Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 8 januari 2018

HomePod wordt al in Europa getest

De HomePod zou eigenlijk eind 2017 uitkomen, maar Apple stelde de lancering uit. De slimme speaker moet nu nog in het eerste kwartaal van 2018 verschijnen, maar alleen in de VS. Toch lijkt een lancering in Europa ook dichtbij, want de HomePod wordt al door Europese Apple-medewerkers getest.

HomePod in Duitsland en Frankrijk getest

Wij hebben van Apple-medewerers in Duitsland en Frankrijk vernomen dat ze de HomePod in hun huiskamer hebben staan. Het gaat om testexemplaren die vorige week zijn geleverd. Een aantal Amerikaanse Apple-medewerkers heeft de de slimme speaker al langer in huis.

Volgens een van de medewerkers is Engels nog steeds de primaire taal voor de HomePod. Siri verstaat nog geen Frans, Duits of laat staan Nederlands. Een van de medewerkers zou verteld zijn dat ondersteuning voor Frans in de volgende maanden wordt toegevoegd. Over Nederlands is niet bekend en wij hebben ook niet over tests in Nederland vernomen. De tests in Duitsland en Frankrijk focussen zich vooral op muziek en geluidskwaliteit.

Un HomePod dans le Salon! – Klik/tap voor groter.

Verkoopstart VS in februari?

Voor inwoners van de Verenigde Staten zou de HomePod aanvankelijk een leuk kerstcadeau worden. Apple slaagde er echter niet in om de slimme speaker met AirPlay 2 en Siri in 2017 uit te brengen. De fabrikant noemt geen exacte datum, maar volgens een analist van GBH insights komt de slimme speaker binnen 4 tot 6 weken op de markt. Dat is dus waarschijnlijk in februari.

Apple is niet de enige fabrikant die een slimme speaker op de markt brengt. Amazon heeft de Echo en Google introduceerde vorige jaar de Google Home. Deze slimme speakers ondersteunen net als de HomePod geen Nederlands, maar hebben wel een uitgebreid ecosysteem met apps en skills. Apple pakt het gematigder aan, want HomePod-apps zijn beperkt tot herinneringen, notities en chats.

De HomePod scant de kamer voor een optimaal geluid – Klik/tap voor groter.

De vertragingen rondom de HomePod hebben mogelijk iets te maken met Apple’s besluiteloosheid rondom de slimme speaker. Het project is meerdere malen gestart en in de ijskast gezet (Zie → De onstuimige geschiedenis van Apple’s slimme speaker)

Reageer op artikel:
HomePod wordt al in Europa getest
Sluiten