Weekend poll: Ga jij je iPhone-accu laten vervangen?

46 reacties

Mea culpa, zei Apple deze week. Na aanhoudende berichten over iPhones die trager worden naarmate de accu slijt, komt er een vervangingsprogramma. Iedereen met een iPhone 6 of nieuwer kan zijn versleten accu vanaf januari voor € 29 laten vervangen.

Dat is een fikse tegemoetkoming, want normaal kost het vervangen de accu € 89. Ga jij gebruikmaken van dit vervangingsprogramma?

Reacties

46 reacties
 • Profielfoto
  neuerburg

  Ik heb vorige week de accu laten vervangen. Hoop nog wel op restitutie

 • Profielfoto
  madcat

  ja, sinds IOS 11 gaat mijn iphone 6s maar 5 uur mee, terwijl ik een half jaar geleden nog met 40% naar huis reed. Nu heb ik net als al die android gebruikers mijn telefoon op het werk altijd aan de kabel zitten.

  In januari ga ik mijn telefoon laten fixen, mijn vrouw heeft nog een iphone 6, maar die zegt nergens last van te hebben, maar ga haar wel overtuigen om de accu uit voorzorg te laten vervangen

 • Profielfoto
  monty python

  Het is toch zo dat de accu eerst getest moet worden en als ‘slecht werkend’ bestempeld moet worden om in aanmerking te komen ?

  Verder vind ik 89 euro ook schappelijk om een oudere iPhone een 2e leven te geven (voor de kinderen bvb). Met een nieuwe batterij kan een iPhone dan gerust 6-7 jaar mee, tot de updates niet meer kunnen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik maakte de volgende bedenking:
  Volgens Apple komt er begin 2018 een software-update die je als gebruiker meer inzicht geeft in de kwaliteit van je batterij. Zo zou je dus kunnen zien wanneer iOS besluit trager te gaan werken om de accu te sparen.

  Ik heb zo’n vermoeden dat Apple niet zomaar álle iPhones van een nieuwe accu gaat voorzien voor maar €29. Zou het kunnen dat je enkel in aanmerking komt voor het goedkope vervangingsprogramma als iOS ook effectief de melding geeft dat je batterij aan vervanging toe is?

  Ik zie het namelijk zo gebeuren dat ik uit voorzorg naar de Apple Store ga (ik merk dat m’n accu sneller leeg is dan vroeger) en ze me daar geen korting geven omdat m’n accu nog niet voldoende versleten is? Dus, zolang je in de Instellingen-app niet kan aantonen dat iOS zichzelf vertraagt, je geen korting krijgt?

 • Profielfoto
  steveb

  Aan mijn tempo van slijtage (nu minstens 2x laden per dag)
  Zal ik ze nu vervangen en eind december 2018 nog eens.

 • Profielfoto
  Shmoo

  JA : maar wel tegen het eind van het jaar (2018) wanneer de batterij ook echt aan vervanging toe zal zijn. Batterij is nu nog ongeveer 94% gezond.

  Maar goed, wie weet heb ik dan wel een mega sexy nieuwe iPhone SE in een gloednieuw design die lekker in de hand ligt en ik zonder hoesje kan gebruiken.
  Een mens mag dromen toch.

 • Profielfoto
  SvS

  Goed dat ze vervangingsprijs verlaagd hebben. Alleen jammer dat de ‘korting’ tot eind 2018 van kracht is. Ik denk dat ik het pas eind 2018 ga doen, mits mijn 6s voor in aanmerking kom. Voor €29 weer een paar jaar langer kunnen genieten van 6s, mooi. Het is verder wel een hele mooie toestel, ook voor jongere gezinsleden na verloop van tijd.

  @steveb, ik weet niet of je twee keer binnen een jaar tijd korting naar €29 kunt krijgen, geen idee hoor, maar het is niet verkeerd om dat te opzoeken.

 • Profielfoto
  SvS

  Maar goed, wie weet heb ik dan wel een mega sexy nieuwe iPhone SE in een gloednieuw design die lekker in de hand ligt en ik zonder hoesje kan gebruiken. Een mens mag dromen toch.

  .
  Heb je die niet van de sint/santa gekregen? Dan niet zo lief geweest dus…;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heb je die niet van de sint/santa gekregen? Dan niet zo lief geweest dus…;-)

  .
  Ik heb een iPhone 6 van mijn zus (d’r werk) gekregen omdat ze mij heel erg zielig vond. En dat ben ik natuurlijk ook. Dan doe ik mijn panda outfit aan, die normale mensen met carnaval gebruiken en dan ga ik met hangende ogen op bezoek alsof het leven er niet meer toe doet.

  En dan krijg ik een iPhone 6.

 • Profielfoto
  Neal Bader

  ik weet het nog niet zeker of ik het ga doen. mijn telefoon heeft volgens mijn batterij applicatie iets van 73% totale capaciteit, dus ik zal er waarschijnlijk wel last van hebben, maar ik merk het niet heeeeeel erg, dus ik weet het daarom niet helemaal zeker.

 • Profielfoto
  SvS

  Heb je die niet van de sint/santa gekregen? Dan niet zo lief geweest dus…;-)

  .
  En dan krijg ik een iPhone 6.

  .
  Wat aardig. Voor sommige tieners is dàt een droom.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Ik was te vroeg. Een paar maanden geleden al laten doen voor 89 euro. Jammer dan.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik mis nog een optie in de poll: Hell No, want ik heb uit frustratie al lang een andere telefoon gekocht.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Waar staat dat precies, over die €29? $29 staat in Apple’s open brief maar ik heb zelf nog geen Nederlandse versie gezien.

  Ik vind het een goede actie van Apple, maar ik vermoed dat er een specifieke reden is waarom de iPhone 6 en later last hadden van plotselinge uitval. Misschien dat die hoge performance van de A9/A10/A11 chips ook een piek in het stroomverbruik veroorzaakt?

  Als er een switch was om het ‘gewraakte’ batterijbeheer aan of uit te zetten zou ik (en ik vermoed bijna iedereen) die zeker op aan zetten.

  Ik vemoed dat Apple nu extra onderzoek gaat doen naar accu-beheer, dat wel. En dat is een goede zaak.

  De verkoop zal wel een dipje krijgen, want veel mensen zullen van het aanbod gebruik maken. Je koopt natuurlijk minder snel een nieuwe als je net €29 betaald hebt om de oude een boost te geven.

 • Profielfoto
  Melle

  Zou dat ook gelden voor een iPhone X? Anders zou ik 31 december 2018 wel eens mijn batterij laten vernieuwen voor 30 euro !!!!

 • Profielfoto
  koen

  “Alle iPhones vanaf de iPhone 6 komen in aanmerking”

 • Profielfoto
  Melle

  @koen – ik weet het, maar ik kan het niet geloven

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ja, maar niet omdat mijn (ex) iPhone traag is, maar omdat ie nog maar enkele uren werkt op een volle accu. Op deze manier kan ik er nog iemand anders blij mee maken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik mis nog een optie in de poll: Hell No, want ik heb uit frustratie al lang een andere telefoon gekocht.

  Haha, ja die inderdaad. Ik ben overgestapt naar de dark side (in ieder geval wat telefoon betreft, voor de rest blijf ik Apple trouw).

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik mis de optie: ja, mijn telefoon is niet traag, maar mijn batterij is wel aan vervanging toe.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Ik mis de optie: Nee, ik vervang de batterij zelf. Heb ik met m’n 4S destijds ook gedaan zonder problemen en zal met een SE ook wel lukken.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Apple werkt al aan een eigen chip voor accumanagement. Zij hebben hun huidige leverancier gemeld dat zij gaan stoppen met het afnemen van hun product. Daarnaast werken zij aan een verbeterende accu.
  Ze hebben dit hard nodig voor hun pipeline aan technologieën.

  Je kan alleen een nieuwe accu met korting krijgen als deze naar hun normen niet meer goed is.

  En of dit 1 of meerdere keren is doet er lijkt mij dan niet toe; hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat dit zal optreden.

  Als mijn toestel voldoet zet ik er uiteraard -no-brainer- nieuwe accu in. Het toestel blijft dan meer zijn waarde houden

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  #metoo! iPhone 6 Plus 16 GB.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het vervangingsprogramma is vanaf nu beschikbaar. Worldwide.

  In Nederland is er nog geen pagina beschikbaar.
  https://www.apple.com/iphone-battery-and-performance/


  Het betreft dus alle telefoons waar een batterijvervanging normaal 80.- voor kost, iPhone 8 en X doen dus niet mee.

 • Profielfoto
  KR1275

  Mis de optie:

  Nee, mijn iPhone is wat ouder maar ik heb er ook last van

  sinds iOs 11. Daarvoor geen enkel probleem.

 • Profielfoto
  Cursor
 • Profielfoto
  w1mster

  Het betreft dus alle telefoons waar een batterijvervanging normaal 80.- voor kost, iPhone 8 en X doen dus niet mee.

  Nee, dat lijkt mij ook wel redelijk logisch omdat deze telefoons net twee & drie maanden op de markt zijn. Daarnaast weet nu iedereen hoe het bij Apple werkt, en is de service over een jaar dus niet meer nodig. Of zie ik dat verkeerd?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Heb je die niet van de sint/santa gekregen? Dan niet zo lief geweest dus…;-)

  .
  Ik heb een iPhone 6 van mijn zus (d’r werk) gekregen omdat ze mij heel erg zielig vond. En dat ben ik natuurlijk ook. Dan doe ik mijn panda outfit aan, die normale mensen met carnaval gebruiken en dan ga ik met hangende ogen op bezoek alsof het leven er niet meer toe doet.

  En dan krijg ik een iPhone 6.

  Haha, die goeie ouwe Shmoo toch, echt geniaal! Een knap staaltje euh, nou ja, ik vind het gewoon supergrappig! Ben blij dat ik hem als mijn grote voorbeeld zie.

  On topic: Ik heb de iPhone X gekocht dus een nieuwe batterij zal hopelijk niet meteen nodig zijn:-)

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb het gewoon zelf gedaan bij mijn 6s plus.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is volgens mij voor het eerst dat de poll uitslagen (tussenstanden op dit moment) zo dicht bij elkaar liggen.

  Normaal is het altijd zwart of wit.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha, die goeie ouwe Shmoo toch, echt geniaal! Een knap staaltje euh, nou ja, ik vind het gewoon supergrappig! Ben blij dat ik hem als mijn grote voorbeeld zie.

  .
  Als je de serie UNABomber op Netflix kijkt dan zie je dat het gevaarlijk is om voorbeelden en rolmodellen in het leven te hebben. Zeker i.c.m bovengemiddelde intelligentie en van dat laatste hebben we op OMT er een hele hoop rondhuppelen.

  Lang verhaal kort. Dan klopt het toch wel een beetje wat ik al jaren roep. Dat wij Apple fans best wel een eng en gevaarlijk clubje zijn. ?

 • Profielfoto
  likefour

  Optie 7: inmiddels zelf vervangen. Voor €20 was dat goed te doen en je hoeft hem niet op te sturen of naar een Apple store te gaan (vergeet de reiskosten) voor veel mensen niet ?. Maar verder prima actie. Ik had liever een tragere iPhone dan een telefoon die om de haverklap bij belasting uitvalt. Maar verschil met neiuwe accu is aanmerkelijk. Moet zeker een nobrainer zijn om de accu te (laten) vervangen.

 • Profielfoto
  Furbz

  Op Appletips staat dat Apple eerst je accu controleert en bij 75 procent of lager vervangt. Uit voorzorg gaat dus waarschijnlijk niet op.

 • Profielfoto
  queenfan

  Mijn iPhone 6S viel/valt onder de reparatieprogramma van begin dit jaar, maar doordat de accu’s snel op waren, wachttijden enzovoorts heb ik dat niet gedaan.

  Heb ook geen last gehad dat de 6S trager is geworden door de updates, en nu heb ik de X en i het niet meer nodig

 • Profielfoto
  Shmoo

  Op Appletips staat dat Apple eerst je accu controleert en bij 75 procent of lager vervangt. Uit voorzorg gaat dus waarschijnlijk niet op.

  .
  Gewoon intimiderend aankijken en als dat niet lukt dan trek je zo’n slimmerd in blauw shirtje gewoon even over de toonbank en dan plast hij waarschijnlijk al in zijn broek.

 • Profielfoto
  Wauters

  Zeker! Ik was vorige week al bezig met Apple-Support naar aanleiding van een vorig topic: Ik heb doorgegeven dat ik kon simuleren dat mijn iPhone 6s uitviel als hij onder de 6 graden werd;
  De supportman gaf me toen al aan dat “ik geduld moest hebben omdat er nog iets ging komen”.

  Et voila, ga 3 iPhones vernieuwen.

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Iemand een idee als de accu van een iPhone 7 vervangen word, of het toestel dan nog waterdicht is?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je het bij Apple laat doen dan mag je daar wel vanuit gaan ja.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Iemand een idee als de accu van een iPhone 7 vervangen word, of het toestel dan nog waterdicht is?

  Nee tuurlijk niet en over 4 maanden krijgen we the watergate ;).

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Haha, die goeie ouwe Shmoo toch, echt geniaal! Een knap staaltje euh, nou ja, ik vind het gewoon supergrappig! Ben blij dat ik hem als mijn grote voorbeeld zie.

  Lang verhaal kort. Dan klopt het toch wel een beetje wat ik al jaren roep. Dat wij Apple fans best wel een eng en gevaarlijk clubje zijn. ?

  T’Zal wel zijn(y):P

  Oh, en tja, ik ga zeker niet pretenderen dat ik een slimme mens ben ze, er zijn er altijd slimmer als ik:-D

 • Profielfoto
  Shmoo

  Slimmer dan ik, is het volgens mij. ?

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Yep, ik laat ineens heel m’n iPhone vervangen! Zou het snelheidswinst geven van 5s naarX? ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Slimmer dan ik, is het volgens mij. ?

  Lol, kan maar hoeft niet noodzakelijk. Ik moet toegeven dat ik af en toe in mijn dialect spreek en dan kan het er inderdaad raar uitzien, maar dat heb ik ook als ik andere hun reacties soms lees. Het punt is, ik begrijp het, das het belangrijkste haha:-D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik weet dat er mensen klagen over hun iPhone batterij, maar ik heb nooit ergens last van. Ik merk nooit dat de batterij slechter wordt. Ik volg nog altijd de ‘oude’ methode om je batterij af en toe te kalibreren, zoals Apple dat vroeger aanraadde, ook al zeggen ze dar het niet meer nodig is. (Minstens 1x per maand je iPhone gebruiken totdat hij helemaal uit gaat, dan aansluiten op de lader en helemaal laten volladen zonder hem los te halen.

  Nadat ik over dit batterij probleem had gelezen, heb ik de app BatteryLife gedownload om te kijken wat de huidige capaciteit van de batterij van mijn iPhone 7 Plus is, na 14 maanden zeer intensief gebruik en zeker 400x laden. De app geeft aan 97% – lijkt me een uitstekend resultaat! Niks aan de hand bij mij dus.

 • Profielfoto
  petjez

  Hebben de mensen die de batterij hebben laten vervangen ook een snelheids winst gemerkt? Mijn 6 Plus is zo f*cking langzaam

 • Profielfoto
  madcat

  Kunnen de batterijen al vervangen worden?

  Ik had zojuist een ticket ingeschoten bij apple en dacht doe het wel lokaal ipv bij de genius bar. Op de website van cardservices stond opeens dat het pas half januari begint.

  Na een belletje werd ik ook nog eens onvriendelijk geholpen met “als het op de website staat zal het wel kloppen” en “ik werk niet bij de genius bar, dus ik weet niet of ze het daar al wel doen”

  Is er al iemand geweest die het heeft verwisseld en zo ja hoe lang ben je dan je telefoon kwijt?