Definitieve versie watchOS 4.2 beschikbaar

Raymon op 05 december 2017 4 reacties Laatste door csteelooper

Apple heeft zojuist de definitieve versie van watchOS 4.2 uitgebracht. De update voor de Apple Watch moest eigenlijk samen met iOS 11.2 uitkomen, maar de update voor iOS werd vervroegd uitgebracht. Nu is de Apple Watch ook weer bij de tijd.

Voor Nederlanders bevat watchOS 4.2 weinig spannende vernieuwingen. Apple richt zich op bugfixes en de integratie van Apple Pay Cash. Daarmee kunnen gebruikers in de VS geld naar elkaar overmaken.

Siri-bug Apple Watch Series 3

Wij hopen dat de software-update voor Apple Watch een vervelende bug met Siri oplost. Sinds 11.2 praat Siri namelijk niet meer altijd op de Apple Watch 3. De virtuele assistent geeft alleen nog antwoord in tekstuele vorm, terwijl Siri op de nieuwste Appel Watch ook antwoorden kan uitspreken. Dit komt waarschijnlijk door een conflict tussen watchOS 4.1 en iOS 11. De nieuwste watchOS-versie moet dat oplossen.

siri stil 001

Klik/tap voor groter.

Je kunt de update installeren via de Apple Watch-app op je iPhone. Ga hier naar Mijn WatchAlgemeenSoftware-update. Let op dat de Apple Watch minimaal 50 procent opgeladen moet zijn en aan de oplader moet hangen om de update te installeren.

macOS 10.13.2 laat nog op zich wachten

Alle software-updates zijn nu bijna compleet. Na de overwachte release van iOS 11.2 op zaterdag, werd maandag tvOS 11.2 uitgebracht. We wachten alleen nog op macOS 10.13.2. De update voor de Mac komt waarschijnlijk woensdag.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

Poezenbeest [moderator] op 05 december 2017

De watch moet ook nog eens op de lader liggen om te updaten, alleen
86% pikt hij bij mij niet.

Profielfoto

Raymon [moderator] op 05 december 2017

Dat is waar ook. Aangevuld, dank!

Profielfoto

Poezenbeest [moderator] op 06 december 2017

Als je dan toch volledig wil zijn:
Downloaden en voorbereiden vereist 50% opgeladen, installeren vereist op de oplader liggen…;-)

Profielfoto

csteelooper op 06 december 2017

Als je dan toch volledig wil zijn:
Downloaden en voorbereiden vereist 50% opgeladen, installeren vereist op de oplader liggen…;-)

Oh lol ik wist niet eens dat je los van de lader kon zijn om überhaupt de initiatiefase door te komen… Dacht dat ook download/voorbereiding op de lader moest… Weer wat geleerd!

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?