Lego AR Studio: mix virtuele en echte bouwsels met ARKit

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Zin om dit weekend met Lego aan de slag te gaan? Het kan nu ook op een interactieve manier met je iPhone of iPad. De nieuwe app Lego AR Studio is nu beschikbaar en laat je virtuele en echte bouwsels combineren. De app is exclusief voor iOS.

Lego AR Studio gebruikt het ARKit-framework van iOS 11 om virtuele werelden om je bouwsels met echte actie te mixen. De app ondersteunt zes populaire bouwsets, waaronder Lego City en Lego Ninjango.

Mix virtuele en echte bouwsels

De app kan virtuele Lego-bouwsels als aanvulling op je bestaande set projecteren, maar ook je eigen creaties tot leven laten komen. Denk aan een draak die vuurspuwt, treinen die voorbijrijden en brandweermannen die ineens ‘echte’ brandjes moeten blussen.

Tijdens het gebruik van Lego AR Studio kun je foto’s maken en video’s opnemen. De app werkt met iOS 11 en vereist een iPhone 6s, SE of nieuwer. Het werkt ook met de iPad 5 (2017) of de iPad Pro (alle modellen). Momenteel ondersteunt de app zes sets, maar de komende weken zullen steeds nieuwe toegevoegd worden. Deze kun je momenteel gebruiken:

 • LEGO City politiebureau – 60047
 • LEGO City vrachttrein – 60052
 • LEGO City brandweerkazerne – 60110
 • LEGO Ninjago De groene NRG draak – 70593
 • LEGO Ninjago Aarschokmecha – 70632
 • LEGO Ninjago Destiny’s Bounty – 70618

(Zie ook → ARKit en iOS 11: ervaar Augmented Reality met deze 5 apps)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Ontzettend leuk! Ik vraag me alleen af, nu Sinterklaas het land uit is, welke Kerstman geeft zijn zoontje of dochtertje, bij zo’n Lego setje, ook een passende iPhone of iPad cadeau? Of zou de doelgroep ‘jongere ouderen’ zijn?

 • Profielfoto
  SvS

  Eventjes iPad of iPhone van z’n papa/mama lenen.;-) “wel heel voorzichtig zijn, hoor, want het is een heel duur ding”. Bij een Lego Boost robot heb je ook een iPad. Vrijwel meeste kinderen met een eigen tablet hebben vaak een goedkope Android tablet, hier gebruiken we gewoon met z’n allen de iPad. Niet nodig om een eigen tablet te geven.