Simyo verlaagt enkele prijzen en komt met grotere databundel

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Virtuele provider Simyo heeft een prijsverlaging bij een aantal van zijn bundels doorgevoerd. Er is ook een nieuwe bundel met 8000MB data. Voorheen was de maximale grootte van een databundel bij de provider die het KPN-netwerk gebruikt 4000MB.

De databundel van 4000MB krijgt de sterkste prijsverlaging, deze wordt drie euro goedkoper. Een bundel met onbeperkt bellen en sms’en is een euro per maand goedkoper geworden. Hier een compleet overzicht:

Nieuwe tarieven Simyo per 19 december 2017

Alle onderstaande tarieven zijn op basis van een jaarabonnement. Het is ook mogelijk om een abonnement op maandbasis te nemen. Je kunt dan maandelijks opzeggen of veranderen, maar betaalt een euro meer.

Simyo bel/smsTot 19 decemberVanaf 19 december
100min/sms€ 6,-€ 6,-
300min/sms€ 7,-€ 7,-
Onbeperkt min/sms€ 12,-€ 11,-

Simyo dataPrijs tot 19 decemberPrijs vanaf 19 december
1000MB€ 7,-€ 7,-
2000MB€ 10,-€ 9,-
4000MB€ 15,-€ 12,-
8000MB---€ 16,-

De provider paste zijn bundels eerder dit jaar ook al aan, toen werden een groot aantal opties geschrapt en werd 4G gratis. De 4G-snelheid is 150mbit/s en gesprekken worden per hele minuut naar boven afgerond.

Bestaande klanten: bundel aanpassen

De nieuwe prijzen zijn voor bestaande klanten niet automatisch van toepassing. Zij dienen hun bundel eerst aan te passen via de Simyo-app of website van de provider. De nieuwe prijzen gaan dan vanaf de volgende maand in. Alle klanten kunnen hun bundel aanpassen, niet alleen klanten met een maandabonnement. Simyo is een submerk van KPN en doet mee met KPN Compleet. Wie abonnee bij Simyo is en vast internet en televisie bij KPN afneemt, krijgt gratis dubbele data.

De prijsverlaging bij Simyo is niet het grootste telecomnieuws van de week. Onlangs werd bekend dat concurrent T-Mobile prijsvechter Tele2 overneemt. Daardoor ontstaat de tweede grootste provider van Nederland. (Zie → T‑Mobile neemt concurrent Tele2 over)

sim-cards-wide
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  sjoerdrei

  Nog altijd duurder dan Vodafone. Ik dacht altijd dat submerken er waren om te concurreren met de andere providers zonder aan de “goede” naam van de hoofd provider vast te zitten.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Als ik de prijzen vergelijk is Vodafone niet altijd goedkoper. Jaarcontract met 300 min en 2000MB is bij Simyo 16 euro en bij Vodafone 21 euro en dan zijn de aansluitkosten ook nog 10 euro minder bij Simyo.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik kon die vergelijking ook niet vinden. Misschien gaat hij er van uit dat hij de laatste 5 maanden bij Vodafone gewoon niet gaat betalen.

 • Profielfoto
  sjoerdrei

  Ik vergeleek even de Vodafone RED en RED essential met onbeperkt bellen en 4000MB en 2000MB.

  Het scheelt niet veel paar euro maar dacht dat zoon submerk altijd substantieel goedkoper was

 • Profielfoto
  hvlint

  volgens mij is vodafone simonly wel goedkoper
  van de vodafone website:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Start XL (4 GB + 300 mn) is bij Vodafone dus precies 1 euro duurder.

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Heb zojuist mijn bundel aangepast, maar krijg veel lagere tarieven te zien.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Komt misschien omdat je een Android telefoon hebt. Dan denken ze, die gast heeft misschien niet zo veel geld. ?

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Komt misschien omdat je een Android telefoon hebt. Dan denken ze, die gast heeft misschien niet zo veel geld. ?

  ;-) Hahahaha

 • Profielfoto
  w1mster

  Zijn de telco’s de laatste die nog toegangsgeld (aansluitkosten) vragen? Of je bij Vomar of AH eerst ff €18 wil dokken voordat je daar boodschappen kan doen. Wat een onzin. Geldmakerij.