Home, de vijfde serie voor Apple Video

3 reacties

Dat Apple aan een eigen Netflix-concurrent werkt is een publiek geheim. De dienst gaat mogelijk ‘Apple Video’ heten en het bedrijf uit Cupertino koopt veel nieuwe series die door grote namen geproduceerd worden. De vijfde exclusieve titel is nu een feit: Home.

Home: een serie over bijzondere huizen

Volgens Variety heeft Apple getekend voor de serie Home. Het wordt een inspirerende documentairereeks waarin de meest bijzondere huizen ter wereld worden getoond. De ontwerpers komen ook aan het woord en onthullen alle details van hun creaties.

Het eerste seizoen van Home krijgt naar verluidt tien afleveringen van een uur. Apple zou Time Inc. Productions meteen de opdracht hebben gegeven en niet willen wachten op een pilot. Blijkbaar is enige haast geboden.

home series homekit
Apple-gebruikers zullen de term ‘Home’ vooral kennen van HomeKit, maar daar heeft de serie niets mee te maken – Klik/tap voor groter.

Apple Video nog dit jaar live?

Die haast is niet voor niets, want volgens eerdere berichten moet Apple’s Netflix-concurrent nog dit jaar live gaan. Naast Apple Music kun je uitkijken naar Apple Video. Dat deze dienst in de maak is, vormt een publiek geheim. Apple heeft bijvoorbeeld een eigen studio in Hollywood gekocht. We weten nu dat naast ‘Home’ de volgende series gepland staan:

 • Amazing Stories: kruising tussen science fiction en horror (gemaakt door Steven Spielberg)
 • Morning Shows: een reality-serie over Amerikaanse ochtendshows (gemaakt door schrijver House of Cards)
 • Battlestar Galactica: sciencefiction die zich afspeelt in een wereld waar de ruimtewedloop nooit is gestopt (gemaakt door Ronald D. Moore)
 • Are You Sleeping: crime-serie die draait om een mysterieuze moordzaak (met actrice Octavia Spencer)
Octavia Spencer 16x9
Octavia Spencer wordt een van de sterren in Apple’s eigen series – Klik/tap voor groter. Afbeelding: AFP

Wanneer Apple Video precies live gaat is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Apple Netflix absoluut niet nodig heeft om een streamingdienst op te starten. Hoewel een analist onlangs zei dat de kans groot was dat Netflix door Apple gekocht wordt, geloven wij dat niet. (Zie → Er is 0 procent kans dat Apple Netflix koopt en hier is waarom)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  “Hoewel een analist onlangs zei dat de kans groot was dat Netflix door Apple gekocht wordt, geloven wij dat niet.”

  Ik ben er nog niet helemaal over uit of deze zin humor of arrogantie is….;-)

 • Profielfoto
  Melle

  Op basis van wat ik nu weet. – en dat is amper iets, ben ik toch al geneigd om minstens de nieuwe dienst van Apple uitvoerig uit proberen en onze Netflix account tijdelijk op te zeggen… na een jaar of drie moet ik ook wel zeggen dat we het gevoel hebben dat we Netflix leeg gekeken hebben… mss hebben we 2% gezien, maar we vinden amper nog zaken die goed zijn. Nieuwe seizoen en afleveringen van van black mirror net gekeken en wat een teleurstelling. Twee van de zes doenbaar, maar de vier andere eigenlijk amper het bekijken waard…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat wel duidelijk is, is dat Apple Netflix absoluut niet nodig heeft om een streamingdienst op te starten.

  .
  En dat wordt gebaseerd op de 5 onderdelen die nu op de planning staan?

  Dat is wel heel optimistisch. .:)