Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 december 2017

iPhone X: TrueDepth-camera straks in de VS gemaakt

De iPhone X is het eerste Apple-apparaat met een TrueDepth-camera, maar waarschijnlijk niet het laatste. Een deel van de camera die diepte ziet, gezichten kan herkennen en Animoji mogelijk maakt wordt straks in een nieuwe fabriek in de VS gemaakt.

Apple heeft een investering aangekondigd in het bedrijf Finisar, dat de laser voor de camera maakt. De iPhone-maker gaat samen met het bedrijf een nieuwe fabriek in Sherman, Texas openen.

Investeringen in Amerikaanse bedrijven

Om precies te zijn maakt Finisar een VCSEL (verticale laser). Die wordt gebruikt voor het belichten van het gezicht en projecteren van een raster. Zo kan Face ID de contouren van je gezicht vastleggen. De laser was het component dat de productie van de iPhone X naar verluidt het meeste ophield en moeilijk te fabriceren was. Logisch dus dat Apple zekerheid wil en in de maker van een cruciaal component investeert.

Klik/tap voor groter.

Potje van een miljard dollar voor fabrieken VS

Het gaat om 390 miljoen dollar (330 miljoen euro) uit Apple’s Advanced Manufacturing Fund. Dat is een pot geld die Amerikaanse bedrijven ten goede moet komen. Eerder kreeg Corning, maker van het glas van de iPhone X en andere smartphones, al 200 miljoen dollar van Apple. In de pot zit 1 miljard dollar, maar volgens Apple-topman Jeff Williams is dat geen harde limiet en kan er altijd geld bij.

Eerder dit jaar zei Donald Trump dat Tim Cook hem persoonlijk heeft beloofd dat Apple voor “drie grote fabrieken, prachtige fabrieken” in de VS gaat zorgen. De iPhone-maker wilde destijds niet op de zaken vooruitlopen, maar met de twee investeringen die nu gedaan zijn, loopt Apple aardig op schema. De nieuwe fabriek in Texas is 65.000 vierkante meter en dat valt ongetwijfeld onder de noemer groot. Bleek Trump toch geen onzin te verkopen…

Reageer op artikel:
iPhone X: TrueDepth-camera straks in de VS gemaakt
Sluiten