Rainbrow: deze iPhone X-game bestuur je met je ogen

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De TrueDepth-camera van de iPhone X is niet alleen handig voor Face ID en Animoji, maar kan ook gebruikt worden bij games. Ontwikkelaar Nathan Gitter bewijst dit met een nieuwe, gratis game genaamd Rainbrow. Je bestuurt ‘m geheel met je ogen.

De gameplay is erg eenvoudig. Om precies te zijn moet je je wenkbrauwen gebruiken om een karakter omhoog te laten springen. Om naar beneden te gaan, laat je je wenkbrauwen weer zakken.

Verzamel zoveel mogelijk sterren

In Rainbrow verzamel je op deze manier zoveel mogelijk sterren die hoog en laag verschijnen. Het is oppassen geblazen, want er komen steeds objecten zoals auto’s, ballen en dieren in beeld. Hoe eenvoudig het spel ook is, een paar potjes zijn leuk om te proberen. De amusementswaarde voor medereizigers is bovendien extreem hoog als je de game op weg naar werk of school speelt.

Rainbrow vereist uiteraard een iPhone X en is niet speelbaar op een iPhone 8 of ouder. De game is gratis te downloaden in de App Store en bevat geen advertenties. Nu is het maar afwachten of meer ontwikkelaars de TrueDepth-camera van de iPhone X gaan inzetten bij games. De nieuwe smartphone kan ook van pas komen bij het maken van games. (Zie → iPhone X ook handig bij ontwikkelen games)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  wbreeman

  Mooie innovatieve en leuke toepassing voor het trainen van gezichtsspieren… mogelijkheden voor spiertraining na ziekte of ongeval… of zelfs voor cosmetische doeleinden? Versteviging van gezichtsspieren…

 • Profielfoto
  xaddict

  @raymon je autocorrect heeft de naam van het spelletje “verbeterd” volgens mij ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Fucking innovatie, echt wel.. ?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Nose Zone is ook een game die FaceID gebruikt maar dan je neus. Ben benieuwd wat het allemaal in de toekomst nog gaat brengen.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zou nu wel in een treincoupé willen zitten met gamende iPhone X gebruikers, met dit spel dan. #Lachen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Voor ons als wenkbrauwloze autisten is dit spel een ware marteling….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben vooral bang wanneer meisjes van 16 dit gaan spelen.

  Deze doelgroep heeft vaak zo’n vlijmscherpe wenkbrauwen dan wanneer iets te dicht in de buurt zou komen en ze bewegen die dingen dan kunnen ze zo je slagader in je nek raken en doorsnijden.

 • Profielfoto
  Hugaer

  Ik gebruik mijn aangezichtspieren te weinig. Daar zal nu verandering in komen. En misschien wat meer rimpels?