Apple kondigt vervangingsprogramma voor alle iPhone-accu’s aan

57 reacties

De afgelopen weken was er ophef over het feit dat Apple oude iPhones vertraagt om de levensduur van versleten accu’s te verlengen. Nu geeft het bedrijf toe dit niet zo handig aangepakt te hebben en komt met een uitgebreid vervangingsprogramma.

Apple gaat versleten accu’s voor een gereduceerd tarief vervangen. Normaal betaal je € 89 maar tot december 2018 wordt die prijs verlaagd naar € 29. De iPhone-maker biedt ook zijn excuses aan voor de gang van zaken.

Accu vervangen goedkoper vanaf januari

Vanaf januari 2018 vervangt Apple iPhone-accu’s een jaar lang met 60 euro korting. Je betaalt slechts € 29,- in plaats van € 89,- voor het laten vervangen van een versleten accu. Het programma start in januari en wordt daarna wereldwijd uitgerold. Alle iPhones vanaf de iPhone 6 komen in aanmerking. Het vervangen van de batterij wordt in de Apple Store of door een door Apple erkend servicepunt uitgevoerd. Je kunt een iPhone ook naar Apple opsturen voor service. De verzendkosten zijn dan voor Apple.

iphone-repair-640
Klik/tap voor groter.

iOS-update geeft meer inzicht

Naast het vervangingsprogramma komt begin 2018 een iOS-update uit die de status van de accu en de impact van slijtage op de prestaties inzichtelijk maakt. In een open brief verontschuldigt Apple zich voor de onduidelijkheid. Het bedrijf benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om opzettelijk de levensduur van een Apple-product te verkorten, of de gebruikerservaring te verslechteren om de aanschaf van een nieuw apparaat te stimuleren. “Ons doel is altijd geweest om producten te maken waar onze klanten van houden. Het zo lang mogelijk laren werken van iPhones is daar een belangrijk onderdeel van”, schrijft Apple.

accu-low-16x9
Klik/tap voor groter.

De mediastorm rondom het trager worden van oudere iPhones begon eerder in december. Toen viel een aantal gebruikers van forumsite Reddit op dat hun oude iPhone sneller werd na het plaatsen van een nieuwe accu. Benchmarks bevestigden dit en Apple zei dit bewust te doen om onverwacht uitvallen van iPhones met een versleten accu te voorkomen. Dat verzwakte de media-aandacht voor dit onderwerp niet en dit zou weleens het grootste schandaal sinds antennagate in 2010 kunnen zijn. (Zie ook → ‘Nieuwe accu maakt oude iPhone sneller’)

Update 15:00 uur: Europese prijzen toegevoegd.

Reacties

57 reacties
 • Profielfoto
  bartvdv

  Apple levert je iPhone af met een ondermaatse batterij, en je moet nog een keer extra betalen om de batterij te laten vervangen. Voor 102 miljoen dollar per jaar (totale verloningspakket) mag Tim Cook toch met een betere oplossing komen.

 • Profielfoto
  html-junky

  Prima oplossing, de batterij is niet ondermaats hij verslijt gewoon na een aantal jaar, waardoor je iphone trager wordt anders valt hij uit. Dat betekend dus niet dat Apple je maar een gratis batterij moet geven, je hebt toch plezier gehad van je batterij een aantal jaar

 • Profielfoto
  SMac

  Goeie zaak maar heb al paar keer gepoogd om een afspraak te maken om de iPhones 6s van zoon en vrouw (gratis) te laten vervangen, maar heb met het huidige reserveringssysteem nog geen tijdslot kunnen vinden dat aansluit op mijn eigen agenda. Op sommige momenten is er simpelweg geen enkel vrij slot. Kan me voorstellen dat het met deze actie er niet veel rustiger op wordt voor de geniale drukbezette medewerkers aldaar:-(

 • Profielfoto
  tuuur

  Er wordt geen woord gerept over de iPad, maar ondertussen is mijn iPad air te vergelijken met een Ferrari met DAF moter…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @SMac: Je kunt dit ook per post doen he. Werkt prima en Apple zorgt voor de shipping koten. Mijn ervaring is dat het wel wat langer duurt.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @html-junky, dat is natuurlijk onzin die Apple jou graag wil laten geloven. Als dat zo zou zijn, waarom komt Apple dan met een vervangprogramma ?

 • Profielfoto
  SMac

  @Raymon: ok dat is op zich wel een optie, maar had inderdaad de intentie om beiden niet al te lang zonder telefoon te laten zitten, dus hoop op langsgaan, batterij vervangen en pleite. Maar thanks voor de tip!

 • Profielfoto
  html-junky

  @tuur de iPad Air is nu gewoon traag door ouderdom, de ipad bevat enorm veel capaciteit batterij als het goed is moet die accu nu nog steeds niet veel problemen geven, dus daar ligt het niet aan

 • Profielfoto
  html-junky

  @bartvdv, dat doen ze vanwege de media aandacht dat het heeft gekregen en om tegemoet te komen aan de communicatiefout die gemaakt is. Apple moest wel met een antwoord komen

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Mijn vrouw heeft, of beter had (nu een iPhone X) een iPhone 6 of 6s (ben de weg kwijt in die nummering).
  Dat ding ging elke keer uit als de temperatuur lager dan 2 graden werd, zeer lastig dus.
  Leuk zo’n vervang programma, maar toen ze de telefoon nog geen week had liet ze hem vallen, een scheur in het glas als gevolg.
  Verder totaal geen last van die scheur, maar bij het vervangen van de accu (wat gratis is) moet ook de display dan worden vervangen wat weer niet gratis is.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  @html-junky, dat is natuurlijk onzin die Apple jou graag wil laten geloven. Als dat zo zou zijn, waarom komt Apple dan met een vervangprogramma ?

  Accu’s slijten. Punt.
  Dat Apple nu met een programma komt heeft er mee te maken dat ze aan de snelheid van je telefoon rommelen zonder dat men het weet. En Amerikanen zijn dol op sue-en.

 • Profielfoto
  Xander

  Met Apple Care moet je die batterij gewoon gratis kunnen krijgen anders is het echt te belachelijk voor woorden.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @html-junky, IAmRenzo:

  Jullie zijn wel echt Apple-vee… Als dat het probleem zou zijn, dan hadden ze de code waarmee ze de gsm vertragen met een kleine update kunnen verwijderen. Er is veel meer aan de hand.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Gewoon goed voor je batterij zorgen dan krijg je deze problemen niet.

 • Profielfoto
  joram

  @bartvdv, wat een onzin. Die batterijen waren gewoon prima, en alle batterijen slijten bij gebruik… soms sneller als je ze ondeugdelijk gebruikt. Apple heeft gewoon prima producten geleverd, ze zijn alleen ontzettend onhandig geweest in hun communicatie.

  Ik ben zelfs blij dat ze die vertraging er in hebben geprogrammeerd, want anders had je taferelen zoals HTC had, waarbij je met een telefoon met een verouderde accu het probleem had dat heel je telefoon crasht als je de flitser gebruikt. Met een vertraging houdt Apple je telefoon dus bruikbaar zonder gelijk geld te hoeven uitgeven. Alleen de manier waarop ze dat gecommuniceerd hebben was volkomen knudde.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @joram: man, man, man ze hebben weer hun wit kleed aangetrokken…

 • Profielfoto
  steveb

  Vind u dit een oplossing?
  Ik niet
  1. Weer het zelfde type batterij? Die van lijn 6s werd vervangen december 2016. En nu max 10u bruikbaar.
  2. Ik heb nog steeds iOS 10.3 net om te vermeiden dat mijn batterij het nog slechter doet. Dus ik heb die nieuwe batterij app nodig in iOS 10.
  3. Start dit op 1 januari? Tot dec 2018? Ean heb ik er dus 2 nodig (zie opmerking 1)
  Voor mij dus bijna geen korting
  4. Dit betekend dat Apple al (minstens) 4 jaar liegt. “The best iPhone ever” met steeds slechtere batterij autonomie en levensverwachtingj

  5. Wat met garantie? Elektronica heeft in Europa een verplichte garantie van 2 jaar. Apple niet? Batterij niet? Deze vervangbatterij ook weer niet waarschijnlijk?

 • Profielfoto
  Facundo

  De 6plus van m’n dochter heeft nog 86% capaciteit (heel aardig) en deed het nog heel goed en was snel. Sinds ios11 echter traag, hakkelig opstarten van apps en veel meer accu gebruikend. Als een foon met 86% toch nog vertraagd wordt (1127/1400) dan deugt ios 11 gewoon niet. Of zijn ze bang bij Apple dat een 86%-capaciteit accu zal uitvallen? Ios10 bewijst dat oudere foons nog prima kunnen voldoen bij dezelfde functionaliteit. Ze kan die accu wel laten vervangen, maar dan gaat het ding dus nòg meer accuzuipen onder ios11.
  Alleen terug naar ios10 zal dus soelaas bieden, maar dat laat Apple weer niet toe. En wat heeft ios11,behalve ellende, nu netto opgeleverd?: Niets! Tenzij je geilt op een ruimtebesparend bestandssysteem.

 • Profielfoto
  vishaakje

  @joram: man, man, man ze hebben weer hun wit kleed aangetrokken…

  Altijd grappig dat gewelles-nietes. Volgens mij heeft geen smartphone maker het perfect voor elkaar. Noem eens 1 smartphone fabrikant waar ze wel fantastische accus gebruiken. Samsungs ontploften, LG’s stoorden… etc etc. Zoek maar eens op pixel battery, fora’s vol klagers.

  In mijn beleving is een accu een verbruiksproduct die je eens in de zoveel tijd eigenlijk zou moeten vervangen. Het is wel spijtig dat ze tegenwoordig zo verdomd lastig te vervangen zijn.

  @Facundo: Niet terug naar iOs10 heeft alles te maken met patches en veiligheid lijkt me. Ook werken apps uit de appstore vrijwel altijd goed tot perfect. Dit kan doordat app ontwikkelaars niet voor 40 verschilende iOs versies compatible hoeven zijn. Ik ben persoonlijk blij dat Apple het veiligheidsniveau en kwaliteitsniveau zo hoog in het vaandel heeft.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Geflest worden door een moloch dat miljarden winst maakt, wie had dat gedacht?

 • Profielfoto
  Facundo

  @Facundo: Niet terug naar iOs10 heeft alles te maken met patches en veiligheid lijkt me.

  Alsof ios10 niet gepatched en veiliger gemaakt kan worden.

  Ook werken apps uit de appstore vrijwel altijd goed tot perfect.

  Oja? Gaat het er hier niet om (voor oudere foons) dat het juist niet meer goed werkt sinds ios11? En wat about al die chinese meuk in de store? Werkt allemaal perfect zeker? Want Apple houdt de wacht…..

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik vind het eigenlijk wel een goede functie in iOS. Alleen hadden ze er duidelijk over moeten zijn. Dan kun je zelf afwegen of je nog even doorloopt met de versleten accu die door het vertragen gewoon dienst blijft doen, of dat je hem laat vervangen! In mijn ogen niets mis mee op deze manier.

 • Profielfoto
  vishaakje

  @Facundo: Niet terug naar iOs10 heeft alles te maken met patches en veiligheid lijkt me.

  Alsof ios10 niet gepatched en veiliger gemaakt kan worden.

  Ook werken apps uit de appstore vrijwel altijd goed tot perfect.

  Oja? Gaat het er hier niet om (voor oudere foons) dat het juist niet meer goed werkt sinds ios11? En wat about al die chinese meuk in de store? Werkt allemaal perfect zeker? Want Apple houdt de wacht…..

  Tuurlijk kan iOs 10 gepatched worden, een Lada kan je ook rijdend houden tenslotte.
  Voor je beleving met andere merken en software update cycle.
  Bij een onderzoek, halverwege vorig jaar, kwam naar voren dat 82 procent van de Samsung-telefoons na twee jaar niet over de meest recente Android-versie kon beschikken.” (bron).

  Ik weet niet wat jij met Chineese meuk-apps moet op je telefoon, maar in mijn persoonlijke ervaring werken apps beter op iOs dan op Android. Deze ervaring is gebaseerd op iPhones 4,5s,6 en 7+ en Andoid Samsung S6, OnePlus en Nexus toestellen en van wat ik lees op internet zijn er meer mensen die er zo over denken.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @bartvdv, ik denk dat je de situatie niet helemaal goed begrijpt, behalve een specifieke batch slecht functionerende batterijen uit de iPhone 6s, zijn alle overige batterijen kwalitatief prima.
  Apple komt tevens ook niet af met een vervangprogramma, dit is de term die in de kop van het artikel van OMT staat. Alle vervangprogramma’s van Apple kan je op deze site terugvinden (https://www.apple.com/benl/support/exchange_repair/). Apple geeft aan intern te hebben besloten om in 2018 afgeprijsde batterijreparaties aan te bieden om het geschonden vertrouwen, veroorzaakt door slechte communicatie, terug te herstellen.
  De software-update die de prestaties verminderde werd doorgevoerd vanwege het onverwacht uitvallen van apparaten met zo’n versleten batterij. Als men eender wat bezig is, is zo’n compleet onverwachte shutdown niet alleen gevaarlijk voor de componenten, maar ook hoogstens oncomfortabel.
  Ik raad je aan het publieke Apple Support-document over de zaak door te nemen

  Vooraleer jij met termen als Apple-vee begint te werpen zou je beter eerst wat kennis vergaren.
  Vriendelijke groet,
  Barika

  @tuur;html-junky, ik geloof ook inderdaad dat een grote batterij, zoals die van eender welke iPad, minder moeite heeft met piekstromen en dus niet in aanmerking komt voor de bewuste softwarematige aanpassingen.

  @Xander, het is belangrijk om te onthouden dat de nieuwe tarieven voor de batterijservice geen invloed hebben op de batterijservice zelf. De batterijservice is bedoeld om versleten batterijen (slijtage door veel laadcycli etc.) te vervangen, het gaat hier dus niet om defecte batterijen met een fabricagefout.

  @steveb,
  1. Uiteraard hetzelfde type batterij, er is namelijk niets mis met de accu’s.
  2. Wat bedoel je, de software-updates gaan je accuprestaties enkel positief beïnvloeden?!?
  3. Jij verwacht dat je Fiat 500 probleemloos 200km/h kan aanhouden omdat dit getalletje ook op de snelheidsmeter staat, zo niet ga je een rechtszaak aanspannen neem ik aan.
  3.5 Als je niet akkoord bent met Apple (wat schijnbaar duidelijk het geval is), houdt niets jou tegen om een rechtszaak aan te spannen (dit ga je vermoedelijk niet doen aangezien je weet dat je in die positie niet in je recht bent).
  4. Neem even dat Support-document door, zo moet ik geen tijd verspillen aan het uitleggen dat de levensverwachting juist verlengd wordt door Apple’s optreden.
  5. Garantie omvat enkel productiefouten en dus geen slijtage veroorzaakt door intensief gebruik. Apple moet uiteindelijk ook de wet naleven en doet dit ook, indien je toch niet akkoord bent, zie punt 3.5.

  @Facundo, ik vermoed dat die 86% resterende capaciteit niet met een door-Apple geautoriseerd toestel is gemeten. Third party-software kan wel een idee geven, maar gelukkig komt Apple zelf binnenkort tevoorschijn met een first party manier om de resterende batterijcapaciteit te meten.
  Die clockspeed (1127/1400) is een beetje hetzelfde verhaal. Op mijn oude iPhone 6 Plus kom ik soms 1127Mhz tegen, maar vaak ook scores van om en bij de 800MHz en op bepaalde momenten 1400MHz, deze scores hangen meestal samen met het batterijpercentage van mijn toestel, ook al is dit dan wel weer niet altijd het geval.
  Voorlopig zou ik roeien met riemen die je hebt en dan verder oordeel vellen nadat Apple de nieuwe functies uitrolt om de batterijprestaties te bekijken.

 • Profielfoto
  steveb

  @joram: man, man, man ze hebben weer hun wit kleed aangetrokken…

  Altijd grappig dat gewelles-nietes. Volgens mij heeft geen smartphone maker het perfect voor elkaar. Noem eens 1 smartphone fabrikant waar ze wel fantastische accus gebruiken. Samsungs ontploften, LG’s stoorden… etc etc. Zoek maar eens op pixel battery, fora’s vol klagers.

  In mijn beleving is een accu een verbruiksproduct die je eens in de zoveel tijd eigenlijk zou moeten vervangen. Het is wel spijtig dat ze tegenwoordig zo verdomd lastig te vervangen zijn.

  Ok dat is waar. Maar elke batterij zegt ook dat je 1000 laadcyclussen kan doen.. en nu moet ik 2 haar op rij mijn batterij vervangen. Of 2x per dag laden. = >700 laadcycli per jaar

  Apple weigert al 3 jaar om de capaciteit van de batterij te verhogen. Andere merken zoal oukitelnhalen 6000mah en zelfs 10000mAh. Dat is het 3voud van iPhone. Terwijl je voor de prijs van 1 iPhone 3 oukitel telefoons kan kopen.
  Wat snap je daar van?

 • Profielfoto
  Facundo

  Tuurlijk kan iOs 10 gepatched worden, een Lada kan je ook rijdend houden tenslotte.

  Ik gebruik liever een goed functionerende Lada (ios10 was blijkbaar een ‘Lada’ voor je) dan een hortende/stotende Ferrari die om de 20km moet worden bijgetankt.

  maar in mijn persoonlijke ervaring werken apps beter op iOs dan op Android.

  In mijn ervaring is het lood om oud ijzer.

  @Facundo, ik vermoed dat die 86% resterende capaciteit niet met een door-Apple geautoriseerd toestel is gemeten.

  So what? Het toestel functioneerde prima onder ios10 met een prima accuduur. Of de capaciteit nu 80% of 89% is doet niets ter zake: De accu is niets mis mee. De enige variabele die afgelopen maanden veranderd is is ios.

  Voorlopig zou ik roeien met riemen die je hebt en dan verder oordeel vellen nadat Apple de nieuwe functies uitrolt om de batterijprestaties te bekijken.

  Mijn dochter zit niet te wachten op het kunnen bekijken van de prestaties, maar het drastisch verbeteren van de prestaties naar die ze onder ios10 gewend was. Ze heeft geen meetinstrument nodig om te constateren dat ios11 een drama is, vergeleken met ios10.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik blijf erbij dat binnen twee jaar de vervanging kostenloos onder garantie moet gebeuren. Je hebt in die periode gewoon recht op een deugdelijk product, niet een door software kreupel gemaakt apparaat omdat ze bij Apple bang zijn dat ze een paar tientjes voor een nieuwe accu moeten uitgeven.

  Kun je nagaan hoeveel ze bij Apple aan een batterij-vervanging verdienden! Dat ze nu opeens 50 dollar ‘inleveren’ is natuurlijk gewoon PR-management. Laat ze met al die miljarden op de bank maar eens een keer echt goed buigen voor hun klanten (lees: bron van inkomsten, want zo wordt je tegenwoordig bij Apple gezien).

  Ze krijgen het bij Apple in ieder geval lekker druk de komende maanden:lol:

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Prima plan van Apple!
  Ik zie BMW al zo’n actie doen: motor vervangen voor 2000 Euro (5% van nieuwkoop). Trekt ie weer net zo snel op als toen ie nieuw was.
  Of moet BWM de motor gratis vervangen? Uiteindelijk is het een hele dure auto. Dan mag je wel verwachten dat ze dat gratis doen, toch? De CEO daar heeft ook heel veel geld, privejets etc.

  Ik zeg het nog eens: goed plan van Apple. Ze komen tenminste met een plan.

 • Profielfoto
  monty python

  Wat een heisa voor niks. Apple is een multinational en die willen geld verdienen, veel geld. Maar degenen die uit zo’n wazig en dubbel verhaal munt willen slaan zijn evenzeer geldwolven. Dan kan je elke fabrikant voor elk elektronisch toestel wel ergens voor aanklagen. Die toestellen en hun software worden complexer en complexer en dus vergroot de kans dat ze iets (juridisch) missen. Wat een klaagcultuur is er toch ontstaan …

  Uiteindelijk is alles wat je doet op een telefoon levensduurverkorting. Zet er de Facebook app op en je verkort de levensduur van je batterij met 20%. Die ook korting vragen ? Nee, want je moet het niet gebruiken.
  Ik zweer bij Apple omdat ik net wél inzit met levensduur van de toestellen. Ze zijn beter, en ze zijn langer te gebruiken en hebben een degelijke restwaarde, dus algemeen gezien niet duurder in gebruik. In mijn ervaring klopt dat nog altijd. Wie dat niet vindt koopt een ander. Niemand wordt verplicht een iPhone te kopen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Facundo, los het dan zelf op hé, ik begrijp dat jij en/of je dochter gefrustreerd zijn, maar verdwijn dan van dit forum i.p.v. je frustraties op mij en de andere forumgangers, die constructieve informatie proberen te geven, af te richten.

  @monthy python, klaagcultuur, bedankt, ik was al even opzoek naar dat woord. Afgezien van het feit of het hoofdzakelijke objectief van multinationals al dan niet is om geld te verdienen, kan ik me volledig aansluiten bij jouw reactie, prima verwoord!

 • Profielfoto
  GoeieDag

  -knip-
  Wat snap je daar van?

  .
  Grappig, anderen (Apple) de maat nemen, maar nog niet eens zelf iets goed kunnen doen, zoals quoten en een leesbaar stukje tekst produceren. En maar klagen over anderen…:confused:

 • Profielfoto
  Rickje

  Misleidende titel

  Alle iPhones vanaf de iPhone 6 komen in aanmerking.

  Dus niet ALLE.

 • Profielfoto
  Elduderino

  @html-junky, IAmRenzo:

  Jullie zijn wel echt Apple-vee… Als dat het probleem zou zijn, dan hadden ze de code waarmee ze de gsm vertragen met een kleine update kunnen verwijderen. Er is veel meer aan de hand.

  Kap toch eens met roepen van Apple vee, wanneer het antwoord niet in je straatje valt.
  Je bent in je relaas wel heel erg kort door de bocht. Als ik jou moet geloven slijten batterijen dus niet, alleen die van Apple.
  Waarom zouden ze die code verwijderen, die code heeft dus wel degelijk een doel, en dat is meer stabiliteit bij een verslechterde batterij. Wat ze moeten doen is helderheid verschaffen, niet de code verwijderen.

 • Profielfoto
  steveb

  -knip-
  Wat snap je daar van?

  .
  Grappig, anderen (Apple) de maat nemen, maar nog niet eens zelf iets goed kunnen doen, zoals quoten en een leesbaar stukje tekst produceren. En maar klagen over anderen…:confused:

  Jij hebt van respect ook niet veel kaas gegeten
  1. Je kent me niet en schrijft. “nog niet eens zelf iets goed kunnen doen”
  2. Dislectie is geen cadeau.
  3. Blijkbaar zijn hoer wel heel wat mensen die mijn tekst begrijpen. Dat was de enige bedoeling. Niet om les Nederlands te geven.
  4. En ja ik erger mij aan het feit dat mijn iPhone 6s 2 tot 3 keer per dag aan de kabel moet. Terwijl mijn batterij eind 2016 ook vervangen werd

 • Profielfoto
  Victor96

  Allen: Let niet op bartvdv. Hij zal nooit z’n ongelijk toegeven, of op z’n minst met constructieve argumenten komen. Hij loopt liever te blaten met ‘Apple-vee’ en denkt per definitie dat Apple haar klanten wilt bedonderen.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Wel veel trollen in de reacties ?

  Alle accu’s nemen af in capaciteit, wees blij dat we niet meer die nikkel-cadmium accu’s hebben met geheugeneffect waarbjj de capaciteit afnam als je ze niet volledig ontlaadde voor het opnieuw opladen.

  Apple heeft het wel extra lastig gemaakt om zelf accu’s te vervangen. Vroeger klikte je zelf zomaar een andere accu in je telefoon of laptop, dus voor het vervangen mag best een veel lagere prijs gevraagd worden.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Yosemite, zonder enige ervaring maar met de gidsen van ifixit.com ben ik ervan overtuigd dat een leek in 30 minuutjes de batterij in een iPhone 6 vervangen heeft. Met iPhone 6s, iPhone 7 en iPhone 8 is het opheffen van het scherm wat moeilijker vanwege de extra toegevoegde kleefstof aan de rand van het glazen paneel.

  Ik heb zelf ooit eens het scherm van mijn iPhone 6 Plus vervangen, met de ervaring die ik hier heb gewonnen kan ik, niet overdreven, in een vijftal minuutjes de batterij uit een iPhone 6 of iPhone 6 Plus kwalitatief goed vervangen. Bij de nieuwere apparaten is het gewoon wat langer knoeien om al die lijmrestjes weg te krijgen.
  Het is nu wel zo dat wanneer je bij ifixit.com een reparatiesetje voor de batterij wilt kopen, dit €28-€39 kost, inclusief verzending.

  Tegelijk voert Apple de reparatie met garantie uit voor €29, dat is toch wel allerminst een mooi gebaar denk ik. Ik vrees dat ifixit niet zo héél erg veel batterijen zal verkopen voor de komende 4 kwartalen.

 • Profielfoto
  The - DDD

  De 6plus van m’n dochter heeft nog 86% capaciteit (heel aardig) en deed het nog heel goed en was snel. Sinds ios11 echter traag, hakkelig opstarten van apps en veel meer accu gebruikend. Als een foon met 86% toch nog vertraagd wordt (1127/1400) dan deugt ios 11 gewoon niet. Of zijn ze bang bij Apple dat een 86%-capaciteit accu zal uitvallen? Ios10 bewijst dat oudere foons nog prima kunnen voldoen bij dezelfde functionaliteit. Ze kan die accu wel laten vervangen, maar dan gaat het ding dus nòg meer accuzuipen onder ios11.
  Alleen terug naar ios10 zal dus soelaas bieden, maar dat laat Apple weer niet toe. En wat heeft ios11,behalve ellende, nu netto opgeleverd?: Niets! Tenzij je geilt op een ruimtebesparend bestandssysteem.

  Hier ook een 6plus. Drama na update naar iOS 11. Vooral animaties waren zichtbaar vertraagd. Een backup maken in iTunes, het toestel “herstellen” in iTunes en de backup terugzetten heeft echt geholpen bij mijn toestel. Wie weet ook bij die van je dochter. Wat ik er van begrijp is dat er in het update proces van iOS 10 naar 11 wat problemen zitten die in bepaalde gevallen voor performance problemen kunnen zorgen.

 • Profielfoto
  whaha

  Dit is ook interessant, van de Battery University:

  “Lower charge voltages prolong battery life and electric vehicles and satellites take advantage of this. Similar provisions could also be made for consumer devices, but these are seldom offered; planned obsolescence takes care of this.”

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Tuurlijk kan iOs 10 gepatched worden, een Lada kan je ook rijdend houden tensl
  Mijn dochter zit niet te wachten op het kunnen bekijken van de prestaties, maar het drastisch verbeteren van de prestaties naar die ze onder ios10 gewend was. Ze heeft geen meetinstrument nodig om te constateren dat ios11 een drama is, vergeleken met ios10.

  De iPhone 6s werkt prima met iOS 11, geen haperingen of wat dan ook

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Het is een geniale, meesterlijke zet. Ze vijzelen ietwat hun imago op, maar het garandeert vooral op korte termijn een enorme inkomstenbron. Een batterijtje kost 2,- en die verkopen ze straks met tientallen miljoenen tegelijk VOOR 29 EURO!
  KASSA!!

  Ze verkochten er tot nu toe namelijk geen een, want geen hond gaat naar de Apple Store voor een batterij. Dat deed je natuurlijk voor 30,- bij de sympathieke telefoonboer op de hoek.

 • Profielfoto
  Frans

  Mooi aanbod van Apple. Ze maken een fout en lossen dat op. Klanten tevreden, de meesten dan. Sommigen hier klagen over Apple, maar mijn ervaringen zijn nog altijd positief. Bijvoorbeeld een paar jaar geleden hield mijn Mac Book Pro er ineens mee op. Helemaal dood, net een paar maanden buiten de garantie. Was het moederbord. Helemaal gratis vervangen bij de Apple Store.

  Mijn iPhone 6 accu heeft nu nog een capaciteit van 94% zegt ‘Battery Life’ en ik merk eigenlijk geen vertraging met, nog steeds, iOS 10.3.3. Toch overweeg ik nu tegen eind 2018 mijn accu preventief te laten vervangen. € 29 is eigenlijk een koopje voor een nieuwe accu waarmee je iPhone dan weer een jaar of 3 mee kan.

 • Profielfoto
  Joid

  -knip-
  Wat snap je daar van?

  3. Blijkbaar zijn hoer wel heel wat mensen die mijn tekst begrijpen. Dat was de enige bedoeling. Niet om les Nederlands te geven.

  Hoer? Zeg eens eerlijk; die deed je expres, toch?

  Dyslexie is natuurlijk geen excuus om onzin uit te kramen. Een iPhone vergelijken met een Oukitel apparaat? Dan snap ik werkelijk niet waarom je ooit een iPhone hebt aangeschaft.

  Ik ben heel benieuwd wat je dagelijks met je 6S doet, zodat hij 2 tot 3 keer opgeladen moet worden. En is die batterij wel door Apple zelf vervangen?

  Dit is ook interessant, van de Battery University:

  “Lower charge voltages prolong battery life and electric vehicles and satellites take advantage of this. Similar provisions could also be made for consumer devices, but these are seldom offered; planned obsolescence takes care of this.”

  Zij doelen hier niet op een iPhone. Die heeft met 5w al een laag oplaadvoltage. Er bestaan meer consumer devices, dan iPhones. Ze hebben het hier over bijvoorbeeld laptops.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @aartjan, ik ben er zeker van dat je alle atomen uit zo’n batterij prima in je tuin kunt vinden GRATIS VOOR 0 EURO! KASSA!!

  Jouw infantiele redenering is net zoals dat een iPhone 7 bijvoorbeeld ‘slechts $150 kost’ voor Apple om te produceren, ook al is de shipping, R&D en godwatnog niet meegerekend, ik betwijfel of Apple überhaupt winst maakt op die batterijservice voor €29, voor Apple zelf doet dit er overigens niet toe, ik ben er behoorlijk zeker van dat Apple zelf niet weet in welke mate deze service winst of verlies opbrengt wat korte termijn betreft.

  Ik denk dat je trouwens verstelt zou staan over het aantal mensen dat de Service van Apple verkiest boven die van ‘de telefoonboer op de hoek’.

 • Profielfoto
  bartb112

  Jammer dat de 5s niet meedoet!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wel veel trollen in de reacties ?

  Grappig, ik zat net te denken dat er zoveel ja-knikkende schapen tussen de reageerders zitten:lol:

  Apple heeft de iPhone gewoon een te lichte accu gegeven. In het eerste jaar valt dat nog niet op, maar als de capaciteit ook maar een beetje terugloopt houd je het al geen dag meer vol. Andere telefoons hebben een veel grotere overcapaciteit waardoor je dit probleem niet of pas veel later merkt. Ik had ook steds accuproblemen met mijn iPhone 5, 6 en 6S en ben toen overgestapt op een ander merk. Probleem verdwenen en de helft minder geld kwijt.

 • Profielfoto
  Athens56

  Werkte 11 maand bij AppleCare….we moesten enkel troubleshooten op het probleem Accu en uitval 6S en later andere modellen. Troubleshooten en weten dat er geen oplossing was, maar de klant de illusie geven dat het op te lossen wat! Dus niet….
  Het blijft een fantastisch merk, maar er zit een heel verhaal achter! Klantenservice is een mooi iets, maar om consumenten die veel geld betalen met een kluitje het riet in te sturen….niet mijn ding! .

 • Profielfoto
  Athens56

  @ Pivni Pes Apple repareert enkel toestellen waarvan het scherm deugdelijk is, dus niet gebarsten. Soms kan dat een single hairline crack zijn of erger. Het maakt niet uit…scherm stuk is eerst vervangen en dan Battery replacement. Het kost geld….maar laat het echt doen en je gegarandeerd een applescherm krijgt. Dan weet je zeker dat je touchscreen het blijft doen (het doet). Heb je geen origineel scherm en je krijgt problemen dan kan Apple ook niets meer voor je doen nadien.

 • Profielfoto
  silvercircle

  @SMac Ik heb een 6s met een serienummer dat bij de reeks slechte batterijen hoort.
  Woensdag serviceaanvraag gedaan, donderdagmorgen verzend doos toegekomen en meteen de iPhone erin gedaan. Vrijdag melding gekregen dat de iPhone hersteld is en terug verzonden is.

  Zal pas dinsdag zijn door de weekeinde en feestdagen.
  Maar ik vind dat prima geregeld.
  Tijdelijk P8 lite in gebruik, toch niet hetzelfde. En dan heb ik het over Android, niet het toestel zelf want dat zou oneerlijk zijn 200 euro t.o.v. 800 euro.

  Is blijkbaar in Polen hersteld, kan dat echt niet korter bij? Moet toch een meerkost zijn voor transport denk ik.

 • Profielfoto
  ghovinga

  Handige app die Ik gebruik is battery life Je ziet gelijk of je accu aan vervanging toe is de app werkt ook op de iPad je hebt een free en betaalde versie.

 • Profielfoto
  Administrator

  @bartvdv, ik denk dat je de situatie niet helemaal goed begrijpt, behalve een specifieke batch slecht functionerende batterijen […]

  Vooraleer jij met termen als Apple-vee begint te werpen zou je beter eerst wat kennis vergaren.
  Vriendelijke groet,
  Barika

  […]

  Die clockspeed (1127/1400) is een beetje hetzelfde verhaal. Op mijn oude iPhone 6 Plus kom ik soms 1127Mhz tegen, maar vaak ook scores […]

  Bakira, ik ben verliefd. Intelligent, oprecht, welbespraakt, behulpzaam én mooi. Je reacties maken mijn dag en als dit een weerspiegeling is van wie je bent, wil ik met je trouwen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Bakira, ik ben verliefd. Intelligent, oprecht, welbespraakt, behulpzaam én mooi. Je reacties maken mijn dag en als dit een weerspiegeling is van wie je bent, wil ik met je trouwen

  LOL. Dat Barika Cala Saidah gewoon een man is, een trol die al een keer werd geband heb je nog steeds niet door. De avatar is een Marokkaanse vrouw die “Sheily Belhaj” heet.

  En overigens wordt in dit artikel gewoon bevestigd wat ik al eerder schreef. Kassa, kassa, kassa voor Apple dankzij het Apple-vee.

  https://www.onemorething.nl/2017/12/weekend-poll-ga-jij-je-iphone-accu-laten-vervangen/

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Hoezo kassa voor Apple? Met een nieuwe batterij kan ik eind volgend jaar weer een paar jaar verder met mijn iPhone SE.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Hoezo kassa voor Apple? Met een nieuwe batterij kan ik eind volgend jaar weer een paar jaar verder met mijn iPhone SE.

  Oei… tot nu toe is elk argument van hem onderuit gehaald. Benieuwd waar jij nu weer voor uitgemaakt wordt…

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Goed om te weten dat de 5s dus een top accu heeft. Zelfs beter dan alle iPhones daarna. Waarom anders een service van iPhone 6 aanbieden…Ik bedoel de 5s wordt nog ondersteunt door Apple en heeft zelfs iOS 11.
  Wat mij betreft een blijvertje, mijn 5s. Er zit zelfs nog garantie op!

  Vraag: wanneer/ wat/ hoe valt onder garantie met betrekking tot de accu van een 5s? Welke percentage is ‘slecht’ voor Apple waardoor ze de snelheid terug schroeven?

 • Profielfoto
  rudivd

  Ik heb net (21 Dec) mijn accu laten vervangen van mijn iPhone 6 juist om deze reden (werd een complete vervanging van het toesetel omdat de accu toch opgezwollen was volgens de genius), maar heb nog EUR 89 moeten betalen:-(

  Zijn er al mensen die met succes het verschil teruggekregen hebben van Apple ?