Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 18 januari 2018

‘Apple en HBO strijden om nieuwe serie J.J. Abrams’

Het is al lang geen geheim meer. Apple werkt aan een eigen Netflix-concurrent en wil flink uitpakken met originele series. Het bedrijf uit Cupertino aast nu op een nieuwe serie van sterproducer J.J. Abrams, maar moet opbieden tegen het gevestigde HBO.

Dat er veel interesse is voor de nieuwe serie van Abrams is niet verrassend, want de producer maakt hitserie na hitserie. Zo produceerde hij het geliefde Westworld voor HBO, regisseerde hij Star Wars: The Force Awakens en produceerde The Last Jedi. Momenteel werkt Abrams ook aan een nieuwe Star Trek-film met Quentin Tarantino.

Sciencefiction van hoog niveau

Je kunt er dus vanuit gaan dat de nieuwe serie een knaller wordt. Details zijn nog schaars, maar volgens Variety draait de serie om een meisje wiens moeder in coma ligt na een verkeersongeval. Ze zoekt dieper in het verleden van haar moeder en ontdekt daarmee een andere wereld waar gestreden wordt tegen een dierlijke kracht die de mensheid onderdrukt.

J.J. Abrams produceerde onder andere Star Wars: The Last Jedi – Klik/tap voor groter.

Aan HBO heeft Apple een stevige concurrent. Het van oorsprong Amerikaanse betaalkanaal heeft de televisieserie praktisch uitgevonden en besteedt jaarlijks twee miljard dollar aan originele content. Denk aan het populaire Game of Thrones.

Meer series voor ‘Apple Video’

Apple zou een miljard dollar in eigen series investeren en werkt aan vijf eigen series. Zo komt er een horror-serie met Steven Spielberg, een reality-serie gemaakt door de schrijver van House of Cards en een crime-serie met onder andere actrice Octavia Spencer. De Netflix-concurrent uit Cupertino krijgt mogelijk de naam Apple Video en gaat later dit jaar live. Dat is echter nog niet bevestigd. Wij zijn alvast een dossier gestart om alle ontwikkelingen bij te houden.

Reageer op artikel:
‘Apple en HBO strijden om nieuwe serie J.J. Abrams’
Sluiten