Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 december 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Volgend jaar weer iPhone met metalen behuizing’

Dit jaar kregen alle nieuwe iPhones een glazen behuizing, maar volgend jaar kan dat weer anders zijn. Volgens het Japanse nieuwsblad Nikkei plant Apple een terugkeer naar metaal voor minstens één iPhone die in de tweede helft van 2018 uit moet komen.

Volgens eerdere geruchten brengt Apple in september drie smartphones uit. Twee OLED-telefoons met 5,8- en 6,3-inch scherm en een LCD-toestel van 6,1-inch. Laatstgenoemde zou een metalen behuizing krijgen.

Niet compatibel met draadloos laden

Waarom Apple terug zou willen keren naar metaal is onduidelijk. Mogelijk heeft het iets met de kostprijs te maken, want de LCD-telefoon wordt waarschijnlijk als goedkoper model aangeboden. De OLED-toestellen worden naar verwachting de opvolgers van de iPhone X met dito prijskaartje. Een metalen achterkant zou het toestel onverenigbaar maken met draadloos inductieladen.

Klik/tap voor groter.

De iPhone heeft de afgelopen jaren alleen maar behuizingen van metaal gehad. Het begon bij de iPhone 5 in 2012 en eindigde in 2017. De 5c was een kleine uitzondering en dit jaar werd de hele line-up voorzien van glas aan zowel de voor- als achterkant.

Vier nieuwe iPhones in 2018

Apple zit niet stil en in 2018 worden maar liefst vier nieuwe toestellen uit. Volgens de meest recente geruchten beginnen we in maart met een nieuwe iPhone SE. In september is het tijd voor de grotere toestellen en komt er naar verwachting een ‘iPhone X2’, een grote ‘X2 Plus’ en een mysterieus toestel met LCD-scherm. Het is nog vroeg, dus de plannen kunnen nog wijzigen. Nikkei is bovendien niet altijd even betrouwbaar. Een flinke korrel zout is bij het consumeren van dit gerucht aanbevolen. (Zie → ‘Nieuwe iPhone SE in maart 2018 gereed’)

Concept: SE 2 – Klik/tap voor groter.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Volgend jaar weer iPhone met metalen behuizing’
Sluiten