Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 december 2017
Leestijd: 1 minuut

Punish Website keert de logica van adblockers om

Adblockers verwijderen standaard advertenties van alle websites. Maar is dat wel logisch? Zou het beter zijn om alleen sites die het te gortig maken op de blokkeerlijst te plaatsen? Zo worden overtreders ‘gestraft’ zonder dat dit ten koste gaat van anderen.

Als de benadering je aanspreekt, is Punish Website de adblocker die je moet hebben. Standaard worden geen advertenties geblokkeerd, maar met een simpele actie is een site op de zwarte lijst te plaatsen.

Simpele werking

Punish Website werkt als Safari-extensie op iPhone en iPad. Je kunt ‘m via het deel-menu activeren om snel een website op de zwarte lijst te zetten en dat werkt verrassend goed. Je tikt op het deel-menu, kiest voor Punish en tikt op done. Vervolgens kun je de website herladen en zal deze zonder advertenties getoond worden. Het is jammer dat de huidige pagina niet automatisch ververst wordt en een leuk geluidseffect zou ook niet misstaan.

focus to-do, pomodoro
Zie je door de ads de content niet meer? Punish Website Adblocker in actie – Klik/tap voor groter.

Punish Website is gemaakt door de ontwikkelaar achter de succesvolle adblocker 1Blocker, dus met de filtering zit het wel goed. Je dient de app na installatie nog wel te activeren via InstellingenSafariMateriaalblokkeringen. Vervolgens zet je de Punish-knop in het deel-menu van Safari aan door in de onderste rij op ‘Meer’ te tikken. Daarna ben je klaar om te storende advertenties klappen te geven ?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Punish Website keert de logica van adblockers om
Sluiten