Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 19 januari 2018

Apple Video: een nieuwe comedy met Kristen Wiig

Er gaat geen week voorbij zonder nieuws over Apple’s Netflix-concurrent die mogelijk ‘Apple Video’ gaat heten. Het bedrijf uit Cupertino bestelt in hoog tempo nieuwe, originele series. Vandaag wordt duidelijk dat er ook een comedy met actrice Kristen Wiig in de maak is.

Wiig is wederom een grote naam die zal schitteren op Apple’s streamingdienst. In 2012 won ze een Golden Globe voor haar hoofdrol in de filmkomedie Bridesmaids. Je kunt haar ook kennen van de film Ghostbusters of als de stem van agent Lucy Wilde in Despicable Me 2.

You Think It, I’ll Say It

Apple zou tien aflevering van een serie met de Amerikaans comédienne hebben besteld. Iedere aflevering moet ongeveer 30 minuten duren en is gebaseerd op de korte verhalen van Curtis Sittenfeld in het boek “You Think It, I’ll Say It”. In deze bundel staat Centraal hoe zelfs de slimste mensen de neiging hebben om anderen verkeerd te interpreteren. En hoezeer we onszelf misleiden. Kristen Wiig gaat de serie ook produceren.

You Think It, I’ll Say It boek
Klik/tap voor groter.

Breed aanbod aan series

Dat Apple aan een eigen Netflix-concurrent werkt is al lang geen geheim meer. We leren steeds meer over de series de gepland staan en tot nu toe lijkt het aanbod erg divers. Zo komt er naar verluidt een horror-serie van Steven Spielberg, een crime-serie met Octavia Spencer en een dramaserie van de regisseur van The Hunger Games. Apple kan op behoorlijk wat concurrentie rekenen, want ook Disney plant zijn eigen streamingdienst.

Wanneer ‘Apple Video’ live gaat is nog niet bekend, maar volgens de laatste geruchten zou het nog dit jaar kunnen gebeuren. Denk aan september, samen met een nieuwe iPhone. Wil je niets missen van Apple’s nieuwe streamingdienst? Bekijk dan regelmatig ons dossier met alle berichten overzichtelijk op een rij.

Reageer op artikel:
Apple Video: een nieuwe comedy met Kristen Wiig
Sluiten