Apple vervangt iPhone-accu vanaf nu onvoorwaardelijk voor € 29

Door: Raymon Mens - 35 reacties

Enkele dagen geleden kondigde Apple een vervangingsprogramma voor de iPhone-accu aan. Voor 29 euro kun je de batterij van een iPhone 6 of nieuwer bij Apple of een geautoriseerd servicepunt laten vervangen. De normale prijs is € 89.

Apple bevestigt tegenover OMT dat het verlaagde tarief nu ook in Nederland en België wordt gehanteerd. De prijsverlaging is tot en met december 2018 van kracht en de reparatie wordt onvoorwaardelijk uitgevoerd.

Onvoorwaardelijk

Onvoorwaardelijk wil zeggen dat de batterij ook vervangen wordt als Apple’s eigen test aangeeft dat deze nog in orde is. Normaal worden accu’s alleen vervangen als minder dan 80 procent van de originele capaciteit over is. Apple voert altijd een test uit die de staat van de accu in kaart brengt. Als je de batterij gewoon uit voorzorg wil laten vervangen, wordt de reparatie niet meer geweigerd. Andere defecten zoals een barst in het scherm maken het vervangen van de accu ook niet onmogelijk.

iphone accu health check
Apple’s test die de staat van de accu meet – Klik/tap voor groter.

Het vervangingsprogramma is gestart na kritiek op het feit dat Apple iPhones vertraagt om de levensduur van versleten accu’s te verlengen en onverwacht uitvallen te voorkomen. In een open brief verontschuldigde de iPhone-maker zich voor het gebrek aan transparantie. Het bedrijf benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om opzettelijk de levensduur van een iPhone te verkorten. Ook is dit niet gedaan om de gebruikerservaring te verslechteren en de aanschaf van een nieuwe iPhone te stimuleren.

iPhone-accu vervangen bij Apple of servicepunt

Wie zijn accu wil laten vervangen kan dat doen bij een Apple Store of een erkend servicepunt. Op de support-website van Apple kun je een lijst met erkende servicepunten vinden en een afspraak maken. Tot slot is ook mogelijk om je iPhone op te sturen voor reparatie. Dat brengt geen extra kosten met zich mee, want alle verzendkosten zijn voor rekening van Apple.

iphone6plus-accu-16x9
Klik/tap voor groter.

Update

Deze actie loopt tot 31-12-2018. Daarna gaat de prijs omhoog naar € 49 (€ 69 voor iPhone X).

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Dat is wel netjes

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Dat is mooi, kan ik bij mijn 6+ de accu laten vervangen en dat in mijn woonplaats bij Amac.

 • Profielfoto
  reddog

  weet iemand of de vervanging zo snel gaat dat het “klaar terwijl u wacht” is?

 • Profielfoto
  SvS

  En voordat we het opsturen naar Apple (in plaats van te kiezen voor amac of andere geautoriseerd servicepunt) kunnen we zelf ook een test uitvoeren? Dus met een of ander ‘officieel’ app, van Apple of zo zoals in bovenstaand plaatje met voorbeeld-uitslag? Dat ik dan zou weten of het nu al loont.

 • Profielfoto
  me.com

  @SvS,

  Helaas, alleen de Apple Store of APR heeft toegang tot deze test. Normaliter kan de batterij in welke omstandigheid dan ook vervangen worden voor deze prijs als je ook maar het gevoel hebt dat de iPhone traag is of niet lang mee gaat op 1 accu lading.

  Let er wel op: de kosten voor batterijvervanging bij bijv Amac kan anders zijn dan die bij de Apple Store. Heb begrepen dat het €39,95 naar allerwaarschijnlijkheid gaat worden bij Amac. Dit is het batterijtarief incl. arbeidsloon.

 • Profielfoto
  robbed

  Heel vreemd, als ik die stappen doorloop en het laat opsturen kom ik op 41,10 euro, dus wellicht rekenen ze wel verzendkosten aan?

 • Profielfoto
  Night

  Waar heb je die test vandaan?

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  Voor mijn 5S (3x/dag opladen) moet ik dus nog €89,- betalen.

 • Profielfoto
  LighScan

  Voor mijn 5S (3x/dag opladen) moet ik dus nog €89,- betalen.

  Voor 29 euro kun je de batterij van een iPhone 6 of nieuwer bij Apple of een geautoriseerd servicepunt laten vervangen.

  En gelijk een andere vraag: hoe zit het met reeds vervangen batterijen? Ik heb de mijne in november laten vervangen nadat deze falende was.

 • Profielfoto
  me.com

  @LighScan,

  Klanten die een betaalde reparatie hebben laten uitvoeren komen vaak in aanmerking voor coulance/retour van het betaalde bedrag van de reparatie. Je kan het beste met even Apple bellen en de situatie uitleggen. Normaal gesproken storten ze het bedrag dan gewoon terug.

  @Night,

  Alleen Apple Stores en APR’s beschikken hierover. Het plaatje in het artikel is waarschijnlijk via een insider of vanuit een ander fora gekopieerd door iemand die het geplaatst heeft.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Komen iPhones waarbij de batterij al eenmaal vervangen is door een onofficieel servicepunt ook in aanmerking?

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  @ Roel:

  Voor ongeveer 20 euro doe je het zelf. Veel worden vervangende accu’s aangeboden inclusief een gereedschap setje om het te doen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @SvS, op macrumors.com zag ik een draadje waar iemand bleek te weten dat een Apple Support medewerker die diagnostische test betreffende de batterij ook vanop afstand kan doen. Ik heb dit zelf nooit geverifieerd, maar je kan gerust een telefoontje van 2 minuten plegen en je weet het!

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  @ nieuwsgroepen: bedankt voor de tip. Maar ik heb mijn 5S-batterij zojuist in Timaru, Nieuw Zeeland voor €32,32 laten vervangen :-). Goeie deal, toch?

 • Profielfoto
  Administrator

  Bel even met AppleCare en ze voeren op afstand een diagnose uit.

 • Profielfoto
  Athens56

  De diagnostische test @SvS kan inderdaad op afstand via AppleCare klantenservice! .O.a Serienummer doorgeven aan medewerkster/er. Je moet wel even bevestigen op je device dat iemand van AppleCare toegang krijgt tot je device. En je moet ingelogd zijn dacht ik met een AppleID. Ook moet je een WiFi verbinding hebben voor de test! Succes en het probleem was ook bij iPhone 5:5s maar die vallen erbuiten blijkbaar. Met de iPhone SE geen probleem!

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Apple!? Wanneer maken jullie tijd voor mij vrij, om in mijn iPhone 6 Plus even rappo-klappo een nieuwe batterij te plonken? ???

 • Profielfoto
  Hyrax

  Well leuk dat het plaatje van het artikel een Europees stekkerblok is met Britse power adapter;)

 • Profielfoto
  kgb010

  Je kan het bij coolblue ook ter plekke laten vervangen voor 39 euro of gratis opsturen

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  @ Roel:

  Prima deal, voor die paar euro meer hoef je er zelf niet mee aan de slag. En nu heb je weer stroom genoeg om de wilde pinguïns daar te fotograferen (niet flitsen, dat vinden ze niet leuk). Of foto’s van de Rangatira, gebruikt voor de film “The Fastest Indian”. Genoeg te fotograferen daar.

 • Profielfoto
  Niels

  Is bekend waarom de 5s niet onder dit verlaagde bedrag valt? Voor zover ik weet wordt deze ook onder-geklokt?

 • Profielfoto
  Hyrax

  Komen iPhones waarbij de batterij al eenmaal vervangen is door een onofficieel servicepunt ook in aanmerking?

  Nee, deze worden aangemerkt als ‘Beyond Economical Repair’ door Apple

 • Profielfoto
  HMarije

  Hoe zit het met de iPads? Daar hoor ik namelijk helemaal niets over terwijl mijn iPad Air 1 niet meer vooruit te branden is sinds IOS 11 ? Iemand dezelfde ervaring?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik wacht nog met vervangen , nu is er de drukte van iedereen die zijn iphone ( al dan niet nog uit de kast haalt) om die accu te vervangen.Met lange wachttijden tot gevolg.
  Zal eerder iets voor midden 2018 zijn.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  @kgb010 en dat vertel je me nu pas! Wel een originele Apple batterij bij Coolblue?

 • Profielfoto
  Athens56

  Imitatie accu’s, deze eerder aangebracht in een iPhone, los van type zullen nimmer meer door Apple vervangen worden. Apple stelt en neemt daarover ook geen enkele en begrijpelijke verantwoordelijkheid!

 • Profielfoto
  me.com

  @m4v3r1ck,

  Een originele batterij vind je nergens anders dan bij een Apple Store, Premium Reseller of origineel Apple reparatiepunt. Ookal zal Coolblue adverteren met een originele batterij, kan je dat met een behoorlijke korrel zout nemen, omdat Apple nooit los batterijen uitgeeft aan winkels zomaar en altijd gedaan moet worden door een gecertifieerd reparatiepunt van Apple. Coolblue heeft ongetwijfeld een plek waar ze devices heen sturen voor reparaties. Batterijen die ze in de winkel bij Coolblue vervangen zullen 99,99% niet-origineel zijn.

  Let er ook op dat wanneer je een niet-originele batterij laat plaatsen in je iPhone, alle ondersteuning zal verlopen. Apple zal in geen enkel geval het toestel meer willen repareren/service willen geven indien er een fake batterij in zit. Ze zien dit als een potentieel safety issue. Vroeger was dit ook zo met een nep-scherm, maar daar zijn de procedures gelukkig een stuk van verbeterd en is dat tegenwoordig wel mogelijk. Ook handig om te weten bij dit programma is, is wanneer je scherm gebarsten is, eerst dit probleem opgelost moet worden voordat je de batterij kan laten vervangen voor dit lagere tarief. Een gebarsten scherm gaat geheid stuk bij het openmaken met de officiële tools die servicepunten gebruiken.

 • Profielfoto
  Athens56

  @m4v3r1ck ook bij imitatiescherm doet Apple niets meer! Tijd gewerkt bij AppleCare. Scherm werkte niet goed en wenste te klant toch een Apple scherm…helaas werd deze niet in behandeling genomen voor reparatie.

 • Profielfoto
  me.com

  @Athens56,

  Inmiddels is dit niet meer zo. Werk zelf op een TD van een APR, en Apple neemt toestellen met een fake display prima in behandeling voor een batterij vervanging. Echter zijn de risico’s voor de klant indien het scherm stuk gaat bij het openen. Dat is iets wat de meeste servicepunten al opnemen in hun voorwaarden.

 • Profielfoto
  bigkevx2

  Beetje laat maar net terug uit Berlijn.
  Nog nergens heb ik gelezen hoe deze batterij vervanging gaat maar ik kan jullie een indicatie geven.

  Op 30 december even op de Kurfürstendamm binnengelopen met de iPhone 6 van mijn vrouw, deze had een faal batterij en was eigenlijk aan het wachten op de 8 plus.
  Deze zou ik na de vakantie bestellen voor d’r. Mijn vrouw d’r eigenlijke wens was een X plus maar daarop is het nog even wachten zoals we weten.

  Dus, medewerker aangesproken voor een afspraak aan de Genius Bar, even moeten wachten (het was daar ongelofelijk druk maar toch in een goed half uur aan de beurt), vervolgens worden we geholpen met het bovenstaande diagnostische programma en toen het klaar was kregen we een voorstel: €89,- voor een nieuwe iPhone 6 (refurbished als je het mij vraagt, klein plat doosje zonder stekker en kabel).
  Wij eigenlijk al blij met dit bod, haar 6 zou dan in de verkoop meer op kunnen leveren zonder gebruikerssporen en aantoonbare goede batterij. Dus wij akkoord.

  Toen bleek dat  net de richtlijnen had aangepast en wij lopen daar de Apple Store uit met een nieuwe iPhone 6 voor €29,-

 • Profielfoto
  Frans

  Ik voorspel een tekort aan accu’s in december.;-)

 • Profielfoto
  madcat

  Het wisselen van een batterij is in de apple store in amsterdam 2 a 3 uur.
  Je bent je iPhone dus niet een dag kwijt, maar even snel lunchen is er ook niet bij.

  De genius bar gaf bij mij aan dat de 3 jaar oude accu nog op 83% was en dat het 4 uur meegaan van de batterij te maken had met een verkeerde installatie van het OS.

  Het advies was om een clean install te doen, dus de iPhone geen restore te doen via itunes of icloud maar als nieuw in te stellen en daarna in te loggen op je telefoon.
  Het nadeel is wel dat je wat data kwijt raakt zoals de iMessage berichten.

  in principe een goed advies aangezien ik al vanaf de 3GS bij elke nieuwe telefoon een restore doet, dus het zou nog best kunnen dat er delen van IOS 3 tot 10 op de huidige versie draait. Ik ga nu eerst even een paar dagen proberen met de nieuwe batterij en daarna toch bovenstaande methode uitproberen.
  Misschien dat dit meer mensen helpt.

  Bij de vraag of ik er ooit nog IOS 10 op kon krijgen kreeg ik het opmerkelijke advies om een oude backup te restoren vanuit iTunes. ik wist niet dat dit mogelijk was.
  Waarschijnlijk worden de basebands enzo niet meer geupdate tijdens een IOS update.
  Goed om te weten dat dit mogelijk is en het is verstandig om voor een grote update ook even je itunes backup veilig te stellen.

 • Profielfoto
  JimmyJones

  Het opsturen kost wel extra geld, wellicht even aanpassen in de tekst hierboven?

 • Profielfoto
  Falkor73

  2 fouten in het artikel:

  “Tot slot is ook mogelijk om je iPhone op te sturen voor reparatie. Dat brengt geen extra kosten met zich mee, want alle verzendkosten zijn voor rekening van Apple.” –> Apple rekent dik 12 euro hiervoor
  Dat onvoorwaardelijke is ook niet waar. Ik had mijn telefoon opgestuurd en kreeg later de melding dat de reparatie €289 ging kosten. Er was namelijk ook een defecte speaker geconstateerd (niks van gemerkt dat die stuk was). Alleen de batterij vervangen (de reden dat ik hem had opgestuurd) was niet mogelijk en de telefoon is onverrichter zake teruggestuurd.

  Oh ja, het bamboe achterkantje hebben ze er ook ff afgesloopt en blijkbaar weggegooid.

 • Profielfoto
  MacT

  Nergens heb ik info gevonden over vervanging van een accu voor de 5s.

  Wie weet daar wel meer van?