Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2018

Adoptie iOS 11 blijft achter bij iOS 10

iOS 11 is hard op weg om een van de minst succesvolle releases van de laatste jaren te worden. Er zijn veel klachten over iPhones die aanzienlijk trager zijn na het installeren van de laatste iOS-versie. De adoptie blijft ook erg achter bij iOS 10.

Volgens Apple’s eigen cijfers staat iOS 11 momenteel op 65 procent van alle actieve iPhones, iPods en iPads. Het aantal apparaten met iOS 10 is nog altijd 28 procent en nog geens 7 procent van de actieve iOS-apparaten gebruikt een oudere versie dan iOS 10.

iOS 10 deed het beter dan iOS 11

Apple publiceert regelmatig cijfers over de adoptie van nieuwe iOS-versies. Medio oktober stond iOS 11 op 54 procent van alle apparaten. In de tussentijd zijn een boel nieuwe iPhones verkocht en is het marktaandeel gestegen naar 65 procent, maar iOS 10 deed het vorig jaar beter. Op 4 januari 2017 was iOS 10 al op 76 procent van alle actieve apparaten geïnstalleerd. Op 22 februari was het 79 procent, maar dat gaat iOS 11 niet halen.

Data: Apple – Peildatum: 18 januari 2018 – Klik/tap voor groter.

Dat een aantal gebruikers de update nog niet aandurft is zorgelijk, want Apple voorziet alleen de laatste iOS-versie van beveiligingsupdates. Dat wil zeggen dat 35 procent van alle iOS-apparaten die actief gebruikt worden geen fixes voor ontdekte beveiligingsproblemen krijgen. En het is de laatste tijd nogal raak met onder andere Meltdown en Spectre.

Reageer op artikel:
Adoptie iOS 11 blijft achter bij iOS 10
Sluiten