Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 december 2017

Presentatiemodus voor Mac: Pliim verbergt iconen en notificaties

Als je veel presentaties geeft, is het je vast weleens overkomen. Je sluit je MacBook op de beamer aan en laat de hele zaal ongewild genieten van een liefdevol iMessage-gesprek met je partner of toont gevoelige informatie die op je bureaublad staat.

Helaas heeft macOS geen presentatiemodus die dit soort ongelukjes voorkomt. Daarom is de nieuwe Mac-app Pliim handig. Je verbergt er snel je bureaublad, notificaties en openstaande apps mee.

Presentatiemodus volledig configureerbaar

Pliim nestelt zich in de menubalk van je Mac en is vanaf daar te configureren en in te schakelen. Alle opties zijn individueel in- of uit te schakelen. Handig als je tijdens of na je keynote iets van het bureaublad nodig hebt. De app is nog maar pas in ontwikkeling, maar nieuwe functies staan al op de planning. Zo wordt gewerkt aan het automatisch uitschakelen van Night Shift in presentatiemodus en gaat de app zorgen dat je scherm niet automatisch gedimd wordt.

Klik/tap voor groter.

De app is volledig open source en de ontwikkeling is op Github te volgen. Op de website van de ontwikkelaar is een kant-en-klare versie te downloaden. Eigenlijk zouden dit soort functies standaard in macOS moeten zitten, maar gelukkig zijn er ontwikkelaars die dit soort tools gratis ter beschikking stellen.

Reageer op artikel:
Presentatiemodus voor Mac: Pliim verbergt iconen en notificaties
Sluiten