Apple maakt zich hard voor onderwijs meisjes

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple heeft onlangs zijn enorme berg cash naar de VS gehaald en doet daar allerlei nuttige dingen mee. De iPhone-maker creëert niet alleen 4.000 extra banen per jaar in de VS, maar steunt ook het Malala Fund om onderwijs voor meisjes te ondersteunen.

Dit fonds is opgezet door de Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. Ze streeft ernaar om meisjes in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika toegang tot volwaardig en veilig onderwijs te geven.

Raad en daad van Tim Cook

Door de donatie van het bedrijf uit Cupertino kunnen 100.000 meisjes in India en Latijns-Amerika naar het voortgezet onderwijs. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal dat het fonds kan ondersteunen. Hoeveel Apple precies doneert is niet duidelijk, maar het bedrijf stelt niet alleen financiële middelen beschikbaar. Tim Cook gaat het fonds met raad en daad bijstaan en wordt lid van de leidersraad. Ook stelt Apple technologische middelen beschikbaar.

Tim Cook en Malala-Yousafzai, oprichter van het Malala Fund
Tim Cook en Malala-Yousafzai, oprichter van het Malala Fund – Klik/tap voor groter.

Onderwijs belangrijke focus

Onderwijs is altijd een belangrijke focus van Apple geweest. Zo is de app Swift Playgrounds gemaakt, waarmee iedereen kan leren programmeren. Daarnaast ontwikkelt Apple sinds kort programmeerlessen voor het voortgezet en hoger onderwijs. In Nederland gaan twee scholen met de programma’s van Apple aan de slag. Tot slot is het iedere dinsdag docentendag in de Apple Store. Leerkrachten kunnen dan korte cursussen bijwonen en vragen stellen over het gebruik van iPad, Mac en meer in de klas.

Apple Newsroom

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  bartvdv

  Apple is geen joviaal en vrijgevig bedrijf. Als ze dat wel zouden zijn, dan hadden ze een of andere ‘foundation’ opgericht dat beschikt over een zak geld die door een onafhankelijk comité wordt verdeeld. Dit is niet meer dan toekomstige klantenbinding en een aftrekpostje.

 • Profielfoto
  iMad

  bartvdv op 22 januari 2018 13:42
  Apple is geen joviaal en vrijgevig bedrijf. Als ze dat wel zouden zijn, dan hadden ze een of andere ‘foundation’ opgericht dat beschikt over een zak geld die door een onafhankelijk comité wordt verdeeld. Dit is niet meer dan toekomstige klantenbinding en een aftrekpostje.

  Door de donatie van het bedrijf uit Cupertino kunnen 100.000 meisjes in India en Latijns-Amerika naar het voortgezet onderwijs. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal dat het fonds kan ondersteunen. Hoeveel Apple precies doneert is niet duidelijk, maar het bedrijf stelt niet alleen financiële middelen beschikbaar. Tim Cook gaat het fonds met raad en daad bijstaan en wordt lid van de leidersraad. Ook stelt Apple technologische middelen beschikbaar.

   

  Als je bovenstaande nogmaals doorleest (staat in het artikel) ben ik benieuwd naar je antwoord.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Daarmee bevestig je net wat ik schreef. Klantenbinding (100.000 potentiële klanten erbij) en aftrekposten. De problematiek rond meisjes die niet naar school kunnen is niet nieuw … De stichting van Bill Gates en zijn vrouw heeft niet gewacht om te doneren tot Trump de belastingen op terug te halen geld heeft/zal verminderen. Dat Tim Cook haar met raad en daad zal bijstaan is marketing gelul.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Je kan hier cynisch of positief op reageren. Als het effectieve hulp is, kies ik er voor om positief te zijn. In hoeverre het effectief is, kan ik niet beoordelen.

 • Profielfoto
  Hugaer

  Bartvdv is waarschijnlijk een Bill Gates fan. Voor de rijkste man ter wereld zijn het peanuts om een paar miljoen te schenken.En zijn brol te vetkopen.

 • Profielfoto
  brinkey

  Dat geldt des temeer voor het rijkste bedrijf ter wereld. Allemaal voor de bühne. En ik geloof best wel dat ome Tim daar plezier aan heeft, totdat de aandeelhouders er genoeg van hebben.

 • Profielfoto
  html-junky

  Het dingetje is… Hij hoeft het niet te doen…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Die miljarden naar v.s. halen heeft niks te maken met de donatie. Een bedrijf kan dat in elk land als aftrek post rekenen.

  Wat wij als nederlanderse bedrijven niet kunnen, is zoveel belasting voordeel hebben als apple. (in de volksmond belastingontwijking)

  Het gaat niet om cynisch of positief te reageren, het gaat erom hoe het op de one more thing altijd als de holy grail of apple word neergezet.

  Als we bij de feiten blijven, dan kan ik hier heel positief op reageren.

   

 • Profielfoto
  Hydræ

  Prima natuurlijk, wie wil er geen gelijkheid in een land zodat meisjes ook naar school kunnen. Maar het is altijd weer een oplossing voor het gevolg, en er wordt zelden tot niet gekeken naar de oorzaak van deze ongelijkheid. Mogelijk een bepaalde dominerende religie.

 • Profielfoto
  Loid

  “Na de honger komt de deugd”, kinderen!

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  bartvdv op 22 januari 2018 14:13
  Daarmee bevestig je net wat ik schreef. Klantenbinding (100.000 potentiële klanten erbij) en aftrekposten. De problematiek rond meisjes die niet naar school kunnen is niet nieuw … De stichting van Bill Gates en zijn vrouw heeft niet gewacht om te doneren tot Trump de belastingen op terug te halen geld heeft/zal verminderen. Dat Tim Cook haar met raad en daad zal bijstaan is marketing gelul.

  100.000 potentiële klanten? Ja want die meisjes hebben het super breed; dat onderwijs pakken ze er naast hun luxeleven wel bij.
  En die clausule dat ze verplicht zijn een Apple computer te kopen, hebben ze vast niet gelezen.