deel van je Instagram opent, dan kun je wellicht al zien hoe lang geleden je vrienden actief waren in de chat. Nog niet iedereen kan dit zien, maar de functionaliteit zal snel voor iedereen beschikbaar zijn.

Instagram laatst actief uitzetten
Klik/tap voor groter.

Hoe zet je dit uit?

Je kunt nu al wel uitzetten dat je vrienden en contacten kunnen zien wanneer jij voor het laatst actief was op de app. Om dat te doen ga je naar de instellingen van je profielscroll een stukje naar onderenActiviteitstatus weergeven. Deze laatste kun je uit zetten. Daarmee zorg je er voor mensen die je een chatbericht sturen niet zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest op de app. Als je dit uitschakelt kun je de activiteitstatus van andere accounts ook niet meer zien.

Klik/tap voor groter.

WANT

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  ernestvdh

  raar,

  die activiteits status is nergens te vinden, zoals boven vermeld

  heb ios 11.2.2

  ernest.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hey Ernest,

  De functie wordt nog uitgerold. Je kunt het over een aantal dagen nog eens proberen of je iPhone herstarten.

 • Profielfoto
  wacon

  Bij mij te zien en uitgezet nu

 • Profielfoto
  computer space

  Vast een premiumdienst voor de iPhone X. Bij de andere is scherm korter en past het niet.