‘Apple en HBO strijden om nieuwe serie J.J. Abrams’

Door: Raymon Mens - 3 reacties
J.J. Abrams Apple Video

Het is al lang geen geheim meer. Apple werkt aan een eigen Netflix-concurrent en wil flink uitpakken met originele series. Het bedrijf uit Cupertino aast nu op een nieuwe serie van sterproducer J.J. Abrams, maar moet opbieden tegen het gevestigde HBO.

Dat er veel interesse is voor de nieuwe serie van Abrams is niet verrassend, want de producer maakt hitserie na hitserie. Zo produceerde hij het geliefde Westworld voor HBO, regisseerde hij Star Wars: The Force Awakens en produceerde The Last Jedi. Momenteel werkt Abrams ook aan een nieuwe Star Trek-film met Quentin Tarantino.

Sciencefiction van hoog niveau

Je kunt er dus vanuit gaan dat de nieuwe serie een knaller wordt. Details zijn nog schaars, maar volgens Variety draait de serie om een meisje wiens moeder in coma ligt na een verkeersongeval. Ze zoekt dieper in het verleden van haar moeder en ontdekt daarmee een andere wereld waar gestreden wordt tegen een dierlijke kracht die de mensheid onderdrukt.

J.J. Abrams Star Wars: The Last Jedi
J.J. Abrams produceerde onder andere Star Wars: The Last Jedi – Klik/tap voor groter.

Aan HBO heeft Apple een stevige concurrent. Het van oorsprong Amerikaanse betaalkanaal heeft de televisieserie praktisch uitgevonden en besteedt jaarlijks twee miljard dollar aan originele content. Denk aan het populaire Game of Thrones.

Meer series voor ‘Apple Video’

Apple zou een miljard dollar in eigen series investeren en werkt aan vijf eigen series. Zo komt er een horror-serie met Steven Spielberg, een reality-serie gemaakt door de schrijver van House of Cards en een crime-serie met onder andere actrice Octavia Spencer. De Netflix-concurrent uit Cupertino krijgt mogelijk de naam Apple Video en gaat later dit jaar live. Dat is echter nog niet bevestigd. Wij zijn alvast een dossier gestart om alle ontwikkelingen bij te houden.

Variety

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  pannekoek

  Dat wordt een dure grap voor de kijkers. Apple en HBO, maak niet uit wie er wint lacht het hards.

 • Profielfoto
  sciletto

  Dat wordt goudmijntjes verdienen voor directors in Amerika. Apple heeft wel serieuze namen naar zich toegetrokken maar ik ben zeer nieuwsgierig wat het abonnement geld wordt. Ik hoop dat er een combi komt waar je Apple music en video in heb zitten.

  Het wordt alleen wel erg lastig qua abbo’s en ik vraag me af waar de grens komt. Vroeger waren we namelijk goedkoper uit dan in het digitale tijdperk en dan hebben we het nu niet eens fysiek bij ons.

  Ik heb nu als abbo Netflix, Apple music, Videoland, Primevideo, Adobe, een muziek aanbieder voor mijn YouTube filmpjes, extra schijfruimte op iCloud, je internet en mobiele abbo, wat komt er straks nog allemaal bij?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  sciletto op 19 januari 2018 14:30
  Dat wordt goudmijntjes verdienen voor directors in Amerika. Apple heeft wel serieuze namen naar zich toegetrokken maar ik ben zeer nieuwsgierig wat het abonnement geld wordt. Ik hoop dat er een combi komt waar je Apple music en video in heb zitten.

  Het wordt alleen wel erg lastig qua abbo’s en ik vraag me af waar de grens komt. Vroeger waren we namelijk goedkoper uit dan in het digitale tijdperk en dan hebben we het nu niet eens fysiek bij ons.

  Ik heb nu als abbo Netflix, Apple music, Videoland, Primevideo, Adobe, een muziek aanbieder voor mijn YouTube filmpjes, extra schijfruimte op iCloud, je internet en mobiele abbo, wat komt er straks nog allemaal bij?

  Ik deel dezelfde mening. En inderdaad, wat van abonnement gaan er nog bijkomen? Dat is iets wat ik al heel lang in gedachten heb. Want al wat je opnoemt is eigenlijk al heel wat (buiten de gewone vaste kosten die je al hebt. Water/Gas/Elektriciteit…) + al de “basis” verzekeringen die een mens nodig heeft. Ja, het wordt een dure grap op het einde van de rit.

  Zelf heb ik ook een abonnement van Adobe, ik werk nog steeds heel graag met Photoshop, hoewel ik vind dat ze soms dingen ingewikkelder maken. Ik vond Adobe CS6 eigenlijk erg goed!