Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 8 december 2017
Leestijd: 1 minuut

‘YouTube lanceert in maart eigen muziekdienst’

Apple Music en Spotify zijn momenteel heer en meester op het gebied van streaming muziek, maar daar kan snel verandering in komen. Volgens zakenblad Bloomberg komt YouTube met een eigen streamingdienst die in maart van start moet gaan.

Naar verluidt is er al een contract met Warner, een van de drie grootste labels ter wereld. De onderhandelingen met Sony en Universal zouden nog gaande zijn. Merlin, een consortium van onafhankelijke labels, haakt ook aan.

YouTube Remix

De dienst wordt volgens Bloomberg al intern getest en zou de naam Remix krijgen. Bovendien is er al contact met diverse artiesten voor een promotiecampagne. Een streamingdienst van Google en YouTube is natuurlijk niet écht nieuw, momenteel is er al Google Play Music en YouTube RED, dat toegang geeft tot onder andere de YouTube Music-app. Al die losse diensten zorgen wel voor een verwarrend aanbod en dat zou met de nieuwe dienst aangepakt moeten worden.

Klik/tap voor groter.

In het verleden kreeg het videoplatform van Google regelmatig kritiek van artiesten en labels. Er zouden onvoldoende royalties worden afgedragen op muziekvideo’s. Toch klinkt een streamingdienst onder de vlag van YouTube als een levensvatbaar idee. Het merk is een stuk bekender dan Google Play Music en heeft een goede aansluiting bij de jonge doelgroep. Of Google Play Music als aparte dienst blijft bestaan is nog niet duidelijk.

Apple Music en Spotify

Moet Apple zich zorgen maken? Dat zal wel meevallen. Apple Music heeft een voorsprong van meer dan 30 miljoen abonnees. Spotify dan? Als je het aan Apple’s chef muziek vraagt is dat sowieso een aflopende zaak. (Zie → Apple’s Jimmy Iovine voorspelt de ondergang van Spotify)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘YouTube lanceert in maart eigen muziekdienst’
Sluiten