Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 22 januari 2018

Apple maakt zich hard voor onderwijs meisjes

Apple heeft onlangs zijn enorme berg cash naar de VS gehaald en doet daar allerlei nuttige dingen mee. De iPhone-maker creëert niet alleen 4.000 extra banen per jaar in de VS, maar steunt ook het Malala Fund om onderwijs voor meisjes te ondersteunen.

Dit fonds is opgezet door de Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. Ze streeft ernaar om meisjes in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika toegang tot volwaardig en veilig onderwijs te geven.

Raad en daad van Tim Cook

Door de donatie van het bedrijf uit Cupertino kunnen 100.000 meisjes in India en Latijns-Amerika naar het voortgezet onderwijs. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal dat het fonds kan ondersteunen. Hoeveel Apple precies doneert is niet duidelijk, maar het bedrijf stelt niet alleen financiële middelen beschikbaar. Tim Cook gaat het fonds met raad en daad bijstaan en wordt lid van de leidersraad. Ook stelt Apple technologische middelen beschikbaar.

Tim Cook en Malala-Yousafzai, oprichter van het Malala Fund – Klik/tap voor groter.

Onderwijs belangrijke focus

Onderwijs is altijd een belangrijke focus van Apple geweest. Zo is de app Swift Playgrounds gemaakt, waarmee iedereen kan leren programmeren. Daarnaast ontwikkelt Apple sinds kort programmeerlessen voor het voortgezet en hoger onderwijs. In Nederland gaan twee scholen met de programma’s van Apple aan de slag. Tot slot is het iedere dinsdag docentendag in de Apple Store. Leerkrachten kunnen dan korte cursussen bijwonen en vragen stellen over het gebruik van iPad, Mac en meer in de klas.

Reageer op artikel:
Apple maakt zich hard voor onderwijs meisjes
Sluiten