Harry Potter-game Niantic verschijnt mid-2018

Door: Raymon Mens - 1 reactie

In de zomer van 2016 was Pokémon GO een enorme hype en zag je overal spelers lopen. Ontwikkelaar Niantic wil in de zomer van 2018 weer iedereen de straat op hebben met een mobiele Harry Potter-game op basis van Augmented Reality.

Niantic heeft aangekondigd dat Harry Potter Wizards Unite in de tweede helft van dit jaar verschijnt. De precieze releasedatum is nog niet bekend en er zijn nog geen screenshots of trailers van het spel vrijgegeven.

Harry Potter: Wizards Unite

In november werd bekend dat de Harry Potter-game in ontwikkeling is. Het is een samenwerking tussen Niantic en Warner Bros en maakt gebruik van augmented reality. Dat wil zeggen dat je net als in Pokémon GO de wereld om je heen moet verkennen en gebruiken om levels te voltooien.

harry potter wizards unite
Klik/tap voor groter.

Geleerd van serverproblemen en overlast

Pokémon GO was de eerste grote release van Niantic en had daarom vaak te kampen met storingen. De ontwikkelaar moest festivals afblazen omdat de infrastructuur de grote hoeveelheid spelers niet aankon. In een interview met de Financial Times ($) zegt Niantic-CEO John Hanke veel geleerd te hebben. Hij belooft dat het spel rond Harry Potter zonder serverproblemen gelanceerd zal worden.

Voor iedereen die zich aan de grote groepen Pok√©mon-spelers ergerde heeft Hanke ook goed nieuws: “We hebben ook veel geleerd van de impact van populaire AR-games op de echte wereld. We gaan veel beter om met overlast die gemeld wordt en weten wat we wel en niet moeten doen”, zegt de CEO.

Pokemon GO ARKit screenshots 001
Klik/tap voor groter.

De Harry Potter-game gaat waarschijnlijk Apple’s ARKit gebruiken. Met dit framework dat beschikbaar is voor iOS 11 kunnen ontwikkelaars heel gemakkelijk Augmented Reality in hun apps verwerken. Onlangs werd Pok√©mon GO ook ge√ľpdatet met ondersteuning voor ARKit en dat leverde meteen een verbetering in de gameplay op. (Zie ‚Üí ARKit brengt Pok√©mon GO echt tot leven)

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Ivo-tje

    Laten we hopen dat dit een waardige opvolger voor Ingress is, want dat is met PoGo absoluut NIET gelukt…