Tinder zet kunstmatige intelligentie in voor betere matches

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence, wordt steeds meer gebruikt en ook Tinder gaat algoritmes inzetten om je aan betere matches te helpen. De bekende dating-app introduceert een nieuwe functie die voor Super Likeable matches moet zorgen.

Je kunt deze functie op willekeurige momenten in de app tegenkomen. Het is een overzicht met mensen die volgens het algoritme van Tinder een prima match zouden zijn. Je kunt ze direct een een super like geven.

Inclusief gratis super like

In het Super Likeable-overzicht staan steeds vier mensen en je kunt de gratis super like op één van deze mensen gebruiken. Als je dat niet goed gaat de super like verloren. Hoe de kunstmatige intelligentie van Tinder werkt, wordt niet uit de doeken gedaan. Het is echter aannemelijk dat naar je swipegedrag en bepaalde eigenschappen en steekwoorden in je profiel gekeken wordt.

tinder super likeable 001
Klik/tap voor groter.

Getest in Los Angeles en New York

Het is maar de vraag in hoeverre dit √©cht kunstmatige intelligentie is en niet gewoon een goed filter. In een blogpost gaat Tinder niet in op het achterliggende algoritme. Mogelijk om te voorkomen dat¬†gebruikers hun profiel gaan optimaliseren om ‘super likeable’ te zijn. Hoe dan ook, de functie wordt momenteel getest in¬†Los Angeles en New York. Wanner de door kunstmatige intelligentie aangedreven¬†functie naar Nederland en Belgi√ę komt is nog onbekend.

tinder 001
Klik/tap voor groter.

Kunstmatige intelligentie kan je niet alleen aan een goede match op Tinder helpen, maar ook effectiever laten werken. Afgelopen week kwam Adobe in het nieuws met een nieuwe, door artificial intelligence aangedreven functie die personen in Photoshop selecteren een fluitje van een cent maakt. De nieuwste versie van concurrent Pixelmator gebruikt kunstmatige intelligentie om lagen automatisch zinnige namen te geven. Zo heb je nooit meer vijftig naamloze lagen in je project zitten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Mars

  sjonge

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha… ?

  #kneuzenkermis

 • Profielfoto
  koen

  En daar komen zu nu pas mee…

  Wel vreemd dat die dames op het plaatje er totaal verschillend uitzien. Maar ze zullen wel allemaal hetzelfde karakter en dezelfde interesses hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of ze hebben allemaal hetzelfde beroep. Stockfotomodel. ?

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Zijn bovenstaande reacties van mannen die op tinder hun neus hebben gestoten? of denkt iedereen hier dat er enkel hoeren of andere twijfelachtige mensen huizen? Ik zelf date er regelmatig en tja, tekst, audio en een leuke foto werken echt. Zelf kan ik niet zoveel met de superlike functie, maar ik kan me voorstelle dat iemand die wel kan zien, er blij van wordt.