‘Volgend jaar weer iPhone met metalen behuizing’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Dit jaar kregen alle nieuwe iPhones een glazen behuizing, maar volgend jaar kan dat weer anders zijn. Volgens het Japanse nieuwsblad Nikkei plant Apple een terugkeer naar metaal voor minstens Ă©Ă©n iPhone die in de tweede helft van 2018 uit moet komen.

Volgens eerdere geruchten brengt Apple in september drie smartphones uit. Twee OLED-telefoons met 5,8- en 6,3-inch scherm en een LCD-toestel van 6,1-inch. Laatstgenoemde zou een metalen behuizing krijgen.

Niet compatibel met draadloos laden

Waarom Apple terug zou willen keren naar metaal is onduidelijk. Mogelijk heeft het iets met de kostprijs te maken, want de LCD-telefoon wordt waarschijnlijk als goedkoper model aangeboden. De OLED-toestellen worden naar verwachting de opvolgers van de iPhone X met dito prijskaartje. Een metalen achterkant zou het toestel onverenigbaar maken met draadloos inductieladen.

iPhone lineup 2018 analist
Klik/tap voor groter.

De iPhone heeft de afgelopen jaren alleen maar behuizingen van metaal gehad. Het begon bij de iPhone 5 in 2012 en eindigde in 2017. De 5c was een kleine uitzondering en dit jaar werd de hele line-up voorzien van glas aan zowel de voor- als achterkant.

Vier nieuwe iPhones in 2018

Apple zit niet stil en in 2018 worden maar liefst vier nieuwe toestellen uit. Volgens de meest recente geruchten beginnen we in maart met een nieuwe iPhone SE. In september is het tijd voor de grotere toestellen en komt er naar verwachting een ‘iPhone X2’, een grote ‘X2 Plus’ en een mysterieus toestel met LCD-scherm. Het is nog vroeg, dus de plannen kunnen nog wijzigen. Nikkei is bovendien niet altijd even betrouwbaar. Een flinke korrel zout is bij het consumeren van dit gerucht aanbevolen. (Zie → ‘Nieuwe iPhone SE in maart 2018 gereed’)

iPhone SE 2 16x9
Concept: SE 2 – Klik/tap voor groter.

 

 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Het begint wel een behoorlijke chaos te worden in het assortiment.. ben ik niet zo’n fan van.

 • Profielfoto
  Betatester

  Samsung?

 • Profielfoto
  TandMac

  Elk jaar wat nieuws….
  It’s a rad race.

  Who cares (any more)

 • Profielfoto
  McJohn

  Dat ze eerst en vooral es zorgen dat al hun OS’en eens flater-vrij zijn….

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mooi, metaal zou echt prettig zijn, al dat glas maakt een telefoon voor mij persoonlijk veel te kwetsbaar.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mooi, metaal zou echt prettig zijn, al dat glas maakt een telefoon voor mij persoonlijk veel te kwetsbaar.

  Ben in het bezit van een iPhone X. Prachtig toestel maar eigenlijk ook triest dat er een case omheen moet omdat ie anders bij het minste of geringste in diggelen ligt

 • Profielfoto
  Shmoo

  Iemand met creatieve handjes heeft een design mockup gemaakt van de 5/5s/SE in een iPhone X (scherm) stijl dus verzinnen we daar een verhaaltje bij dat het rechtvaardigt om iets te ontwerpen met een metalen frame.

 • Profielfoto
  Frans

  Waarom niet terug naar kunststof, zoals bijvoorbeeld de 3GS. Misschien niet zo sterk als een metalen behuizing, maar beslist minder kwetsbaar dan zo’n glazen omhulsel. En prima geschikt voor draadloos laden.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mja, ik begrijp het aan Ă©Ă©n kant wel, metaal is natuurlijk veel sterker, maar ik vind dat glas persoonlijk wel erg mooi met die mooie metalen band eromheen.

  Uiteraard zullen we dan draadloos laden moeten afgeven, tenzij er Ă©Ă©n of andere nieuwe techniek zou ontstaan? Of ze moeten in het metalen frame het Apple logo van plastiek of iets dergelijks maken waardoor je wel draadloos zou kunnen laden?:-)

  Ik ben hoe dan ook erg benieuwd naar de opvolger en de benaming ervan. En ja, elk jaar is er iets nieuws, maar dat geld voor alle merken, niet alleen Apple. Ik ben ook wel akkoord met het feit dat ze nu eerst eens beter hun OS’en zouden moeten oppoetsen!

 • Profielfoto
  Bonte

  Hopelijk komt metaal terug. Ik heb m’n iPhone X bestelling weer afgezegd vanwege de hoge breekbaarheid en dure herstellingen, als ze terug naar metaal gaan en randloos scherm dan ben ik opnieuw kandidaat.

 • Profielfoto
  knekkie

  Van mij mag de notch wel weg.
  Apple zou kunnen kijken naar een manier om de camera’s in het scherm te krijgen of via een uitschuit mechanisme te laten werken. dat laatste kan ook weer als privacy feature worden gemarket.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ben misschien niet het meest technische wonder dat er op aarde rond loopt, maar kunnen ze niet een combinatie van beiden maken?

  Een metalen omhulsel, met een glazen/keramisch Apple logo, zodat draadloos opladen alsnog mogelijk wordt?

  Dat zou awesome zijn!