Weekend poll: het meest teleurstellende Apple-product van 2017

Door: Raymon Mens - 57 reacties

Vorige week vroegen we je in de weekend poll naar het beste nieuwe Apple-product van 2017. De winnaar was niet erg verrassend, namelijk de radicaal nieuwe iPhone X. De nummer twee wel: de iPad Pro 10,5-inch scoorde hoge ogen.

Zijn alle nieuwe producten van dit jaar geweldig? Vast niet. Maar welk product stelde het meest teleur? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

57 reacties
 • Profielfoto
  Aron

  Had graag de HomePod dit jaar nog uit zien komen, vandaar dat ie mij zo teleur stelt… Hoop dat ie begin volgend jaar alsnog op de markt komt!

 • Profielfoto
  MFranssen33

  Apple Park is een product?!

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik vind in het gegeven lijstje geen een teleurstellend product, maar eerder een voorbeeld van hoe productief Apple het afgelopen jaar is geweest! En HomePod (in ieder geval in de tussenstand de meeste stemmen, maar hoe kan een product teleurstellend zijn als je hem nog niet hebt uitgeprobeerd?
  De verbeterde Siri en de slimme fotoherkenning in de Foto’s app vielen me wel tegen toen de aangekondigde verbeteringen uitgerold werden. Ik vind Siri best aardig maar nog té vaak vreemde antwoorden geven of dingen ‘internet opzoeken’ omdat hij me verkeerd begrijpt. En de Foto’s app herkent lang zoveel niet als Google Photos.

 • Profielfoto
  steveb

  Niets overtreft de prijs, breekbaarheid van de iPhone x
  +iOS 11 bugs

 • Profielfoto
  janau

  Voor een goed oordeel zou ik met al deze producten ervaring moeten hebben. Dat is natuurlijk onmogelijk.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Voor mij persoonlijk is de nog niet bestaande nieuwe Mac Pro! de grootste teleurstelling in de periode 2016-YTD! En wat een super achterlijk prijstellingen allemaal voor alle overige ‘nieuwe’ producten van Apple! ?

 • Profielfoto
  Jorik

  Ook niet echt een product, maar de major updates van macOS en iOS hebben dit jaar toch wel flink wat steken laten vallen op het gebied van security en bugs.

 • Profielfoto
  reneo

  High Sierra. Maar dat is geen product?

 • Profielfoto
  html-junky

  Eigenlijk is het een prachtig jaar geweest met al die producten, ik kon heel moeilijk een keuze maken, dus voor Homepod gekozen, dit zijn producten die je niet 1 jaar van te voren hoeft aan te kondigen dit is van het soort ‘binnenkort verkrijgbaar’

 • Profielfoto
  T-sec

  Apple TV en (waarschijnlijk/naar verwachting) HomePod. Betaalbare hardware van goede kwaliteit, met enkele bruikbare Apps waarvan je alleen mag genieten als je maandelijks je streamingdienst betaald.

 • Profielfoto
  VxP

  Waarom een product in de lijst wat nog niet is uitgebracht?? (Homepod). We stemmen toch ook niet op de iphone 15??

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Prijzen en IOS/macOS (bugs)

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik sluit me bij vuurvreter aan

 • Profielfoto
  xaddict

  IMac pro. €5500 startprijs en dan geen upgrade mogelijkheid. Alsof ze niets geleerd hebben van de Mac Pro prullenbak editie

 • Profielfoto
  xaddict

  Verder trouwens allemaal goede producten.
  Als ik een 4K tv had zou ik upgraden naar de Apple TV 4K (en dan meteen ook mijn console en Netflix abo wat dus een duur grapje zou worden)

  HomePod ziet er goed uit en lijkt ook een goede toevoeging te zijn aan de Apple tv. Het ene voor muziek, het andere voor beeld.

  Ik heb mezelf dit jaar de nieuwste “gewone” iPad gekocht en daar ben ik zeer tevreden over.

  Van mijn werk heb ik de nieuwste MacBook pro gekregen en dat ding is superfijn.

  En ten slotte, als ik geld over zou hebben zou ik een iPhone 8 of X kopen, maar dat is helaas niet zo.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Siri had er bij moeten staan. Dan had ik daar voor gekozen. Siri blijft een teleurstellend product. Het was even leuk, maar op enkele opdrachten na, gaat het meestal fout. Of ze wordt niet eens wakker…..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het gaat over de producten die in 2017 zijn uitgekomen.
  Daar hoort Siri dus duidelijk NIET bij.

 • Profielfoto
  PowerMac

  HomePod komt niet uit in 2017, dus beetje vreemd inderdaad dat deze in het rijtje staat.

  Ik had/heb daar trouwens hoge verwachtingen van, totdat ik zag hoe klein hij eigenlijk is: 172 mm hoog (nog geen 20 cm).
  De spreekwoordelijke “pakken melk van Bose” indertijd waren ook zoiets denk ik, maar die hadden nog ergens een boembox achter een bank ofzo.

  Het is mij ook niet helemaal duidelijk hoeveel van die Homepodjes je in één kamer kunt hebben: in hun voorbeeld zie je één of twee, maar kan me zo voorstellen dat je er wel 10 kunt/wilt hebben, de vraag is dan natuurlijk wel of dat softwarematig nog steeds goed geregeld wordt?

 • Profielfoto
  Reinier666

  Wel het kantoorpand van apple erbij zetten, en iets wat nog niet te koop is (die speaker) maar niet ios11?
  Ik weet redelijk zeker dat ios11 de meeste stemmen gehad zou hebben;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  De Apple Fanboy!

  Dat kon echt niet meer in 2017

 • Profielfoto
  Frans

  Tja, als je een niet verschenen product als de HomePod in het rijtje zet, waarom dan niet de Mac pro en (laten wij die niet vergeten) de Mac mini?

  Mijn persoonlijke teleurstelling is de Apple TV 4K. Voor de prijs die Apple er nu voor vraagt had deze wel wat meer mogelijkheden mogen hebben, niet in de laatste plaats een optische audio uit, en had een HDMI kabel best meegeleverd mogen worden.

 • Profielfoto
  Frans

  Ook niet echt een product, maar de major updates van macOS en iOS hebben dit jaar toch wel flink wat steken laten vallen op het gebied van security en bugs.

  Software is toch echt wel een product. Je hebt er niet zoveel aan zonder de bijbehorende hardware, maar het omgekeerde geldt ook. Overigens ben ik het met je eens dat de macOS en iOS upgrades dit jaar behoorlijk teleurstellend waren, zo niet de meest teleurstellende producten zouden zijn als ze in het lijstje hadden gestaan.

 • Profielfoto
  pruus

  Het is gewoon allemaal beter, sneller geworden. Maar om nou te zeggen, a giant leap. Helaas. Die zie ik er niet bij zitten. Het breiwerk is mooi. Basta.

 • Profielfoto
  Shyos

  Kun je niet gewoon de poll van afgelopen week nemen en de resultaten omkeren… beetje onnozel om eigenlijk 2 weken op een rij hetzelfde te vragen. ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  High Sierra. Maar dat is geen product?

  Het gaat hier dus om “hardware” producten, niet om software…

  @Shmoo, net zoals de Fandroids…

  @Frans: Het gaat hier dus om “hardware” producten, niet om software…

  @Swiftly: Het gaat hier dus om “hardware” producten, niet om software…

  @Reinier666: Op zich is het nieuwe “kantoorpand” van Apple ook een “hardware” producten en ook daar kan dus voor gestemd worden.

  @PowerMac 1 uur geleden
  HomePod komt niet uit in 2017, dus beetje vreemd inderdaad dat deze in het rijtje staat.

  Nee, maar het is wel aangekondigd in 2017 en ongetwijfeld, net als de iMac Pro zullen er wel mensen “early access” hebben.

  steveb 4 uur geleden
  Niets overtreft de prijs, breekbaarheid van de iPhone x Ik (net als vele anderen trouwens), ben anders heel erg tevreden over mijn iPhone X. Heb hem sinds lancering en nog steeds geen krassen of andere problemen mee. Vreemd hé?

  +iOS 11 bugs <== Het gaat hier dus om "hardware" producten, niet om software…

  Tot slot, voor de mensen die over de software praten: Het gaat hier dus om "hardware" producten, niet om software…

  Jep, ik heb dit al een paar keer vermeld, net als een plaat die blijft hangen, maar ik zie ook steeds dezelfde comments van anderen ook al staat er al beschreven dat Het "hardware" producten gaat en niet om software.

  Ik ben het thans wel eens met de mensen die niet te spreken zijn over iOS 11. hoewel het voor mij persoonlijk op mijn iPhone X zeker niet echt voor problemen heeft gezorgd. Zeker nu niet met de nieuwe updates, alles gaat vlot en snel:-)

 • Profielfoto
  mrchablis

  Ik vind de HomePod al op voorhand teleurstellend omdat ik hem niet mooi vind.

  Het lijkt wel een badspons. Niets bijzonders qua uiterlijk.

 • Profielfoto
  sciletto

  Damnz, wat een lijst! Zo zie je maar wat Apple allemaal in 1 jaar uitpoept. Dat is echt wel veel.

 • Profielfoto
  Frans

  High Sierra. Maar dat is geen product?

  Het gaat hier dus om “hardware” producten, niet om software…

  Waar in de tekst van Raymon zie jij het woord “hardware” staan?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daarom zou Raymon er goed aan doen (imho), om op maandag of dinsdag al de poll voor het aankomend weekend te bedenken en dan elke dag een klein stukje content bijwerken zodat er in het weekend een klein beetje fatsoenlijke poll staat.
  Dan krijg je ook veel minder het gevoel dat zo’n poll op zaterdagmorgen in 3 minuten in elkaar geflanst is.

  Maar goed zoiets kan alleen Shmoo bedenken natuurlijk. ?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik mis in deze lijst hardware de Macbook Air, die in 2017 “vernieuwd” is. Nog steeds een oude generatie Broadwell processor (iets sneller dan het 2015 model), zelfde non-retina scherm en meer geheugen bij het standaard model. De mijne is aan vervanging toe, maar het huidige model is nauwelijks een verbetering. Dit is voor mij teleurstellend.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wel jammer dat de polls op OMT weinig verassing opleveren. Je weet vooraf al welke gaat winnen en met een Usain Bolt voorsprong.

  Bij The Verge is dat wel anders. Haha. En dit is best wel pijnlijk. Waar is de dinosaurus emoji wanneer je ‘m nodig hebt.

 • Profielfoto
  Melle

  Het niet upgraden of updaten van de Mac mini. Het toetsenbord van de MacBook pro. Het nog steeds ontbreken van nieuwe Apple displays. Idem voor nieuwe Mac pro. Ik hoop echt dat we die twee laatste nog gaan zien in 2018 en niet zo een kwakkel als aankondigen in de zomer, verkrijgbaar/bestelbaar begin 2019 en eigenlijk pas echt in je huis half 2019.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  High Sierra. Maar dat is geen product?

  Het gaat hier dus om “hardware” producten, niet om software…

  Waar in de tekst van Raymon zie jij het woord “hardware” staan?

  Aah ja, nu da ge het zegt. Ik ging er persoonlijk vanuit omdat ik enkel hardware zag staan. Maar misschien “denk ik anders”.

 • Profielfoto
  Furbz

  Raymon waarom negativiteit vragen?
  Dat snap ik oprecht niet zo goed.
  Dat je in politiek teleurgesteld kunt zijn, in zorg, in vrienden of familie: oké.
  Maar hoezo in techproducten. Dit is in stand houden van negativiteit

 • Profielfoto
  Thomas Heijtink

  Het feit dat de MacBook pro nog steeds niet meer dan 16gb RAM ondersteund.

 • Profielfoto
  monty python

  Vind niet echt een teleurstelling, het zijn en blijven fantastische producten die op termijn prijs kwaliteit gewoon top zijn. En als er wel een teleurstelling is, koop ik het gewoon niet, niet elk product moet je hebben.
  En vernieuwen om te vernieuwen om eerste te zijn met de zoveelste toeter of bel moet voor mij helemààl niet. Wel integendeel. Less is more.
  Apple Park, dan maar. Nooit opgezet met megalomane bouwwerken, brengt zelden meerwaarde en kost alleen maar immens veel tijd en geld. Al heb ik het niet van dichtbij gezien natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  MacRay

  Teleurgesteld in de niets zeggende seo.

 • Profielfoto
  Bart119

  iOS 11 ook al staat het niet in de lijst.

  Van dit lijstje: de homepod, ook al komt deze niet in 2017. Waarom kies ik hem dan? Omdat ik er geen flauw idee van heb welke toegevoegde waarde het ding voor mij zou hebben.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het feit dat de MacBook pro nog steeds niet meer dan 16gb RAM ondersteund.

  Jep, daarom heb ik ook de Macbook Pro gekozen.

 • Profielfoto
  Wauters

  2017 gaf ons veel hardware, graag 2018 toewijden aan SOFTWARE. (Foto’s, iTunes, …)

 • Profielfoto
  Melle

  Beetje stom dat HomePod bovenaan staat – dat het in de lijst staat is 1 ding – maar blijkbaar stemmen mensen er dan toch op.

 • Profielfoto
  Melle

  Mensen lezen de poll eerder – welk product zou ik Noor kopen of interesseert mijn niet… minder dan: wat was het meest teleurstellende product… ook raar dat Apple wath series 3 zo hoog staat…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik mist de Mac Mini in dit lijstje.
  Dus ik heb deze weekend poll niet ingevuld.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik mist de Mac Mini in dit lijstje…

  .
  Kwam die uit in 2017 dan?!

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @KarelWillem nee daarom juist.:cool:

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  HomePod. Eenvoudig: hij kwam niet op tijd/is er nog steeds niet. Hij kan bijna niks, sluit andere diensten dan Apple Music uit. Hij steunt op Siri en Siri kan ook niks, dus HomePod is bij voorbaat kansloos.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat klinkt als relaties. ?

 • Profielfoto
  Frans

  Ik mist de Mac Mini in dit lijstje…

  .
  Kwam die uit in 2017 dan?!

  Kwam de HomePod uit in 2017 dan?!;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik mist de Mac Mini in dit lijstje…

  .
  Kwam die uit in 2017 dan?!

  Kwam de HomePod uit in 2017 dan?!;-)

  Nee, maar die staat wel in de lijst.

  Maar ik begrijp KarelWillem zijn punt wel. En ik denk jullie ook…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Kwam de HomePod uit in 2017 dan?!;-)

  .
  Producten die in 2017 zijn gepresenteerd.
  Zo lastig is het toch niet hè?! .:)

 • Profielfoto
  error

  Staat die iPhone X zo hoog vanwege de tegenvallende kwaliteit van het product of vanwege gemiep over de prijs (+€350 in vergelijking met een 256 GB iPhone 8 en +€240 in vergelijking met een 256 GB iPhone 8 Plus) even los van eventuele kortingen bij een provider, ik betaalde €1.220 voor een 256 GB iPhone X bij T-Mobile). Nog steeds veel geld ja, maar het is dan ook het topmodel, het vlaggenschip. Mag wat kosten toch? Dergelijke prijsverschillen zie je bijvoorbeeld ook bij auto’s, fietsen, koptelefoons, huizen, vakanties, huisdieren en ik noem maar wat, oliebollen.

 • Profielfoto
  bjel

  iOS 11. Met STIP op 1 het teleurstellendst wat mij betreft. Ik zou bekant geld betalen om weer terug te kunnen keren naar iOS 10. Tsjongejonge…

 • Profielfoto
  Shmoo

  …Kwam de HomePod uit in 2017 dan?!;-)

  .
  Producten die in 2017 zijn gepresenteerd.
  Zo lastig is het toch niet hè?! .:)

  .
  Zeg dat dan ook gewoon.

 • Profielfoto
  Martin67

  De nieuwe iTunes 12.7. is een grote teleurstelling.
  Geen app management meer en ook geen goed alternatief uitbrengen zoals een App Store voor Mac/IOS en Watch.
  Ik vond het altijd wel handig om vanuit een app recensie door te klikken naar iTunes en daar iets verder te lezen over de app en hem dan aan te schaffen.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ook al zijn de Apple EarPods al eind 2016 aangekondigd volgens mij waren ze pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar en nog steeds populair/slecht leverbaar. Dit is het enige product waar ik eigenlijk, los van vormgeving, weinig kritiek en juist veel goeds over heb gehoord.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Kun je niet gewoon de poll van afgelopen week nemen en de resultaten omkeren… beetje onnozel om eigenlijk 2 weken op een rij hetzelfde te vragen. ?

  (y)

 • Profielfoto
  celie

  Macbook Pro’s toetsenbord 2017