Weekend poll: het beste nieuwe Apple-product van 2017

Door: Raymon Mens - 68 reacties

Was 2017 een goed Apple-jaar? Op het gebied van nieuwe producten wel. De iPad Pro werd grondig vernieuwd, de Mac kreeg snelle processor-updates en dan hebben we het nog niet eens over de radicaal nieuwe iPhone X en de stijlvolle iPhone 8.

Een lange lijst met nieuwe producten, maar wat is het beste nieuwe Apple-product van 2017? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Phone X moet dit los winnen. Rest zijn geen nieuwe zaken, maar gewoon logische updates. Behalve de HomePod dan. Maarja – die doet me weinig. En Apple park kan ik echt niet zien als een Apple product. Of waar kan je een Apple park bestellen? Doe mij maar de 512TB versie.

 • Profielfoto
  Melle

  En dan vergeet ik de iMac pro. Dat is iets meer dan een standaard update… maar goed – praktisch gezien is die er nog niet en ik denk dat heeeeeel weinig mensen in 2017 een iMac pro zullen hebben.

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  Er zit geen enkel vernieuwend product bij. Misschien OSX High Sierra, dat is het nieuwe Windows.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Niks vernieuwends. Alles is afgekeken of een lauwe doorontwikkeling van bestaand. Jammer want Apple was altijd de grote innovator.

 • Profielfoto
  Retyro

  @cenobyte: Hahahahahahahaha. Noem 3 dingen die apple ooit zelf uit heeft gevonden en dus geen doorontwikkelingen zijn

  Ontopic: Apple park is nice maar geen product dus kies ik voor de iPhone X

 • Profielfoto
  gipsman

  Stemde voor homepod maar is dit nog een 2017 product ?
  Waarom voor de homepod ?
  Na de vernieuwde iMac eind jaren negentig heeft nog 1 product apple definitief van de ondergang gered: de iPod. Ik herinner mij veel windowsgebruikers die nog niet apple gehoord hadden en plots rondliepen met een iPod.
  De homepod refereert aan die illustere periode. En laten we hopen dat de homepod ècht goed is, ik bedoel, bijna zo goed als de Sonos 5, al zal dit voor €200 minder niet kunnen denk ik.

 • Profielfoto
  gipsman

  Hm, het is maar €150 minder. En apple kennende als een bedrijf dat altijd goedkoper is dan de concurrentie, gaat dit toch lukken ???.

 • Profielfoto
  wensink

  Hoe kan iemand de iMac Pro of de Home Pod kiezen? Niemand heeft die nog geprobeerd?

 • Profielfoto
  Leander

  Waar kan ik de poll vinden? Op mijn iPhone met Safari nergens te bekennen

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Bij mij wel, heb je een ad-blokker actief?

  Eigenlijk mis ik de AirPods, die waren vorig jaar nauwelijks te krijgen en kwam de productie pas in 2017 opgang. Uiteindelijk maar voor de iPhone X gekozen.

 • Profielfoto
  kwak

  Inderdaad! De AirPods! De revelatie van 2017.

 • Profielfoto
  Shmoo

  #keuzestress ?

 • Profielfoto
  steveb

  De helft kan geschrapt worden omdat ze het slachtoffer ik van iOS 11.

  Als je iMac pro en home pod inde lijst zet. Waar hal je dan de ervaring

  iPhone x? Alleen voor rijke kindjes. De meest breekbare iPhone ooit.

  iMac os nog bijna het enige wat over schiet

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Geen stem. Tenzij misschien de gewone iMac met SSD. Helaas is de beste versie daarvan nogal lawaaierig. Apple maakte vroeger betere producten. Als ze volgend jaar een Mac Pro uitbrengen die uitbreidbaar is zoals de Tower modellen van voor de pedaalemmer krijgt die zeker wel mijn stem. Dit wil zeggen: dat je zelf gemakkelijk RAM, veel SSD’s en videokaarten erin kunt installeren. Die iPhone X is veel te duur en fragiel. Dan nog liever mijn bescheiden SE. En die iMac Pro is niet uitbreidbaar, daarom is het zo’n dure vogel. De laptops hebben te weinig poorten, ik mis USB3. Tot zo lang blijf ik lekker werken met de Mac Pro 2009, die van mij zeker een krachtige stem kreeg in die tijd. Een fantastische machine, na zoveel jaren nog steeds bedrijfszeker, upgradeable en snel.
  En van mijn Apple TV3 die destijds niet veel geld heeft gekost ben ik ook nog steeds tevreden. Ook hier zijn de nieuwe toestellen te duur.

 • Profielfoto
  Antaeus

  By far, de AirPods!!!

 • Profielfoto
  sciletto

  Duidelijk de iMac pro voor mij. Jammer dat je niet meerdere kan kiezen want de iPhone X en de HomePod verdienen een plek!

 • Profielfoto
  TandMac

  ‘Geen’ zou ook een goede mogelijkheid geweest zijn.

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  De AirPods! Fantastische dingen ?

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ongelofelijk, komt er ooit keer verbetering in de poll?
  Is er iemand die daar na denkt op de redactie? Of doen jullie zomaar wat ?
  Opties erbij terwijl niemand product heeft (gebruikt) of getest.
  En de optie, dat je geen product van apple het beste vind (of omdat je ze allemaal goed vind of helemaal niet) staat er ook niet bij.

 • Profielfoto
  AT024

  iPhone x is niet de beste product van Apple. Beste moet je ook naar prijs kijken. Dus zeker geen beste product. Voor mij apple watch 3

 • Profielfoto
  awi

  De mac mini van 2017….die niet verschenen is.

  In 2018 dan??

 • Profielfoto
  Cursor

  De Goudreinet, met kop en schouders! Dagelijks als ontbijt met haver en amandelen. Sterk als een paard en houdt de dokter weg.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Melle,
  Product: “voortbrengsel of arbeid van industrie, iets wat gemaakt wordt.”

  Je mag nu nog eens opnieuw tot driemaal toe raden wie dit “los moet winnen”, het woord ‘product heeft verscheidene definities, maar “te bestellen voorwerp” vind ik helaas niet terug als definitie, verbreidt je kijk eens even.;-)

  @Le Big Mac;Cenobyte;Retyro, jammer voor jullie dat jullie geen onderscheid kunnen maken tussen “nieuw” en nieuw.

  @Retyro, interpretaties van woorden verschillen, maar Apple Park is weldegelijk een product, al zijnde in een bepaalde zin.

  @steveb, wat is iMac os in godsnaam?

  @MEEUW, dit is geen universitaire studie, weet je?

  OT, ik verheug me erg op de nieuwe ideeën die zich op Apple Park zullen ontwikkelen, Apple Park zal een ongeëvenaarde graad van reproduceerbare creativiteit bieden in een vredig milieu dat zich zal weerspiegelen in de nieuwe consumentenartikelen.
  Het zou prettig frappant zijn om de resultaten van dit polletje over 10 jaar nog eens te zien.

 • Profielfoto
  paulb

  Het beste product van Apple staat er niet bij: MARKETING

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  @Barika: we kunnen best onderscheid maken tussen nieuw en vernieuwend (je schrijft ‘tussen nieuw en nieuw’ maar ik vermoed dat je tussen nieuw en vernieuwend bedoeld). Maar iedereen is gewoon zo teleurgesteld in hoe Apple zich de laatste tijd ontwikkelt, of liever gezegd: hoe Apple zich niet ontwikkelt. Ja, er komen nieuwe producten uit, maar het is het allemaal net niet en bovendien belachelijk aan de prijs (iPhone X, iMac Pro). Daarom is er voor mij dit jaar geen enkel beste Apple product.

  Enne, een vredig milieu op de Apple Campus? Ik heb altijd gehoord dat het er bij Apple keihard aan toegaat.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  @Barika Cala Saidah nee? Maar klein beetje streven naar perfectie of als je iets doe, doe het dan goed instelling mis ik.
  Maar dit is een vrijdag middag “we moeten nog een poll bedenken”.
  Of puur vanuit de redactie zelf, maar het is juist de kunst om vanuit een ander te denken.
  is helemaal geen universitaire studie, want dan was het ook minstens op alfabetische volgorde gedaan of op categorie bij elkaar.

 • Profielfoto
  Melle

  @barika – er is meer nodig dan een definitie in een woordenboek om mijn mening over de definitie van een product te veranderen. Ik ben ook het product van mijn moeder en vader, een product is ook een wiskundige formule…. maar in deze context blijf ik het Apple park geen juiste keuze vinden. Het is mss hun grootste verwezenlijking of investering, maar het is gewoon geen Apple product die in dit lijstje past. Maar je hebt gelijk het is een soort Apple product, maar tim cook is dat ook bv.

 • Profielfoto
  Melle

  En de iPhone X, wint dit inderdaad los.

 • Profielfoto
  Melle

  En nog even gekeken: 47% – m

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ook hier geen stem.
  Mis de optie “Geen vernieuwing” want Apple stelt teleur, waarom mogen we dat niet kiezen/aangeven?

 • Profielfoto
  PowerMac

  HomePod en Mac Pro zijn er nog helemaal niet, en komen dit jaar ook niet meer uit.
  AirPods waren officieel een product van 2016, maar was eind 2016 nog bijna niet te krijgen met een levertijd van zes weken na bestelling.
  AirPods zijn HET wow-product van Apple sinds de iPod: de rest is allemaal doorontwikkelde producten waarvan en dan als slogan zegt: de snelste iPhone ooit, de snelste Mac ooit, alsof men voor de verandering eens een wat langzamere computer zou maken???
  Uiteraard is de iPhone X het enige product dat in 2017 op de markt is gekomen en inderdaad een geweldig iets is: die homeknop weg is een goede keuze: meer screen estate en snellere opening, wat wil je nog meer.

 • Profielfoto
  Furbz

  Ook hier geen stem.
  Mis de optie “Geen vernieuwing” want Apple stelt teleur, waarom mogen we dat niet kiezen/aangeven?

  Net zoals de omt-Ers die blijven zagen.

  Voor mij: de iMac 2017 met kaby. Mooi ding en Shinet hier,

 • Profielfoto
  RoyB

  Leuke poll!

  Persoonlijk vind ik het beste product van 2017 de MacBook 12 mede door de 16gb en i7 optie. Heb nu de perfecte studenten laptop waarbij genoeg dagelijkse power gecombineerd word met lichtgewicht en een fraai staaltje design.
  Meest vernieuwende producten waren toch wel de iMac Pro en iPhone X

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Ik mis de optie: Geen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Leuke poll!

  Persoonlijk vind ik het beste product van 2017 de MacBook 12 mede door de 16gb en i7 optie. Heb nu de perfecte studenten laptop waarbij genoeg dagelijkse power gecombineerd word met lichtgewicht en een fraai staaltje design.
  Meest vernieuwende producten waren toch wel de iMac Pro en iPhone X

  Alé, toch nog iemand die een beetje positief kan zijn. Na al die negatieve reacties, waarvan meer dan de helft uiteraard de gewoonte ondertussen heeft om Apple of dit forum op welke manier dan ook af te breken heeft, is het toch fijn om nog iets positief te lezen.

  PowerMac 1 uur geleden
  HomePod en Mac Pro zijn er nog helemaal niet

  Waar zie jij “Mac Pro” staan in de poll?

  OT: Voor mij persoonlijk de iPhone X, heel erg mooi apparaat, en heel vernieuwend. Ik zou de iMac Pro wel gezet hebben maar die heeft nog niemand kunnen testen. Het tweede product is voor mij dan de nieuwe iPad Pro 10,5″. Wat een powerhouse is me dat:-)

  Als laatste wil ik Raymond nog eens bedanken voor de leuke artikels. Jij moet echt een serieus dikke huid hebben om al die negatieve comments te lezen en te verwerken. Ik geef eerlijk toe, ik zou dat niet kunnen. Mentaal zou dat teveel van mij vergen als ik zie hoe rot mensen hier kunnen reageren.

  Enfin, Bedankt Raymond:-)

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik had gehoopt dat ze hadden gekozen om aan het einde van dit jaar de iMac een update te geven naar i7 8700k

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Le Big Mac, begrijpelijk dat je ~”nieuw” en nieuw~ uit mijn reactie niet begreep en onmiddellijk dacht dat het een typfoutje was. Ik gebruikte éénzelfde woord telkens met een verschillende aspectwaarde. Ik ga niet de moeite doen om je het verschil in aspectwaarde tussen beiden betekenissen uit te leggen, maar waar veel bedrijven artikelen uitbrengen die vroeg of laat de mist in gaan door afgeleid te zijn door ‘het nieuwe’, neemt Apple vaak zijn tijd om voor het eerst iets uit te brengen in een bepaalde productcategorie waar derden al eerder claimden eerste te zijn.

  Om het wat concreter te maken: ik weet niet in welk jaar welke smartwatch als eerste LTE-capabel was, ik gok 2014-2015 langs de kanten van Samsung, al doet dat er niet precies toe. Is het niet gek dat Apple nu pás in 2017 met een polsgedragen computertje komt dat over ontvangst van mobiele data beschikt? Nou, de Apple Watch Series 3 is zeker niet de eerste in de categorie om met een mobiel netwerk verbonden te zijn, de manier waarop echter, die is nieuw, begrijp je wat ik bedoel?
  Het is hem allemaal om de ervaring te doen bij de aanschaf van dergelijke artikelen.
  Volgens jou (wijs me er op als ik fout zit) zijn de innoverende bedrijven diegene die relatief kinderlijke hardware uitbrengen met nóg relatief kinderlijkere software waar je vervolgens een simkaartje in gaat moeten puzzelen om vervolgens sms’jes te kunnen typen op een klaviertje van 1,5 inch (breedte) met lettertoetsen van 2,5 mm.
  Apple komt inderdaad een stukje later uit met een apparaat met technisch dezelfde functionaliteit, maar je weet ook dat hier een zee van verschil is. De implementatie van LTE is simpelweg ongezien, je koopt je Apple Watch Series 3 LTE, bij het configureren tik je enkele keren en voilà, de interne simkaart is geactiveerd momenteel zijn er wel maar select aantal landen en providers compatibel, zo’n zaken verbeteren over tijd, uiteraard).

  Ik hoop dat je nou mijn mening op de feiten toch ietwat begrijpt, het verschil tussen “nieuw” en nieuw.

  @MEEUW, met jouw ingenieuze blik denk ik dat Raymon je erg dankbaar zou zijn indien je via een mailtje elke week één van je fenomenale polls zou doorsturen (met antwoordopties uiteraard!), OMT is zover ik weet een eenmansredactie, als je dus echt denkt dat die weekendpolls verbetering kunnen gebruiken, denk ik dat Raymon hulp niet actief mijdt. Maar besef dat kritiek geven op andermans werk makkelijk is, ik zeg niet dat je het niet beter kan, maar ik je hebt nog niets bewezen.

  @Melle, fijn dat er ruimte is voor subjectiviteit, ik begrijp wat je wilt zeggen. Ik bekijk het zo: vraag eender welke Apple Executive’s mening en afhankelijk van interpretatie zal óf iPhone X gekozen worden, óf Apple Park, ik geef je verder helemaal gelijk dat Apple Park niet gelijk elk ander product uit dat lijstje een direct verband heeft met consumenten.

  @vuuvreter, die optie staat er inderdaad niet bij, ik vermoed vanwege het feit dat dit een erg cynische optie is en cynisme kunnen we op een plaats als deze missen als kiespijn.

  @DBLCreations, wat jij zegt! :-p
  Ik ben ook erg fan van de nieuwste generatie iPad Pro, indien je het filmpje dat onlangs verschenen is op het YouTube-kanaal van Apple “What’s a computer”, nog niet bekeken hebt, raad ik je zeker aan om dat eens te doen, dit schetst héél erg mooi de potentie van het product. (https://youtu.be/sQB2NjhJHvY)

  @Maarten, ik gok dat de focus nu eerder ligt op de iMac Pro.:-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Goppiedorie en dan zeggen dat Shmoo geen leven heeft. ?

 • Profielfoto
  midas

  Voor mij helemaal niks

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik vind het ook een leuke poll! Voor mij iPhone X, dit is gewoon een totaal nieuwe iPhone en daarmee de blauwdruk voor de toekomst

 • Profielfoto
  PowerMac

  PowerMac 1 uur geleden
  HomePod en Mac Pro zijn er nog helemaal niet

  Waar zie jij “Mac Pro” staan in de poll?

  OT: Voor mij persoonlijk de iPhone X, heel erg mooi apparaat, en heel vernieuwend. Ik zou de iMac Pro wel gezet hebben maar die heeft nog niemand kunnen testen.

  Ik bedoelde (uiteraard?) de iMac Pro, die er ook nog niet is, zie je eigen opmerking.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Leuke poll!

  Persoonlijk vind ik het beste product van 2017 de MacBook 12 mede door de 16gb en i7 optie. Heb nu de perfecte studenten laptop waarbij genoeg dagelijkse power gecombineerd word met lichtgewicht en een fraai staaltje design.
  Meest vernieuwende producten waren toch wel de iMac Pro en iPhone X

  De MacBook Pro mid-2012 heeft ook een i7 met 16 GB*…slechts 5.5 jaar geleden…

  * optioneel, doet het nog steeds flitsend, met “gewone” aansluitmogelijkheden

 • Profielfoto
  PowerMac

  Goppiedorie en dan zeggen dat Shmoo geen leven heeft. ?

  ;-)

 • Profielfoto
  Sannetju

  Natuurlijk de iPhone X ? en niet te vergeten met stip op 2 de
  geweldige AirPods ??

 • Profielfoto
  TandMac

  …]De MacBook Pro mid-2012 heeft ook een i7 met 16 GB*…slechts 5.5 jaar geleden…

  * optioneel, doet het nog steeds flitsend, met “gewone” aansluitmogelijkheden

  Dat kan kloppen. Het is eigenlijk zoals het hoort te zijn. Een degelijk apparaat dat, mits kleine aanssingen, zoal SSD en wat RAM, weer helemaal mee is.
  Geen onnodig weggooien van hardware omdat het zgn ‘oud’ is. En ik kan er mee leven dat er een kras op is en niet meer naar nieuw ruikt.
  Ik betaal liever elk jaar 50€ voor een OS update én de zekerheid van behoud van de randhardware zoals kabeltjes usb sticks usb drives etc.
  Beter voor het milieu. Beter voor iedereen.

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  @Barika:

  @Le Big Mac, begrijpelijk dat je ~”nieuw” en nieuw~ uit mijn reactie niet begreep (….)

  Als je wat gewoon duidelijker zou uitdrukken ipv dit arrogante toontje dan zou dit forum – en de wereld er een stukje mooier uitzien.

  Als ik je uitleg lees bedoelde je dus wel degelijk ‘vernieuwend’: het doorontwikkelen, het uitontwikkelen van een product vanuit een heel andere visie. Dat was altijd Apple’s kracht, zie de iPod, de iPhone. Maar die creativiteit ontbreekt de laatste jaren totaal, dat is nu juist het grote gemis!

  Volgens jou (wijs me er op als ik fout zit) zijn de (….)

  Hier zit je inderdaad radicaal fout. Leg me om te beginnen ajb geen woorden in de mond, ga niet voor mij invullen, dankjewel!

  Om te beginnen ben ik helemaal niet van de gadgets, ik hoef niets nieuw om het nieuwe. Ik krijg pas interesse als een product mijn leven blijvend makkelijker maakt en/of mijn productie verhoogt. Dus geen nieuwe emoticons, geen Siri op mijn Macs, niks van al die onzin. Ik heb liever dat Apple die energie besteedt aan een stabiel MacOS, het is nu echt om te huilen. Het gaat nog wel even duren, maar als het zo doorgaat dan komt er een moment dat Windows beter zal zijn dan MacOS…

  En bestaande productlijnen krijgen minder functionaliteit. Denk aan minder USB-poorten op MacBooks, of het verdwijnen van de MagSafe. Niet beter maar slechter dus. De MacPro die alweer 4 jaar niet is geüpdate, maar Apple vraagt nog wel dezelfde prijs voor die verouderde hardware. Het gaat nog net iets te ver om te zeggen dat Apple de weg kwijt is, maar ze staan wel met twee voeten in de berm.

  Maar als je dat allemaal niet wil zien, dan moet je dat zelf maar weten.

 • Profielfoto
  VxP

  Ik vind dat Apple dit jaar geen topproducten heeft uitgebracht. Daarom een stem op Apple Park als “geen stem”.
  Iphone X: dit is een “tussenmodel” om nieuwe techniek uit te proberen. Veel apps zijn nog niet geupdate voor het nieuwe scherm en de glazen achterkant? De kleur (waterig wit en suf grijs? Waarom niet spierwit en gitzwart???) En de prijs…. ik wil best meer betalen voor nieuwe tech maar €350,- voor een scherm dat minder lang meegaat?

  Apple TV: zonder tv mogelijkheid biedt dit voor mij niets extras boven een tv 3.

  Macbook pro stelt me echt teleur door veel fouten en een bizar slecht en goedkoop klinkend toetsenbord. IOS 11 zit ook vol met fouten en maakt mijn “oudere” apparaten onbruikbaar (ipads).

  Airpods zijn uit 2016, maar zijn een TOP product. Helaas vielen ze bij mij uit.

  Ik hoop dat Apple aankomend jaar weer kwaliteitskeuzes gaat maken en echt innoveert. Veel producten zijn dit jaar upgrades (S versies) die de kwaliteit helaas niet helemaal waarmaken.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Apple had beter wat meer aandacht aan ios kunnen schenken.

 • Profielfoto
  koen

  Volgende week een poll waar we kunnen kiezen welke OMT-er de meest zinloze reacties geeft ?

 • Profielfoto
  Melle

  @koen – geef die Pipo’s liever geen forum. Beter wie de beste commentaar geeft… post van Big mac en ook Barika lees ik met veel plezier. Ik ben het uiteraard niet altijd eens of de toon is soms beetje uitdagend en uit de hoogte, maar dergelijke comments zijn een verrijking!

 • Profielfoto
  PowerMac

  Volgende week een poll waar we kunnen kiezen welke OMT-er de meest zinloze reacties geeft ?

  (y)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Apple had beter wat meer aandacht aan ios kunnen schenken.

  ?Hmmmm, als het nou een poll over het meest vernieuwende product was geweest, dan had deze met stipt op nummer 1 gestaan, het “vernieuwde” zowat wekelijks?

  Persoonlijk voor mij ook geen hoogvliegers dit jaar, komt misschien ook wel omdat ik op dit moment nog geen behoefte heb om devices te vervangen, en hetgeen ik nog niet heb wat in het lijstje staat, mijn interesse niet kunnen wekken.

  Wel leuke ontwikkelingen gezien bij de iPhone x, hopelijk zitten deze in mijn toekomstige iPhone?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Mijn Nest3 thermostaat en de Nest Protect versie 2
  Die hopelijk gaan samen werken met de Apple Home pod

  Siri mag de verwarming wat hoger?
  Siri kun je mijn bad vol laten lopen?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Le Big Mac, het spijt me dat mijn je mijn reactie arrogant vindt, dat was namelijk niet mijn intentie. Persoonlijk zou ik vernieuwend niet gebruiken, maar zolang we beiden weten waarover we bezig zijn, is het mij prima dat we ieder een andere term prefereren.

  Tevens was het ook niet mijn bedoeling om u woorden in de mond te leggen, ik veronderstelde dat de toevoeging tussen de haakjes dit duidelijk zou maken, ik zal mijn best doen om dit in de toekomst nog secuurder te behandelen.

  Verder ga ik niet specifiek reageren op de zaken die u aanhaalt, ik vermoed dat we fundamenteel van visie verschillen, we kunnen nog x aantal keer op elkaars reacties reageren al gaat dat niet veel uithalen vrees ik, al begrijp ik zeker en vast uw blik op de feiten.

  Vriendelijke groet, Barika

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Daar heb je gelijk in @Barika, echter is OMT nu een commerciele website die alles eraan doet om zoveel mogelijk bezoekers, reacties te genereren om zo hoog mogelijke reclame inkomsten binnen te halen.
  De kwaliteit, dat komt op de 3de of … plaats uit.
  Dus ja… waarom zou ik dat doen?
  Hooguit om raymon keer te helpen. En als die daar voor open sta, wil ik dat wel doen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  PowerMac 1 uur geleden
  HomePod en Mac Pro zijn er nog helemaal niet

  Waar zie jij “Mac Pro” staan in de poll?

  OT: Voor mij persoonlijk de iPhone X, heel erg mooi apparaat, en heel vernieuwend. Ik zou de iMac Pro wel gezet hebben maar die heeft nog niemand kunnen testen.

  Ik bedoelde (uiteraard?) de iMac Pro, die er ook nog niet is, zie je eigen opmerking.

  Maar dan nog ben je fout want die komt wel degelijk dit jaar uit. Terwijl jij zegt: “beiden komen dit jaar niet eens meer uit” Zie je eigen opmerking;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Le Big Mac 9 uur geleden

  Dus geen nieuwe emoticons, geen Siri op mijn Macs, niks van al die onzin. Ik heb liever dat Apple die energie besteedt aan een stabiel MacOS, het is nu echt om te huilen. Het gaat nog wel even duren, maar als het zo doorgaat dan komt er een moment dat Windows beter zal zijn dan MacOS…

  Ik ben het volledig met je eens en dit is ook wat ik persoonlijk denk wanneer het tegenwoordig over iOS 11/macOS High Sierra gaat. Ik was al geen fan van de nieuwe benamingen (na Mountain Lion). Er zijn wel echt een paar goede dingen bijgekomen de afgelopen jaren. Maar waar ze met hun gedachten zaten met de laatste ontwikkelingen, dat vraag ik me echt af! Snow Leopard was voor mij mijn eerste OSX ervaring en dat was ook meteen mijn “stabielste” OSX ervaring om eerlijk te zijn. Ik heb altijd wel een vrij stabiel OS gehad, maar na Snow Leopard ging het af en toe toch mis met sommige dingen. Echter waren dat nu ook niet de ergste zaken ter wereld en kon dat allemaal makkelijk opgelost worden.

  Maar met iOS 11 of macOS High Sierra lijkt het wel de ene ramp na de andere. Beveiligingslekken en andere bugs die je apparaat kon laten crashen etc… Het lijkt inderdaad een Windowsfestijn te worden, iets waar ik in 2009 zo blij was van af te zijn toen ik mijn eerste Macbook Pro in mijn bezit had. Wat een wereld van verschil zeg. En dat bedoel ik voor zowel toen, in 2009, als nu, met al deze problemen dat beide OS’en ondergaan… Ik hoop echt dat ze het allemaal eens goed uitpluizen.

  Op het gebied van Siri: terwijl die verre van perfect is, waren er wel tal van gebruikers die dat op de Mac wilde…

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ben blij dat steeds meer mensen in gaan zien dat het softwarematig een ramp is de laatste tijd.

  Toen ik het meldde toen iOS 11 net uit was, werd ik nog door de grote menigte verguisd en was ik zelfs een azijnplasser.

  Ik hoop dan ook van harte dat dankzij recente gebeurtenissen Apple zich eens achter de oren krabt, en realiseert dat dit toch echt anders moet.

  Beter 1 jaar ontwikkelen, en 1 jaar (beta)testen op de GEHELE productlijn waarvoor de update beschikbaar komt.

  Zoals eerder gezegd: fan van Apple hardware, inmiddels niet meer zo’n fan van Apple software?

 • Profielfoto
  koen

  Om en om jaarlijks een nieuwe versie van iOS of macOS lijkt me een prima idee.

 • Profielfoto
  SvS

  Welke advertentiebanners?;-) Geld verdienen is begrijpelijk, Raymon kan niet van lucht leven en ook server waar OMT op staat moet ook betaald worden. Dus klagers; voor niks gaat de zon op.

  Ja, in beginjaren van OSX werden snelle dieren genoemd (vanaf MacOS 10.0 Puma, etc), dat vond ik wel cooler dan de namen van wat gebergte in Amerika (prachtige gebieden, dat wel).

  Stabiel is mac OS X Sierra hier op 3 Macs wel. Dus ik herken die klachten eerlijk gezegd niet zo, Siri staat hier uitsluitend UIT. En pas uitbrengen als OS stabiel is, niet op specifieke datum met nog wat bugs erin. Maar geruchtenstroom over de betatesten doen men schreeuwen wanneer het wordt ‘opengesteld’ voor publiek.

  iPhone X is echt mooiste van dit jaar, naast de nieuwe iMac Pro, helaas zijn beide juwelen ver boven mijn budget.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Raymon kan niet van lucht leven

  .
  Dan kan hij toch gaan werken, moeten jullie toch ook!? ?

 • Profielfoto
  html-junky

  @shmoo dit is zijn werk…

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Niet te kortzichtig heren.
  Dat raymon niet van lucht kan leven, of de servers op lucht draaien. Dat is een feit.

  Als we met z’n alle een euro lappen of er stonden advertenties. Prima.
  Maar OMT is overgenomen door een partij die zoveel mogelijk geld wil verdienen.
  Dus waarschijnlijk is Raymon van stagair naar honger loontje gegaan om zoveel mogelijk artikelen en zo weinig mogelijk tijd er aan te besteden.
  Met daar naar tuurlijk de vrijheid om een bijbaantje erbij te nemen want van dat loon kan die niet rondkomen.
  En een bonus, want anders krijg je iemand niet gestimuleerd.

  De hele advertentie zit vol met artikelen. Nee niet andersom ;).
  Tegen mijn principes moet ik een adblocker installeren.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Jammer dat je alleen maar hardware kan kiezen. Eigenlijk is het beste product van 2017 het nieuwe iOS (met name voor iPad een hele sterke verbetering)

 • Profielfoto
  Sannetju

  iPhone X is echt mooiste ❤️❤️❤️❤️❤️

 • Profielfoto
  PowerMac

  Maar dan nog ben je fout want die komt wel degelijk dit jaar uit. Terwijl jij zegt: “beiden komen dit jaar niet eens meer uit” Zie je eigen opmerking;-)

  “prijs de dag niet eer de avond gevallen is” – de AirPods en de iPhone X kwamen ook op de markt en we moesten vervolgens een weekje of 6 wachten voor we ze in huis hadden: in dat geval wordt dat geen 2017 meer.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Maar dan nog ben je fout want die komt wel degelijk dit jaar uit. Terwijl jij zegt: “beiden komen dit jaar niet eens meer uit” Zie je eigen opmerking;-)

  “prijs de dag niet eer de avond gevallen is” – de AirPods en de iPhone X kwamen ook op de markt en we moesten vervolgens een weekje of 6 wachten voor we ze in huis hadden: in dat geval wordt dat geen 2017 meer.

  Kan allemaal wel zijn maar zover is het helemaal niet. Jij hebt wel vooroordelen, dus waarom zou ik de dag nog niet mogen prijzen eer de avond gevallen is ?:-) Ik heb je gewoon even gecorrigeerd, dat is alles;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe kan de Home Pod die op moment van schrijven nog niet op de markt is toch stemmen gekregen hebben?

  Dat ding is momenteel slechts een belofte. Een waarvan we maar moeten zien of die in 2017 te koop zal zijn. Die hoort dus niet thuis in het lijstje beste priduct van 2017. Net als Apple Park. Ook geen product.