Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 januari 2018

Are You Sleeping? Apple werkt aan crime-serie met Octavia Spencer

Dit jaar moet Apple’s eigen Netflix-concurrent live gaan en we horen steeds meer over de exclusieve series die te zien zullen zijn. Vandaag is bekend geworden dat Apple met de Amerikaanse actrice Octavia Spencer aan een nieuwe crime-serie werkt.

Serie rondom mysterieuze moordzaak

Het misdaadserie is gebaseerd op het boek “Are You Sleeping?” van Kathleen Barber. Het is een psychologische thriller die draait om een mysterieuze moordzaak. Een journalist is ervan overtuigd dat een verdachte onschuldig vastzit en besluit er een podcast over te beginnen. Niet veel later wordt de zaak een nationaal fenomeen.

Actrice Octavia Spencer is vooral bekend om haar werk in de televisieserie Ugly Betty. Ze speelde ook in films als Divergent en recent in The Shape of Water. In 2012 kreeg ze onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor haar bijrol als de assertieve huishoudster Minny Jackson in de dramafilm The Help.

Klik/tap voor groter.

Vierde, eigen serie voor Apple

Alles wijst erop dat Apple zich opmaakt voor de start van een eigen video-streamingdienst. Apple’s Netflix-concurrent gaat mogelijk Apple Video heten en zou later dit jaar gelanceerd worden. De iPhone-maker werkt daarom aan een aantal eigen series en heeft een eigen studio in Hollywood gekocht.

Eerder werd al bekend dat Steven Spielberg is ingeschakeld voor een kruising tussen science fiction en horror. Daarnaast werkt de schrijver van House of Cards aan een reality-serie over ochtendshows en tot slot gaat de producent van Star Trek voor Apple een serie over de ruimte maken.

Reageer op artikel:
Are You Sleeping? Apple werkt aan crime-serie met Octavia Spencer
Sluiten