Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 24 januari 2018
Leestijd: 2 minuten

Stabiel filmen met iPhone: DJI OSMO Mobile 2-gimbal nu bij Apple te koop

Aangekondigd tijdens CES 2018 en nu al verkrijgbaar. Apple is gestart met de verkoop van de DJI OSMO Mobile 2-gimbal voor iPhone. Met deze stabilisator film je zonder trillende beelden uit de losse hand. Hij is voorlopig exclusief in de Apple Store verkrijgbaar.

Je kent DJI waarschijnlijk als fabrikant van drones, maar het bedrijf maakt ook iPhone-accessoires. DJI had al een gimbal voor de iPhone, maar die was duur (€ 279), zwaar en beperkt. De OSMO Mobile 2-gimbal is met € 149 niet alleen een stuk goedkoper, maar door het gebruik van verstrekt nylon in plaats van metaal ook lichter. Er zijn ook meer functies toegevoegd, zoals een aansluiting voor een statief.

Meer controle over iPhone tijdens filmen

Naast stabiliteit zorgt de OSMO Mobile 2 ook voor betere controle tijdens het filmen. Om te zoomen hoef je het scherm niet langer aan te raken, want er zit gewoon een slider bij het handvat van de gimbal. Je kunt daar ook de ISO-waarde en sluitertijd instellen. De OSMO heeft een ingebouwde accu waardoor een iPhone het gemiddeld 15 uur langer volhoudt. De vorige versie had voor slechts vijf uur capaciteit.

Klik/tap voor groter.

Meer verbeteringen DJI OSMO Mobile 2

Voor enthousiaste selfiemakers en Snapchatters is er ook een handige functie. Je kunt je iPhone nu namelijk in portretstand zetten. Dat komt omdat er meer ruimte is tussen het handvat en de iPhone.

Tot slot heeft DJI heeft de bijbehorende Go app vernieuwd. Als gebruiker ben je niet meer gelimiteerd aan livestreams en long exposures. Er zijn meerdere timelapse modi toegevoegd, denk aan Hyperlapse en Motion timelapse, waarmee je ook een gestabiliseerde timelapse kunt maken. Toch blijft het meest indrukwekkende de prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Stabiel filmen met iPhone: DJI OSMO Mobile 2-gimbal nu bij Apple te koop
Sluiten