Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 december 2017

iPhone nummer één onder de kerstboom

Tijdens kerst was jij waarschijnlijk vrij, maar Apple’s activatieservers hebben overuren gedraaid. De iPhone en iPad waren de populairste smartphone en tablet onder de kerstboom. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van analysebureau Furry.

Maar liefst 44 procent van de voor en tijdens kerstmis geactiveerde apparaten had een Apple-logo. Samsung is met 26 procent een goede tweede, terwijl andere Android-fabrikanten het met enkele procenten moeten doen.

Oudere iPhone nog steeds populair

Furry verzamelt analytics van duizenden apps en baseert zich op data van 19 tot en met 25 december 2017. Dat geeft goed beeld van de apparaten die als kerstcadeau werden gegeven. Hoewel Samsung doorgaans de meeste smartphones verkoopt, is Apple nummer één onder de kerstboom.

Fabrikanten met de meeste geactiveerde smartphones en tablets tijdens kerst 2017 – Klik/tap voor groter.

Kreeg iedereen een iPhone X? Zeker niet. Oudere iPhones blijken populair. De iPhone 6 verkocht volgens Furry Analytics beter dan de iPhone X. De populairste iPhone om te geven was de iPhone 7 met 15,1 procent van alle activeren. Dit is niet vreemd, want er wordt veel gestunt met oudere toestellen. Een oudere iPhone voor een vriendelijke prijs is een prima cadeau voor iemand die bijvoorbeeld zijn eerste smartphone krijgt.

Geactiveerde iPhones tijdens kerst per model – Klik/tap voor groter.

Phablet in opmars

De trend was dit jaar duidelijk: groot, groter, grootst. Phablets (5-6,9 inch) waren populairder dan smartphones met een gemiddelde grootte (3,5-4,9-inch). Smartphones kleiner dan 3,5-inch werden niet meer gegeven. De kleine tablet was ook minder populair onder de kerstboom.

Klik/tap voor groter.

Dat de kleine tablet op zijn retour is, blijkt niet alleen uit de kerstcadeau’s. Ook Apple ziet naar verluidt geen toekomst meer voor de kleine tablet en zou ‘m niet meer vernieuwen. (Zie → ‘iPad mini 4 krijgt geen opvolger meer’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone nummer één onder de kerstboom
Sluiten