Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 11 december 2017
Leestijd: 2 minuten

Officieel: Apple neemt Shazam over

Het gerucht ging dit weekend al even, maar nu is het officieel: Apple neemt muziek­herkenner Shazam over. Het is de tweede grote overname op gebied van muziek die Apple doet. De grootste overname was de aankoop van Beats in 2014.

Een woordvoerder bevestigt de overname tegenover Amerikaanse blogs. De gebruikelijke verklaring “Apple koopt soms bedrijven en we onthullen onze plannen niet” blijft achterwege en Apple is spraakzaam.

Grootse plannen

Apple zegt: “We zijn enthousiast dat Shazam en het getalenteerde team onderdeel van Apple worden. Shazam is al jaren een van de meest populaire iOS-apps en wordt door honderden miljoenen mensen gebruikt op verschillende platforms”. Het is nog niet duidelijk wat Apple met de dienst van plan is, maar de woordvoerder hint naar toekomstige plannen: “Apple Music en Shazam zijn een goede match. We hebben een passie voor het ontdekken van geweldige muziek. Er zijn grootse plannen en we kunnen niet wachten om daar samen met het team achter Shazam aan te werken”.

Klik/tap voor groter.

Muziek en Augmented Reality

Hoewel Shazam vooral bekend is als dienst die muziek herkent, kan de app veel meer. Eerder dit jaar lanceerde de dienst een technologie die augmented reality-content kan tonen na het scannen van een code. Dit kan een minigame zijn, maar ook extra informatie. Denk bijvoorbeeld aan een trailer die getoond wordt na het scannen van een filmposter. Zoals je waarschijnlijk wel weet zet Apple de laatste tijd vol in op augmented reality.

Het bedrag dat Apple voor de muziekherkenner heeft betaald is niet bekend. Shazam is in Groot-Brittannië gevestigd en de lokale toezichthouder nog akkoord gaan met de overname. Volgens eerdere geruchten heeft Apple 400 miljoen dollar betaald (omgerekend 340 miljoen euro). Shazam is momenteel beschikbaar op iOS, Android, Mac en Android Wear. Of dat ook zo blijft is nog maar de vraag, maar het feit dat Apple Music voor Android beschikbaar is geeft goede hoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Apple neemt Shazam over
Sluiten