Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 11 december 2017
Leestijd: 2 minuten

Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio

In 2015 werd Jony Ive gepromoveerd tot Chief Design Officer. In deze nieuwe functie kon hij zich losmaken van zijn dagelijkse leiding­gevende verantwoordelijkheden en focussen op bepaalde projecten die belangrijk (of gewoon leuk) voor hem waren.

Die verandering is nu teruggedraaid en Ive staat opnieuw aan het roer van Apple’s studio. Hij krijgt wederom de dagelijkse leiding over het design van software en hardware. Zo bevestigt Apple tegenover Bloomberg.

Apple Park voltooid, Ive terug

Komt Ive terug omdat het de foute kant op ging en Apple zich schaamde voor de notch van de iPhone X of de kritiek op de nieuwe MacBook Pro? Nee. Apple’s designgoeroe richtte zich de afgelopen tijd op het ontwerp van het nieuwe Apple-hoofdkantoor. Ive was erg betrokken bij de indeling en het interieur van Apple Park. Nu die taak erop zit, is de designer klaar om de dagelijkse leiding over de studio over te nemen.

Alan Dye, Jony Ive en Richard Howarth – Klik/tap voor groter.

Na het promoveren van Ive in 2015 werden twee nieuwe managers aangesteld. Richard Howarth werd Vice President of Industrial Design en Alan Dye kreeg de titel Vice President of User Interface Design. Met de terugkeer van Ive aan het roer, verdwijnen Howarth en Dye uit de picture.

Sabbatical

Er gingen lange tijd geruchten over een eventueel vertrek van Apple’s sterdesigner. Hij zou minder betrokken zijn bij het ontwerp van Apple-producten en iets anders willen dan de leiding over de studio hebben. De sabbatical waarbij Ive zich op Apple Park kon uitleven, heeft er namelijk voor gezorgd dat hij weer zin heeft om aan Apple-producten te sleutelen.

In een interview liet de ontwerper zich onlangs al enthousiast uit over zijn nieuwe studio waar verschillende experts veel meer samen gaan werken. (Zie ook → Jony Ive: “Apple is niet blind voor kritiek op MacBook Pro”)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio
Sluiten