Apple verkocht 16 miljoen AirPods in eerste jaar

9 reacties

Apple heeft in het eerste jaar na introductie meer dan 16 miljoen AirPods verkocht. Dat claimt Steven Huon, die bij de Franse tak van Apple verantwoordelijk is voor muziek en tv. De draadloze oortjes zijn sinds december 2016 te koop, maar nog altijd slecht leverbaar.

Als het aantal klopt, zijn de AirPods het bestverkochte Apple-accessoire van 2017. De draadloze oortjes zijn populairder dan de Apple Watch, die in 2017 naar schatting 15 miljoen keer over de toonbank ging.

Markt voor hoofdtelefoons veel groter

Met 16 miljoen verkochte AirPods is Apple nog lang geen alleenheerser op de markt voor (draadloze) hoofdtelefoons. Volgens marktonderzoeker IDG werden in 2017 wereldwijd 368 miljoen hoofdtelefoons en earbuds verkocht. Hoe groot het aandeel draadloze hoofdtelefoons is, is niet bekend. Omdat Beats ook eigendom van Apple is, heeft het bedrijf uit Cupertino sowieso een aanzienlijk marktaandeel.

AirPods Paring 16x9
Klik/tap voor groter.

Binnenkort nieuwe case voor AirPods

Hoewel de AirPods al een jaar op de markt zijn, is de levertijd nog steeds lang. Wie de draadloze oortjes nu bestelt, krijgt ze pas over 10 dagen thuis. Of er vernieuwde AirPods in de pijplijn zitten is nog onduidelijk, maar later dit jaar komt wel een nieuwe case voor de draadloze oordopjes. Deze case ondersteunt draadloos laden met de Apple AirPower. Dit is een laadpad van Apple die je iPhone, Apple Watch én AirPods tegelijk kan laden.

Wanneer de AirPower-lader uitkomt is nog niet bekend en er is ook nog geen informatie over de prijs. Het enige dat Apple heeft gezegd is dat de laadmat later dit jaar te koop zal zijn. Twijfel je over de aanschaf van AirPods? Lees dan onze uitgebreide review. De draadloze earpods kosten € 179,-

Apple AirPower 16x9
Apple’s draadloze laadmat, genaamd AirPower, verschijnt later dit jaar – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple Inc.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Brozz

  Toch is in mijn situatie een kabel nog steeds makkelijker.
  Dan hoef ik me geen zorgen te maken over het opladen van de oortjes.

  Misschien komt hier verandering in als de nieuwe case uitkomt met draadloos opladen.

 • Profielfoto
  koen

  Eigenlijk dus 32 miljoen Airpods 🤓

 • Profielfoto
  sciletto

  koen op 16 januari 2018
  Eigenlijk dus 32 miljoen Airpods 🤓

  Vanwaar 32 miljoen? Die mis ik even:P

 • Profielfoto
  mrbaantjer

  Links en rechts een AirPod = 32 miljoen AirPods 😜

 • Profielfoto
  Cybertopian

  En ik maar denken dat de iPhone hoesjes het meest verkochte Apple-accessoire waren.

  Ik zou trouwens wel eens willen zien hoe ik me horloge met milanees bandje (of de nieuwe geweven sportbandjes) op ga laden met de AirPower.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Cybertopian, ik verwacht voor de Sport Loop normaal geen probleem, aangezien AirPower wel een pittige, inductieve oplaadmat is zal de energie de enkele millimeters tussen het bandje en de coil van de Apple Watch wel kunnen overbruggen. Met een standaard oplader voor Apple Watch kan je ook wat ruimte houden tussen de Apple Watch en de “puk” zelf, al is dat uiteraard moeilijk aangezien ze mekaar magnetisch aantrekken. Wat het Milanese Bandje betreft heb je misschien wel een punt, ik vraag me af of dat roestvrij staal geen ernstige interferentie zou opleveren.
  Nou goed, we weten er beiden het fijne niet van, ik zou er voorlopig niet van wakker liggen, de echte kopzorgen zullen wel boven water komen wanneer ze problemen met zich meebrengen, in tussentijd ga ik nog wat relaxen.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik dacht dat de huidige eerste generatie al klaar was voor draadloos laden… wil dar zeggen dat ik dan een nieuw doosje kan/moet kopen?

 • Profielfoto
  sciletto

  mrbaantjer op 16 januari 2018
  Links en rechts een AirPod = 32 miljoen AirPods:P

  ahahahhahah die zag ik niet aankomen. Ik denk dan weer te moeilijk:P

   

   

 • Profielfoto
  sjonnie

  @Brozz

  Het geweldige van de AirPods vind ik nou juist dat je je werkelijk nooit zorgen hoeft te maken over het opladen van de AirPods. Elke ochtend als ik mijn iPhone van de lader haal leg ik het doosje een half uurtje aan de lader en is hij vol.

  Het doosje kan de AirPods ca. 4 keer volledig opladen.

  ze gaan ongeveer een uur of 5 mee als ze opgeladen zijn en als ik non-stop bel ca. 2 uur.

  als ik ze vervolgens 5 minuten (letterlijk!) in het doosje stop (bijvoorbeeld als ik koffie pak of toilet bezoek) zijn ze alweer tot zo’n 80% opgeladen.

  Ergo, accu niveau is iets waar je helemaal niet mee bezig bent als AirPods bezitter.

  Mijn beste aankoop van 2017.