Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2018

Apple verkocht 16 miljoen AirPods in eerste jaar

Apple heeft in het eerste jaar na introductie meer dan 16 miljoen AirPods verkocht. Dat claimt Steven Huon, die bij de Franse tak van Apple verantwoordelijk is voor muziek en tv. De draadloze oortjes zijn sinds december 2016 te koop, maar nog altijd slecht leverbaar.

Als het aantal klopt, zijn de AirPods het bestverkochte Apple-accessoire van 2017. De draadloze oortjes zijn populairder dan de Apple Watch, die in 2017 naar schatting 15 miljoen keer over de toonbank ging.

Markt voor hoofdtelefoons veel groter

Met 16 miljoen verkochte AirPods is Apple nog lang geen alleenheerser op de markt voor (draadloze) hoofdtelefoons. Volgens marktonderzoeker IDG werden in 2017 wereldwijd 368 miljoen hoofdtelefoons en earbuds verkocht. Hoe groot het aandeel draadloze hoofdtelefoons is, is niet bekend. Omdat Beats ook eigendom van Apple is, heeft het bedrijf uit Cupertino sowieso een aanzienlijk marktaandeel.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Binnenkort nieuwe case voor AirPods

Hoewel de AirPods al een jaar op de markt zijn, is de levertijd nog steeds lang. Wie de draadloze oortjes nu bestelt, krijgt ze pas over 10 dagen thuis. Of er vernieuwde AirPods in de pijplijn zitten is nog onduidelijk, maar later dit jaar komt wel een nieuwe case voor de draadloze oordopjes. Deze case ondersteunt draadloos laden met de Apple AirPower. Dit is een laadpad van Apple die je iPhone, Apple Watch én AirPods tegelijk kan laden.

Wanneer de AirPower-lader uitkomt is nog niet bekend en er is ook nog geen informatie over de prijs. Het enige dat Apple heeft gezegd is dat de laadmat later dit jaar te koop zal zijn. Twijfel je over de aanschaf van AirPods? Lees dan onze uitgebreide review. De draadloze earpods kosten € 179,-

AirPower Airpods 2
Apple’s draadloze laadmat, genaamd AirPower, verschijnt later dit jaar – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple verkocht 16 miljoen AirPods in eerste jaar
Sluiten