Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2017

macOS 10.13.2 met verbeteringen voor USB-audio beschikbaar

Na een hectische week waarin updates niet zoals gepland liepen, heeft Apple zojuist macOS High Sierra 10.13.2 uitgebracht. De update komt enkele dagen na de release van iOS 11.2, watchOS 4.2 en tvOS 11.2. Normaal komen de updates tegelijk uit.

In macOS 10.13.2 zitten weinig spannende nieuwe functies. Apple heeft de werking van USB-audio-apparaten van externe fabrikanten verbeterd. Ook zijn een aantal toegankelijkheidsfuncties verbeterd.

Toegankelijkheid Mac

Apple besteedt veel aandacht aan de toegankelijkheid van zijn producten voor gebruikers die met een beperking te maken hebben. Ook in de nieuwste macOS-versie zin weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo zullen gebruikers van de Voice Over-functie blij zijn om te horen dat de navigatie bij het bekijken van PDF-documenten in voorvertoning verbeterd is. En wie afhankelijk is van braille kan nu beter zijn weg vinden in de Mail-app.

Twee mannen zitten naast elkaar aan een tafel. Ze werken allebei in Keynote, ieder op zijn eigen MacBook. De man aan de rechterkant gebruikt VoiceOver.
Klik/tap voor groter.

Afsluiting hectische week

Apple heeft op zijn zachtst gezegd een hectische week gehad. Vorige week was het bedrijf genoodzaakt een noodpatch voor de Mac uit te brengen toen bleek dat de root-gebruiker (die alles op een Mac mag) zonder wachtwoord te gebruiken was. Daar bleef het helaas niet bij. iOS-apparaten begonnen op 2 december spontaan te crashen door een iOS-bug. Apple moest iOS 11.2 daarom in allerijl op zaterdag uitbrengen. De release was eigenlijk voor dinsdag gepland.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
macOS 10.13.2 met verbeteringen voor USB-audio beschikbaar
Sluiten