‘Apple Video krijgt sterke focus op comedy’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Hou je van lachen? Dan zit je waarschijnlijk goed bij Apple’s aankomende Netflix-concurrent. Apple zou een afdeling willen optuigen die alleen maar comedy gaat produceren. Een afdelingshoofd is al gevonden.

Volgens vaksite Deadline heeft Apple Dana Tuinier aangenomen om leiden te geven aan het comedy-team. Ze werkte voorheen bij Viacom en ontwikkelde daar series voor onder andere Comedy Central, MTV en TV Land.

Comedy is voor alle leeftijden

Onlangs werd bekend dat er gewerkt wordt aan een humoristische serie met actrice Kristen Wiig. De focus op comedy is vrij logisch, omdat het geschikt is voor alle leeftijden. Daardoor kan Apple niet alleen een grotere doelgroep bereiken, maar is het ook makkelijker om zijn series vrij te houden naakt, geweld en grof taalgebruik. Dit zou een nadrukkelijke wens van Apple zijn en dat het bedrijf hier serieus over is bleek uit de vertraging die Carpool Karaoke opliep. Editors zouden met een stofkam door de afleveringen zijn gegaan om alle scheldwoorden en verwijzingen naar geslachtsdelen weg te knippen.

Dana Tuinier
Dana Tuinier wordt Apple’s comedy-chef – Klik/tap voor groter.

Apple Video bevat ook sci-fi, crime en scripted reality

De geruchten over Apple’s Netflix-concurrent, die mogelijk Apple Video gaat heten, kwamen eind 2017 op gang. Toen werd bekend dat Apple een deal met Steve Spielberg heeft gesloten voor de productie van een nieuwe serie. Sindsdien horen we non-stop over nieuwe producers, schrijvers en acteurs die zich aansluiten bij Apple’s nieuwe initiatief. Het blijft niet bij comedy, want er is al sci-fi, crime en scripted reality in ontwikkeling.

Aan het hoofd van Apple Video staan twee oud-topmannen van Sony Pictures Television. Zij hebben de afgelopen tijd een ‘A-team’ om zich heen verzameld en werken in hoog tempo aan originele series. Het budget is 1 miljard dollar en naar verwachting gaat Apple Video nog eind 2018 live. Wij verzamelen alle berichten in een overzichtelijk dossier.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg
Jamie Erlicht en Zack Van Amburg (voorheen Sony) zijn verantwoordelijk voor Apple’s videoprogrammering.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Persoonlijk vind ik het heel jammer dat Apple hier mee bezig is. Ik zie ze liever werken aan mooie hardware dan TV series. De kwaliteit van Apple producten vind ik de laatste jaren echt afnemen. Het is niet meer zo geraffineerd als vroeger, na de iPhone heeft Apple niks wereldschokkend gedaan en dan gaan ze nu TV maken? Schoenmaker blijf bij je leest!

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Apple gaat ons leren hoe je peren met elkaar kan laten vermenigvuldigen. Domme zet van Apple inderdaad. Het merk gaat steeds verder van me af staan. Jammer hoor!

 • Profielfoto
  MLVC

  Baron Van Dedem op 29 januari 2018 16:50
  Persoonlijk vind ik het heel jammer dat Apple hier mee bezig is. Ik zie ze liever werken aan mooie hardware dan TV series. De kwaliteit van Apple producten vind ik de laatste jaren echt afnemen. Het is niet meer zo geraffineerd als vroeger, na de iPhone heeft Apple niks wereldschokkend gedaan en dan gaan ze nu TV maken? Schoenmaker blijf bij je leest!

  Alsof ze de mensen die normaal aan software/hardware ontwikkeling werken, nu laten werken aan tv-series….

 • Profielfoto
  Wyodor

  Apple en humor.

  Nou, dat zal dan geen Married with Children humor zijn.

  Dat kunnen die politiek correcte LBGTH diversiteits-lachebekjes in Cupertino geestelijk niet aan.