Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 29 december 2017

‘Steve Jobs’ verkoopt kleding in Italië

Apple is heel voorzichtig met de naam Steve Jobs. In de App Store worden apps die de naam van de oprichter van Apple bevatten geweerd. Twee Italiaanse broers zijn er toch in geslaagd om een kledingmerk met de naam Steve Jobs te beginnen.

Het kledingmerk verkoopt jeans (natuurlijk) en t-shirts en het logo is een J met een hap eruit en een blaadje aan de bovenkant. Duidelijk een knipoog naar Apple, maar volgens de Italiaanse rechter toegestaan.

Juridische strijd sinds 2012

De gebroeders Vincenzo en Giacomo Barbato verkochten al langer kleding aan andere labels. In 2012 besloten ze een eigen lijn op te zetten met de merknaam Steve Jobs. Apple heeft de naam van zijn oprichter nooit als merk geregistreerd, maar spande wel direct een rechtszaak tegen de broers aan.

De rechter gaf de broers echter gelijk. De redenatie is dat de letter J is niet eetbaar is en de hap uit het logo is daarom niet gelijk aan de hap uit Apple’s logo. Geen copycat dus.

De gebroeders Barbato – Klik/tap voor groter.

Nu kleding, later elektronica

De uitspraak werd al in 2014 gedaan. De broers mochten het nieuws om juridische redenen nu pas naar buiten brengen. In een interview met Business Insider Italië zeggen ze dat ze jeans, t-shirts, tassen en andere mode-artikelen onder de naam Steve Jobs op de markt gaan brengen.

Klik/tap voor groter.

Er zijn ook ambities om elektronica te maken. Kun je straks een Steve Jobs-speaker op je iPhone aansluiten? We kunnen ons niet voorstellen dat Apple het hierbij laat zitten, een zaak om in de gaten te houden.

Trivia: Deze website heeft het ook kort met Apple aan de stok gehad. OMT begon in 2001 als macosx.nl. Na een verzoek van Apple om de naam aan te passen, is de naam One More Thing gekozen. OMT is nog steeds via macosx.nl bereikbaar.

Reageer op artikel:
‘Steve Jobs’ verkoopt kleding in Italië
Sluiten