Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 december 2017

Shazam voorzien van slimme offline-modus

Vorige week werd bekend dat Apple muziekherkenner Shazam heeft overgenomen voor omgerekend 340 miljoen euro. Dat houdt de uitrol van nieuwe functies echter niet tegen. De app is vandaag voorzien van een slimme offline-modus.

Het is niet mogelijk om de hele audio-database bij de app te bundelen, maar Shazam slaat in offline-modus je opgenomen muziek op. Zodra er weer een internetverbinding is, wordt de herkenning uitgevoerd.

Meerdere nummers offline opslaan

Je kunt offline zoveel nummers Shazammen als je wil. De app zal ze in de wachtrij zetten en het resultaat is later terug te vinden onder het tabblad ‘Mijn Muziek’. Een prima functie voor bijvoorbeeld een avondje in een club waar geen mobiel bereik is, maar de DJ wel goede nieuwe muziek draait.

shazam offline screenshots
Klik/tap voor groter.

Shazam is nu van Apple

Apple heeft Shazam onlangs gekocht. Het was een bijzonder verrassende move en de tweede app die Apple dit jaar overneemt. Eerder werd Workflow, dat gebruikers in staat stelt om krachtige automatiseringen op iOS te maken, al overgekocht. Sinds de overname door Apple heeft Workflow updates met kleine nieuwe functies gehad. Ook is de app aangepast voor iOS 11 en in de App Store verkrijgbaar gebleven.

Het lijkt er dus op dat we ons op korte termijn geen zorgen om de toekomst van Shazam hoeven te maken. De muziekherkenner is naar iOS ook beschikbaar voor Android, Mac, Apple Watch en Android Wear. Of Apple al deze platforms blijft ondersteunen is nog maar de vraag. Apple Music is ook op Android beschikbaar, dus dat geeft goede hoop.

Reageer op artikel:
Shazam voorzien van slimme offline-modus
Sluiten