Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 januari 2018
Leestijd: 1 minuut

Amac gaat MacBooks met waterschade ‘stomen’

Amac komt vandaag met een interessante nieuwe dienst. De Apple Premium Reseller gaat MacBooks met waterschade een speciale behandeling geven die in een groot deel van de gevallen de schade verhelpt. De kwetsbare delen van een MacBook worden met speciale vloeistoffen gespoeld en daarna gedroogd.

Drycleaning Solution

De APR noemt het een drycleaning solution (letterlijk vertaald: stomen), maar het is eigenlijk spoelen. Bij de behandeling wordt het scherm van de MacBook verwijderd en de binnenkant met vloeistoffen die corrosie tegengaan gespoeld. Het zijn vaak de zuren in frisdranken, wijn en koffie die de onderdelen aantasten. Na het drogen is de kans groot dat de MacBook weer bruikbaar is zonder dat het hele moederbord vervangen hoeft te worden.

Amac zegt dat 20% van alle MacBooks na behandeling weer direct geschikt voor gebruik. Bij de rest moeten nog steeds onderdelen vervangen worden, maar veel minder. Een behandeling kost tussen de € 249 en € 349 en in veel gevallen blijft de data ook intact, al wordt daar geen garantie op gegeven.

De Drycleaning-machine. Klik/tap voor groter.

Haast is geboden

De behandeling dient zo snel mogelijk na het ontstaan van de waterschade uitgevoerd te worden. De machine staat bij het centrale reparatiecentrum van de APR in Utrecht en MacBooks worden opgestuurd. De techniek is in Denemarken gemaakt en Amac is het eerste Nederlandse bedrijf die deze dienst aanbiedt.

Wij hebben geen MacBook met waterschade, maar mocht iemand recent een ongelukje hebben gehad, houden we ons aanbevolen voor een test ?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amac gaat MacBooks met waterschade ‘stomen’
Sluiten