Eve Button: handige knop voor HomeKit nu te koop

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Het Duitse Elgato maakt onder de naam “Eve” toffe accessoires voor HomeKit en heeft weer iets nieuws, namelijk de Eve Button. Dit is een simpele knop die gebruikt kan worden om één of meerdere HomeKit-apparaten te bedienen.

De Eve Button heeft een aluminium behuizing en werkt met Bluetooth. Je hebt dus geen extra hub of bridge nodig. De knop kan maximaal drie verschillende HomeKit-scènes activeren. Dit doe je door één keer drukken, twee keer drukken of de knop lang in te houden. Soms is het immers gewoon handiger om een knop te hebben dan Siri op te roepen of je iPhone uit je zak halen.

HomeKit-scènes onder de knop

Een HomeKit-scène kan éen apparaat bevatten, maar ook meerdere apparaten. Zo kun je met één druk op de knop bijvoorbeeld alle lampen in één kamer inschakelen en ze door twee keer te drukken weer uitschakelen. Behoefte aan wat meer sfeer? Dan kun je de knop lang inhouden een scene met gedimde lichten te activeren. Natuurlijk kan een scene allerlei soorten apparaten bevatten en ben je niet beperkt tot lampen. top iot startups

Elgato Even Button Screenshots homekit iOS 11
De Eve Button in de Woning-app van iOS 11 – Klik/tap voor groter.

Eve Button vereist HomeKit-hub

De knop is 52 x 52 x 13 mm groot en wordt geleverd met zelfklevende tape om ‘m gemakkelijk aan de muur te hangen. Belangrijk om te weten is dat een HomeKit-hub in zoals een Apple TV of iPad die als hub dienst doet in huis vereist is. De knop werkt immers alleen via Bluetooth en kan niet via Wi-Fi-communiceren. De knoopcelbatterij is vervangbaar en zou bij normaal gebruik ongeveer een jaar mee moeten gaan.

Eve Button lifestyle shot
Klik/tap voor groter.

Prijs en alternatieven

De adviesprijs van de Eve Button is € 49,95 en de knop is op moment van schrijven direct bij de fabrikant te koop. Later wordt het apparaatje ook bij retailers en andere webshops verwacht.

Is dit niet helmaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar de POP-buttons van Logitech. Dit is een vergelijkbaar product dat een eigen hub heeft en geen Apple TV of iPad als HomeKit Hub vereist. Philips heeft ook een Hue Dimmer en Hue Tap-schakelaar die je met HomeKit kunt gebruiken. Deze producten zijn wel een stuk groter dan de compacte Eve Button.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  PH-SKY

  Een apparaat nóg handiger dan iets dan in je zak zit of aan je pols? Ik weet het niet zo…

  Ik vind de Hue Tap wel handig voor bij het binnentreden van mijn huis om in de gang (waar hij bevestigd is) gelijk de scene van voorkeur aan te zetten, en alles uit bij het weggaan (wat btw ook kan werken op locatie, maar toch).

  Ben je eenmaal thuis en zit je lekker op de bank, dan pak je toch liever je telefoon uit je zak, of bedien je je Apple Watch? Dan kun je gelijk de helderheid aanpassen van de lichten of toch maar een andere scene uit meer keuze (en alle andere homekit apparaten die bij een bepaalde scene zijn aangesloten). De kans dat je na het kiezen van 1 van de 3 keuzes op dit ding alsnog dus je andere device pakt om (kleine) aanpassingen te doen voor de gekozen scene, is vrij groot.

  Dit lijkt me een leuk apparaatje, maar er is een probleem verzonnen met het meest toegankelijke apparaat (telefoon of watch), en het is ‘opgelost’ met dit product.

 • Profielfoto
  GeorgeM

  De Eve Button heeft een aluminium behuizing en werkt met Bluetooth. Je hebt dus geen extra hub of bridge nodig.

  Belangrijk om te weten is dat een HomeKit-hub in zoals een Apple TV of iPad die als hub dienst doet in huis vereist is. De knop werkt immers alleen via Bluetooth en kan niet via Wi-Fi-communiceren.

   

  Dat lijkt me met elkaar in tegenspraak.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wow, 50 euro voor een knop. Idioten!

  En alleen te gebruiken nabij je Apple TV ivm Bluetooth.