‘HomePod onderscheidt stemmen en krijgt Siri mute’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De HomePod is nog niet te koop, maar de betaversie van iOS 11.2.5 toont een aantal interessante eigenschappen van Apple’s slimme speaker. Zo wordt het mogelijk om Siri tijdelijk uit te zetten en is er waarschijnlijk ondersteuning voor meerdere stemmen.

Dat heeft de Braziliaanse Twitter-gebruiker Filipe Espósito ontdekt. In de betaversie van iOS 11.2.5 zitten iconen die aangeven dat Siri uitgeschakeld is op de HomePod. Dat is nuttig tijdens bijvoorbeeld feestjes, waar je bijdehante vrienden ongetwijfeld je reminders vol willen zetten met onzin.

Siri Mute en herkenning stemmen

Het bestaan van een mute-functie voor Siri wordt bevestigd door een aantal iconen die een doorgestreept Siri-icoon tonen. Volgens Espósito blijkt uit de code dat het muten van Siri aan een HomeKit-scene gekoppeld kan worden, maar waarschijnlijk wordt het ook een losse instelling.

HomePod Assets iOS 11.2.5
Klik/tap voor groter.

Uit de code zou ook blijken dat de HomePod in staat is om meerdere stemmen te herkennen. Dat wordt echter niet bevestigd door een icoon, maar is een logische functie. In een huis zijn immers vaak meerdere mensen aanwezig en die kunnen van gepersonaliseerde antwoorden worden voorzien.

Verkoopstart HomePod dichtbij

Alles wijst erop dat de HomePod snel verkrijgbaar is. De slimme speaker is goedgekeurd door de Amerikaanse FCC en Apple brengt iOS 11.2.5 waarschijnlijk nog deze week uit. De slimme speaker zou aanvankelijk eind 2017 verkrijgbaar zijn, maar Apple stelde dit uit omdat de software nog niet helemaal gereed was.

De HomePod is voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar. Apple start de verkoop exclusief in de VS en Europa volgt waarschijnlijk later dit jaar. Desalniettemin zijn Europese Apple-medewerkers de slimme speaker al aan het testen.

@filipekids

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Polonium-210

  Ik hoop dat HomeKit ook wat betrouwbaarder wordt. Ik vind HomeKit een schitterende (maar dure) toevoeging aan mijn huis maar ik moet ook wel vaak bereid zijn om uit te vogelen waarom het ‘nu weer niet werkt’. Ik zou het niet aan een leek adviseren en al helemaal nog niet mijn deursloten bv eraan toevertrouwen. Dus misschien is de HomePod wel een mooie toevoeging, maar misschien ook een nieuwe bron van bugs en onduidelijkheden.

 • Profielfoto
  Jorik

  Polonium-210 op 22 januari 2018 14:10
  Ik hoop dat HomeKit ook wat betrouwbaarder wordt. Ik vind HomeKit een schitterende (maar dure) toevoeging aan mijn huis maar ik moet ook wel vaak bereid zijn om uit te vogelen waarom het ‘nu weer niet werkt’. Ik zou het niet aan een leek adviseren en al helemaal nog niet mijn deursloten bv eraan toevertrouwen. Dus misschien is de HomePod wel een mooie toevoeging, maar misschien ook een nieuwe bron van bugs en onduidelijkheden.

  Ik ben benieuwd: gebruik je allemaal HomeKit certified producten? Ik gebruik zelf homebridge als brug tussen HomeKit en Domoticz. Daar heb ik ook wat problemen mee gehad, maar ik dacht dat dat vooral kwam omdat het geen officiële ondersteuning heeft.

 • Profielfoto
  html-junky

  Polonium-210 op 22 januari 2018 14:10
  Ik hoop dat HomeKit ook wat betrouwbaarder wordt. Ik vind HomeKit een schitterende (maar dure) toevoeging aan mijn huis maar ik moet ook wel vaak bereid zijn om uit te vogelen waarom het ‘nu weer niet werkt’. Ik zou het niet aan een leek adviseren en al helemaal nog niet mijn deursloten bv eraan toevertrouwen. Dus misschien is de HomePod wel een mooie toevoeging, maar misschien ook een nieuwe bron van bugs en onduidelijkheden.

  Homekit is wel betrouwbaar, maar ik denk dat je in de war bent met de term ‘duidelijker’ als ik zo naar je verhaal lees.

  Maar deze speaker krijgt geen homekit ondersteuning dacht ik

   

 • Profielfoto
  polimo

  Ik werk nu een half jaartje met Homekit en ondersteunde aanvullende producten en moet de mening van Polonium-210 bijtreden; ook ik ga mijn deursloten er nog niet aan toevertrouwen. Andere beweringen trek ik in twijfel. Ik reken erop dat nieuwe IOS versies, met of zonder HomePod, de kwaliteit van Homekit verder zullen verbeteren en functionaliteit aanvullen.