Shazam voorzien van slimme offline-modus

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Vorige week werd bekend dat Apple muziekherkenner Shazam heeft overgenomen voor omgerekend 340 miljoen euro. Dat houdt de uitrol van nieuwe functies echter niet tegen. De app is vandaag voorzien van een slimme offline-modus.

Het is niet mogelijk om de hele audio-database bij de app te bundelen, maar Shazam slaat in offline-modus je opgenomen muziek op. Zodra er weer een internetverbinding is, wordt de herkenning uitgevoerd.

Meerdere nummers offline opslaan

Je kunt offline zoveel nummers Shazammen als je wil. De app zal ze in de wachtrij zetten en het resultaat is later terug te vinden onder het tabblad ‘Mijn Muziek’. Een prima functie voor bijvoorbeeld een avondje in een club waar geen mobiel bereik is, maar de DJ wel goede nieuwe muziek draait.

shazam offline screenshots
Klik/tap voor groter.

Shazam is nu van Apple

Apple heeft Shazam onlangs gekocht. Het was een bijzonder verrassende move en de tweede app die Apple dit jaar overneemt. Eerder werd Workflow, dat gebruikers in staat stelt om krachtige automatiseringen op iOS te maken, al overgekocht. Sinds de overname door Apple heeft Workflow updates met kleine nieuwe functies gehad. Ook is de app aangepast voor iOS 11 en in de App Store verkrijgbaar gebleven.

Het lijkt er dus op dat we ons op korte termijn geen zorgen om de toekomst van Shazam hoeven te maken. De muziekherkenner is naar iOS ook beschikbaar voor Android, Mac, Apple Watch en Android Wear. Of Apple al deze platforms blijft ondersteunen is nog maar de vraag. Apple Music is ook op Android beschikbaar, dus dat geeft goede hoop.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Zal Shazam nu ook gratis worden en wanneer gaan die reclamebanners verdwijnen? Dat kan echt niet in een app die nu van Apple is.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Het lijkt me logisch dat Shazam uiteindelijk onderdeel wordt van Siri (dus dat Siri geen antwoord hoeft te halen uit de Shazamdienst zoals dat nu gebeurt) en daarnaast geïntegreerd wordt in Apple Music.

 • Profielfoto
  proXify

  Ik gebruik al jaren SoundHound. En daarbij had ik al een offline-modus. Als ik geen verbinding had, bewaarde hij mijn opgenomen geluid totdat ik een goeie internetverbinding had.

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  Shazam doet dat al jaren. Deze functie gebruikte ik jaren geleden al op vakantie in het buitenland.

 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Offline modus is niet nieuw….. Afgelopen vakantie nog veel gebruik van gemaakt bij gebrek aan mobiel internet.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Ik zou het fijn vinden als Shazam of Siri ook muziek zouden kunnen herkennen waar ik naar luister op de iPhone. Soms zit er muziek in een filmpje, of luister ik naar een radiostation die geen track informatie meezendt.

 • Profielfoto
  barnhoorn

  Hier ook een zeer tevreden SoundHound gebruiker