Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 januari 2018

Apple bevestigt: AirPort blijft in assortiment

Is er toekomst voor Apple’s eigen routers? Vorig jaar ging het gerucht dat de fabrikant zou stoppen met het produceren van de AirPort Express en AirPort Extreme. De laatste voorraad zou verkocht worden en daarna zouden de apparaten verdwijnen.

Nu zegt Apple tegen Amerikaanse blogs dat de routers geliefde apparaten zijn en in het assortiment van de Apple Store blijven. Of de AirPort Express en Extreme ook vernieuwd worden, wil het bedrijf niet zeggen.

AirPort sinds 2013 onveranderd

De draadloze routers maken deel uit van een vreemde groep producten. Apple blijft ze produceren en verkopen, maar ze zijn haast beschamend lang niet vernieuwd. De Mac Pro en Mac Mini behoren ook tot deze groep. Apple heeft alleen bevestigd te werken aan een nieuwe Mac Pro. De AirPort is sinds 2013 niet meer vernieuwd en de Mac Mini staat sinds 2014 stil.

De AirPort-routers krijgen nog steeds software-updates, wat wil zegen dat er in ieder geval een klein team verantwoordelijk is voor de apparaten.

Klik/tap voor groter.

Linksys Velop als alternatief

In de Apple Store is sinds kort ook een alternatief voor de AirPort te koop. Apple is gestart met de verkoop van Linksys Velop-routers. In tegenstelling tot Apple’s eigen routers is dit een mesh-systeem. Dat wil zeggen dat meerdere acces points gebruikt worden om een heel huis van draadloos internet te voorzien.

Deze routers hebben geen ingebouwde opslag voor Time Machine, maar het zou ons niet verbazen als de volgende versie van Apple’s backup-oplossing geheel in iCloud draait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt: AirPort blijft in assortiment
Sluiten