Apple bevestigt: AirPort blijft in assortiment

34 reacties

Is er toekomst voor Apple’s eigen routers? Vorig jaar ging het gerucht dat de fabrikant zou stoppen met het produceren van de AirPort Express en AirPort Extreme. De laatste voorraad zou verkocht worden en daarna zouden de apparaten verdwijnen.

Nu zegt Apple tegen Amerikaanse blogs dat de routers geliefde apparaten zijn en in het assortiment van de Apple Store blijven. Of de AirPort Express en Extreme ook vernieuwd worden, wil het bedrijf niet zeggen.

AirPort sinds 2013 onveranderd

De draadloze routers maken deel uit van een vreemde groep producten. Apple blijft ze produceren en verkopen, maar ze zijn haast beschamend lang niet vernieuwd. De Mac Pro en Mac Mini behoren ook tot deze groep. Apple heeft alleen bevestigd te werken aan een nieuwe Mac Pro. De AirPort is sinds 2013 niet meer vernieuwd en de Mac Mini staat sinds 2014 stil.

De AirPort-routers krijgen nog steeds software-updates, wat wil zegen dat er in ieder geval een klein team verantwoordelijk is voor de apparaten.

Linksys Velop 001
Klik/tap voor groter.

Linksys Velop als alternatief

In de Apple Store is sinds kort ook een alternatief voor de AirPort te koop. Apple is gestart met de verkoop van Linksys Velop-routers. In tegenstelling tot Apple’s eigen routers is dit een mesh-systeem. Dat wil zeggen dat meerdere acces points gebruikt worden om een heel huis van draadloos internet te voorzien.

Deze routers hebben geen ingebouwde opslag voor Time Machine, maar het zou ons niet verbazen als de volgende versie van Apple’s backup-oplossing geheel in iCloud draait.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Jeffrey

  Dan mogen ze de app wel eens een facelift geven ?

 • Profielfoto
  Eloy

  Kun je de Linksys Velop ook als uitbreiding achter je Airport gebruiken?

 • Profielfoto
  html-junky

  Voor bijna alle consumenten zijn de huidige airports gewoon perfect genoeg, ze zijn sowieso vele malen sneller dan de internetverbinding en de meeste mensen hebben maar incidenteel te maken data overdracht over het netwerk.

  Ik zie niet in waarom je nieuwere airports zou willen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Raar nu 28 bedrijven ineens inzetten op deze dingen alsof het een ‘slimme speaker’ hype is zijn blijft Apple ze ook ineens maken, en nog erger voelen ze de oorzaak om te reageren op dit soort dingen.

  Wat een schijterig bedrijf zonder ballen is het toch geworden, dat Apple.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik ga hem niet kopen, maar alsnog.. Zijn er benchmarks en praktijk vergelijkingen van die Linksys met de Airport?

 • Profielfoto
  Rolf

  Dat zou ik ook wel eens willen weten. Het lukt mij al jaren NIET om een goed Wifi bereik te hebben in het hele huis (oud, hoog – dus niet eens betonnen vloeren/wanden) met name op de bovenste verdiepingen.

  Heb al geprobeerd met (2, zelfs 3 – maar die werd niet eens gezien) Airport Extremes in serie, heb al geprobeerd met WDS, maar bereik blijft waardeloos.

  Is zo’n wifi Mesh systeem inderdaad een werkend antwoord?

  Experts mogen me spammen met ideeën !!
  :-)

 • Profielfoto
  Ansems

  belachelijk dat er niet een keer een update komt. Ik vind de airplay functionaliteit heerlijk maar maximaal 100mb/s is toch niet meer van deze tijd?

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Ik heb Express en AirPort Extreme jaren geleden bij het grofvuuil gezet. Geen dag spijt gehad

 • Profielfoto
  BensApple

  ik heb ook alle AP express en extreme opgeruimd, en alles vervangen door Ubiquity AC Pro, alles op 5 Ghz, ik moet zeggen het is een verademing, geen uitval, hele goede roaming in huis,.router gebruik ik gewoon de modem van internet provider

 • Profielfoto
  gipsman

  Beste Rolf,
  het grote oude huis hier meet ca. 10x10x10m.
  Er staan: 1 extreme, 5 expressen, 1 time capsule.
  Lijkt overkill, maar is nodig voor airplay en… overal voldoende snelheid.
  Er is ook een gastnetwerk en ook dat werkt naar behoren.
  Ik zeg niet dat we een supersnel netwerk hebben, maar het is acceptabel.
  Vroeger, was dit niet zo omdat:
  -de AE’s oudere generatie waren
  -er geen Extreme in het netwerk zat (als vertrekpunt)
  -het er slechts 4 waren
  -de aanbieder (telenet, België) een verouderde modem geplaatst had die nu vervangen is, en omdat Telenet het netwerk een upgrade heeft gegeven.

  Het is soms trial en error, maar ik zou de airports zeker niet verder dan ca. 8m. van elkaar plaatsen , ongeacht muren, plafonds, beton, hout, whatever.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik had de express en aan mijn neefje gegeven daar zelfs mijn standaard nieuwe ziggo modem sneller is met data overdracht wat ik vaak nodig heb. Oké, de express is sterker maar ik heb gelukkig de afstanden niet nodig en mijn neefje wel dus die is er nu wel al te blij mee omdat hij dus juist de sterkte nodig had omdat hij boven zit met pc. Zelfs op zolder heeft hij nu WiFi met de express. Het is dus maar net waar je het voor nodig hebt.

 • Profielfoto
  KR1275

  ik gebruik ‘m ook, en ben wél tevreden. Beter dan de Ziggo modem. Ik ontvang hier ca 30 netwerken en de Ziggo had daar veel meer last van dan de AP.

 • Profielfoto
  xaddict

  Geldt voor Mesh dat elk van die dingen een netwerk kabel moet hebben? Want dan ben je alsnog alles bedraad aan het doen.

  Ook zou een mesh die draadloos verstuurt naar een andere mesh in mijn huis hetzelfde probleem als de bridge hebben; het signaal komt gewoon niet goed door.

 • Profielfoto
  bugboy

  Time Capsule backup zou ik toch ook graag lokaal beschikbaar houden met een offline kopie naar iCloud. Vooral bij het installeren van een nieuwe laptop gebruik ik nog wel eens een time capsule. Bij diefstal van de laptop (of een totale crash) kan ik me ook voorstellen dat het downloaden van 1TB uit de cloud te lang gaat duren. Maar gezien iCloud (en ook de prijzen van de Apple SSD) zal de gemiddelde storage in de laptop niet meer zo hard gaan toenemen.

  Wel zou er een ander pricingmodel gebruikt moeten worden voor de backup. Een 2TB plan kost nu €19.99/maand en dat is erg duur voor een backup plan. Backups zijn 99% data-in en daardoor kunnen die vaak veel goedkoper worden aangeboden dan diensten waarbij de data veel meer data-out is.

 • Profielfoto
  Rolf

  Beste Rolf,
  het grote oude huis hier meet ca. 10x10x10m.
  Er staan: 1 extreme, 5 expressen, 1 time capsule.
  Lijkt overkill, maar is nodig voor airplay en… overal voldoende snelheid.
  Er is ook een gastnetwerk en ook dat werkt naar behoren.
  Ik zeg niet dat we een supersnel netwerk hebben, maar het is acceptabel.
  Vroeger, was dit niet zo omdat:
  -de AE’s oudere generatie waren
  -er geen Extreme in het netwerk zat (als vertrekpunt)
  -het er slechts 4 waren
  -de aanbieder (telenet, België) een verouderde modem geplaatst had die nu vervangen is, en omdat Telenet het netwerk een upgrade heeft gegeven.

  Het is soms trial en error, maar ik zou de airports zeker niet verder dan ca. 8m. van elkaar plaatsen , ongeacht muren, plafonds, beton, hout, whatever.

  Hi Gipsman, dank.

  Tja, misschien is deel van de oorzaak dat het niet de laatste generatie Airports zijn? Maar voordat ik dat vernieuw, zou ik willen weten of een Mesh systeem niet gewoon beter is.

  Mijn huis is mogelijk iets groter. 7x 15, en dan 5 verdiepingen. Op begane grond hangt Fritz! als centraal punt. Die voedt per kabel een digitale TV ontvanger en een Airport Extreme. Radio functie op Fritz is uitgeschakeld. De Airport extreme doet dan EEN mac bekabeld, en ook een netwerk printer bekabeld. Via Wifi stuurt ie een express aan in het souterrain voor Airplay, en dan een Extreme een verdieping hoger. Ik had hierachter nog een tweede extreme hangen, maar die ziet ie niet eens. Volgens mij is er een beperking op het aantal routers dat je in serie kunt schakelen?

  Anyway… op de begane grond zijn er al plekken waar het signaal echt beroerd is, en ook op de eerste verdieping (waar je eigenlijk signaal van beneden zou moeten hebben, en waar de tweede extreme staat) is het signaal niet fantastisch. Op de verdieping(en) erboven kun je het sowieso vergeten.

  Tja, wat nu.

 • Profielfoto
  strigoi

  Dan mogen ze de app wel eens een facelift geven ?

  Het uiterlijk is niks mis mee, maar midden 2013 kwam de huidige versie van de Airport Extreme op de markt en midden 2012 de Express. De Express heeft niet eens 802.11a/c en ondersteunt misschien ook niet AirPlay 2.

  Ik snap niet waarom Apple is gestopt met de ontwikkeling van de AirPort reeks. Of althans zo gaan de geruchten en lijkt het erop. Qua installatie en stabiliteit heb ik er alleen maar positieve ervaringen mee. Mijn Airport Express heeft een beter bereik dan de laatste reeks routers/modems van Ziggo en vele malen beter dan de Linksys routers van €50-100 die ik heb gehad. Vooral Airplay blijft een fantastische feature.

  Helaas heeft Apple op het non smartphone gebied er wel erg een handje van gekregen om 4-5 jaar niks met een product te doen of er gewoon stilletjes mee te stoppen.. Ik hoop toch dat ze dit jaar met een nieuwe reeks AirPort apparaten komen.

 • Profielfoto
  sciletto

  Hi Gipsman, dank.

  Tja, misschien is deel van de oorzaak dat het niet de laatste generatie Airports zijn? Maar voordat ik dat vernieuw, zou ik willen weten of een Mesh systeem niet gewoon beter is.

  Mijn huis is mogelijk iets groter. 7x 15, en dan 5 verdiepingen. Op begane grond hangt Fritz! als centraal punt. Die voedt per kabel een digitale TV ontvanger en een Airport Extreme. Radio functie op Fritz is uitgeschakeld. De Airport extreme doet dan EEN mac bekabeld, en ook een netwerk printer bekabeld. Via Wifi stuurt ie een express aan in het souterrain voor Airplay, en dan een Extreme een verdieping hoger. Ik had hierachter nog een tweede extreme hangen, maar die ziet ie niet eens. Volgens mij is er een beperking op het aantal routers dat je in serie kunt schakelen?

  Anyway… op de begane grond zijn er al plekken waar het signaal echt beroerd is, en ook op de eerste verdieping (waar je eigenlijk signaal van beneden zou moeten hebben, en waar de tweede extreme staat) is het signaal niet fantastisch. Op de verdieping(en) erboven kun je het sowieso vergeten.

  Tja, wat nu.

  Tering, 5 verdiepingen:D vet! maar er zijn wel simpele oplossingen voor je maar het ligt er echt aan welke provider je hebt, hoe het modem ingesteld is en hoe de routers ingesteld zijn. Ik krijg wat dat betreft wel altijd alles aan de praat. Vind dat ook altijd een uitdaging om te fixen:D

  1 – welke provider heb je? en staat het modem op bridge?
  2 – Welke modellen zijn de extreme en expresses? en die van de Fritz!?
  3 – De gaming router fungeert dus als hoofdrouter, hoe heb je de 1ste extreme ingesteld die bekabeld is en hoe heb je de rest ingesteld? Daarmee bedoel ik ”breid draadloos netwerk uit” of ”maak draadloos netwerk aan”

  Ik heb namelijk 2 extreme’s, 1 beneden en 1 boven en 1 express op zolder. De express is draadloos uitgebreid namelijk en de extreme niet. Hij doet het al jaren perfect.

  let me know.

 • Profielfoto
  gipsman

  @Rolf
  Hm, 5 verdiepingen is natuurlijk andere koek.
  Ik zou een Extreme/Express op verdieping 1 plaatsen en Extreme/Express op verdieping 3, en op de vijfde nog een express. Alles in 5Ghz en ‘Extend an existing network’. Keuze Extreme of Express hangt af van of je op die plek ook airplay wil. De basisrouter (op gelijkvloers) is wel liefst een Extreme. Je kan daar vlakbij ook een express zetten als daar ook airplay moet zijn;
  Als je in airport utility kijkt naar de kwaliteit van de verbinding, dan moet alles minimaal ‘Good’ en liefst ‘excellent’ zijn.
  Wachtwoord moet natuurlijk overal hetzelde zijn.

 • Profielfoto
  sciletto

  Het uiterlijk is niks mis mee, maar midden 2013 kwam de huidige versie van de Airport Extreme op de markt en midden 2012 de Express. De Express heeft niet eens 802.11a/c en ondersteunt misschien ook niet AirPlay 2.

  Ik snap niet waarom Apple is gestopt met de ontwikkeling van de AirPort reeks. Of althans zo gaan de geruchten en lijkt het erop. Qua installatie en stabiliteit heb ik er alleen maar positieve ervaringen mee. Mijn Airport Express heeft een beter bereik dan de laatste reeks routers/modems van Ziggo en vele malen beter dan de Linksys routers van €50-100 die ik heb gehad. Vooral Airplay blijft een fantastische feature.

  Helaas heeft Apple op het non smartphone gebied er wel erg een handje van gekregen om 4-5 jaar niks met een product te doen of er gewoon stilletjes mee te stoppen.. Ik hoop toch dat ze dit jaar met een nieuwe reeks AirPort apparaten komen.

  Jij ook al? Ik heb er ook alleen maar positieve ervaringen mee. Ik heb Cisco/linksys routers gehad en verschillende modems van upc en ziggo enzo maar geen van hen tipt aan een Airport qua bereik en stabiliteit.

  Ik hoop alleen dat ze de express een keer uitbreiden met een gigabit poort. Ik heb namelijk altijd me internet op Max bij providers en wil natuurlijk wel dat je daar in het hele huis van kan profiteren:)

 • Profielfoto
  Rolf

  @Rolf
  Hm, 5 verdiepingen is natuurlijk andere koek.
  Ik zou een Extreme/Express op verdieping 1 plaatsen en Extreme/Express op verdieping 3, en op de vijfde nog een express. Alles in 5Ghz en ‘Extend an existing network’. Keuze Extreme of Express hangt af van of je op die plek ook airplay wil. De basisrouter (op gelijkvloers) is wel liefst een Extreme. Je kan daar vlakbij ook een express zetten als daar ook airplay moet zijn;
  Als je in airport utility kijkt naar de kwaliteit van de verbinding, dan moet alles minimaal ‘Good’ en liefst ‘excellent’ zijn.
  Wachtwoord moet natuurlijk overal hetzelde zijn.

  Hi Gipsman,

  tja, eigenlijk staat het wel zo als je zegt, alleen liep ik tegen een beperking op dat ik niet kon doorgaan met airports koppelen. Ik heb ergens gelezen (en gemerkt) dat er een limiet is. Vandaar dat ie ook een derde extreme gewoon niet meer zag noch koppelde. Maar misschien heb ik daar de nieuwste generatie voor nodig?

  Als DAT zo is, dan zit ik ook aan een serieuze investering vast, en kom ik opnieuw terug op de vraag of die nieuwe mesh systemen niet opwegen tegen (verouderde?) Airport techniek.

 • Profielfoto
  Rolf

  Hi Gipsman, dank.

  Tja, misschien is deel van de oorzaak dat het niet de laatste generatie Airports zijn? Maar voordat ik dat vernieuw, zou ik willen weten of een Mesh systeem niet gewoon beter is.

  Mijn huis is mogelijk iets groter. 7x 15, en dan 5 verdiepingen. Op begane grond hangt Fritz! als centraal punt. Die voedt per kabel een digitale TV ontvanger en een Airport Extreme. Radio functie op Fritz is uitgeschakeld. De Airport extreme doet dan EEN mac bekabeld, en ook een netwerk printer bekabeld. Via Wifi stuurt ie een express aan in het souterrain voor Airplay, en dan een Extreme een verdieping hoger. Ik had hierachter nog een tweede extreme hangen, maar die ziet ie niet eens. Volgens mij is er een beperking op het aantal routers dat je in serie kunt schakelen?

  Anyway… op de begane grond zijn er al plekken waar het signaal echt beroerd is, en ook op de eerste verdieping (waar je eigenlijk signaal van beneden zou moeten hebben, en waar de tweede extreme staat) is het signaal niet fantastisch. Op de verdieping(en) erboven kun je het sowieso vergeten.

  Tja, wat nu.

  Tering, 5 verdiepingen:D vet! maar er zijn wel simpele oplossingen voor je maar het ligt er echt aan welke provider je hebt, hoe het modem ingesteld is en hoe de routers ingesteld zijn. Ik krijg wat dat betreft wel altijd alles aan de praat. Vind dat ook altijd een uitdaging om te fixen:D

  1 – welke provider heb je? en staat het modem op bridge?
  2 – Welke modellen zijn de extreme en expresses? en die van de Fritz!?
  3 – De gaming router fungeert dus als hoofdrouter, hoe heb je de 1ste extreme ingesteld die bekabeld is en hoe heb je de rest ingesteld? Daarmee bedoel ik ”breid draadloos netwerk uit” of ”maak draadloos netwerk aan”

  Ik heb namelijk 2 extreme’s, 1 beneden en 1 boven en 1 express op zolder. De express is draadloos uitgebreid namelijk en de extreme niet. Hij doet het al jaren perfect.

  let me know.

  Hi Sciletto,

  weet niet of ik hier alles op een rijtje heb – zit op kantoor:-)

  Begane grond:
  – provider is XS4ALL, en kabel komt huis binnen bij een Fritz! Type zou ik nu niet zeker weten (7360??) maar komt van XS4ALL, en hangt er al een jaar of 4? De radiofunctie hiervan is uitgeschakeld; voor Wifi gebruik ik de Airport Extreme die eraan hangt.
  – aan Fritz hangt (via Devolo) een digitale TV ontvanger, en via kabel een Airport Extreme dual. Deze AE maakt netwerk aan

  Souterrain:
  – Airport express via wifi, voor Airplay, breidt netwerk uit

  Eerste verdieping:
  – Airport Extreme, breidt netwerk uit.

  Ik had voor verdieping erboven nog een Airport Extreme, maar deze wordt niet gezien/gekoppeld. Ik heb daarna ook ergens gelezen dat een ‘zoveelste’ airport niet wordt geaccepteerd in dit systeem (wellicht omdat het niet nieuwste generatie is?). Dus die ligt nu werkeloos op een plank.

  Ik heb overigens duel signaal aan staan, dus 2,4Ghz en 5Ghz. Weet niet meer precies waarom (oudere iPads/iPhone/Airport?)

  Kun je hier iets mee?

 • Profielfoto
  Rolf

  Ik waardeer alle hulp, maar misschien moeten mijn netwerkproblemen niet dit topic gaan overheersen (voor zover dit niet al gebeurd is). Tenzij het voor mensen in het algemeen belangrijk kan zijn, maar het ook per PB !!

  Excuses dat ik hier nu pas mee kom…:-)

 • Profielfoto
  la1974

  Wil je goed bereik in heel je huis? Stop dan met Apple en schaf de Netgear Orbi aan:

  – mesh netwerk (je kan extra ontvangers kopen die het signaal zonder snelheidsverlies (Apple heeft dat, in de draadloze variant wel, wel want geen Mesh) doorgeven.

  – volledig draadloos (bedraad wordt volgens mij aan gewerkt)

  – volledig in te stellen. Maar werkt out of the box

  Ik had met mijn airports nooit signaal op zolder. Met de Orbi’s wel.

  Kost een paar centen, maar werkt perfect!

 • Profielfoto
  Rolf

  Die netgear lijkt zelfde systeem als die Venlops. Zelfde prijs ongeveer. Waarin zitten de verschillen?

 • Profielfoto
  la1974

  @Rolf,

  Als je op internet zoekt naar Orbi vs Velop dan zie je dat de Orbi vrijwel altijd wint. Wel met een minimale voorsprong.

  Beide systemen zorgen voor een grote sprong in Wifi-land. Ze geven beiden een zeer grote, stabiele dekking.

  De Orbi is sneller en heeft meer lan-poorten.

  De firmware van de Orbi wordt regelmatig geüpdatet. Het is nu een echt mesh-netwerk (het signaal wordt doorgegeven van het ene station naar het andere) en je kan je satellieten nu ook via lan verbinden (naast wifi).

  Maar beide systemen zijn een grote stap voorwaarts tov de Apple Airport familie.

 • Profielfoto
  Rolf

  @la1974

  thanks. OK, begin langzaam overtuigd te raken van het verlaten van Airport… heb genoeg geprobeerd.

  Als ik zo’n set (Linksys of Netgear) achter de Fritz wil hangen dan moet de eerste per kabel vast BLIJVEN hangen aan de Fritz! toch, of is het installeren, en dan los ergens neerzetten en ook de radio functie van de Fritz als eerste node gebruiken?

  Of eerste op kabelafstand, en dan een tweede (evt derde) verder in huis plaatsen

  Of kan de Fritz weg ?? (maar volgens mij werken die twee systemen allebei niet als modem, dus die Fritz hou ik altijd, toch?)

 • Profielfoto
  la1974

  @Rolf,

  Inderdaad, de Fritz hou je altijd. De Orbi of Velop zijn routers, geen modems. Je hebt twee keuzes wat betreft je Fritz:

  1. Je zet je Fritz in bridge modus waarbij je Orbi/Velop verder alles overneemt (bijv. het uitdelen van de ip-adressen
  2. Je zet je Orbi/Velop in de Access Point modus, waarbij ze alleen het wifi gedeelte overnemen. De Fritz regelt het netwerkverkeer

  Ik zit zelf bij Ziggo en ik heb het routergedeelte van mijn modem/router uitgezet. De Orbi regelt al het netwerkverkeer.

  Je Orbi/Velop is verbonden met je Frtiz, hoeft niet perse dichtbij te zijn maar de Fritz is niet een van je nodes.

 • Profielfoto
  Rolf

  top, weet genoeg. Thanks!

  toch een laatste vraagje nog. Ik heb nu in de keuken een express met airplay voor een Mini stereootje voor muziek van de Mac of van Spotify.
  Hoe werkt dit als ik als ik alle airports eruit gooi en op Netgear Orbi overstap?

 • Profielfoto
  la1974

  Draadloos in ieder geval niet. Misschien bedraad maar dat weet ik niet.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb een Timecapsule met 3TB en ben er super tevreden over. Overal bereik, beter dan mijn Proximus modem die soms erg moeilijk te vinden is. Mijn timecapsule staat meteen tussen de netwerken als ik op de wifi overschakel. Wat een plezier!

  Verder ook nog ethernet aansluitingen waar ik ook gebruik van maak om door te lussen en ook nog een extra USB poort. Uiteindelijk zullen ze die allemaal wel vernieuwen denk ik, misschien wanneer 5G op de markt komt?:-)

 • Profielfoto
  Pjotr

  Wat is die hype over mesh eigenlijk? Is dat anders dan WDS? Het draadloos oppikken van een signaal en dat weer draadloos doorgeven moet wel haas gepaard gaan met verlies aan snelheid. Kan die linksys ook roaming access bieden?

  Heb hier vier betonnen verdiepingen, 4x Apple Airport extreme, geconfigureerd als een netwerk met roaming access. Overal topsnelheden, mega stabiel, in tuin en dakterras idem.

  Wel een beetje prijzig, dat dan weer wel.

 • Profielfoto
  Rolf

  Pjotr op 17 januari 2018
  Wat is die hype over mesh eigenlijk? Is dat anders dan WDS? Het draadloos oppikken van een signaal en dat weer draadloos doorgeven moet wel haas gepaard gaan met verlies aan snelheid. Kan die linksys ook roaming access bieden?

  Heb hier vier betonnen verdiepingen, 4x Apple Airport extreme, geconfigureerd als een netwerk met roaming access. Overal topsnelheden, mega stabiel, in tuin en dakterras idem.

  Wel een beetje prijzig, dat dan weer wel.

  HI Pjotr,

  tja, ik krijg ook zo’n hype gevoel, maar ik ‘moet’ wel iets met mijn wifi thuis. Is die roaming access iets van de laatste/latere generaties Extreme? Ik heb wat oudere generatie, en die heeft dat volgens mij niet.

  Ik lees/hoor zeer positieve berichten over dat Mesh (Linksys of Netgear), maar zie ook dat ik wat Apple functionaliteit verlies (Airplay en zo). Maar om nou 4x nieuwe Extreme’s te kopen … ?

  Aan kosten zit ik sowieso vast, maar 400 of 800 Euri is nogal een verschil.

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Haal ook de door Ziggo beloofde (theoretische) snelheid ☺️

 • Profielfoto
  Hidde Collee

  Rolf op 15 januari 2018
  top, weet genoeg. Thanks!

  toch een laatste vraagje nog. Ik heb nu in de keuken een express met airplay voor een Mini stereootje voor muziek van de Mac of van Spotify.
  Hoe werkt dit als ik als ik alle airports eruit gooi en op Netgear Orbi overstap?

  Je kan een AirPort Express toevoegen aan een bestaand netwerk. Zo kan je nog steeds muziek streamen maar hij doet niks anders dan een AirPlay ontvanger zijn.