Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 december 2017

‘iPhone-accu volgend jaar krachtiger door nieuwe techniek’

Iedereen heeft behoefte aan meer accuduur, maar de batterijtechniek gaat nog niet echt vooruit. Gelukkig heeft Apple een innovatieve oplossing die momenteel alleen bij de iPhone X wordt toegepast, maar volgend jaar nog beter wordt.

De iPhone X heeft een batterij die uit twee delen bestaat, er is een horizontaal en verticaal deel. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo kunnen we dat in 2018 in iedere iPhone verwachten.

L-vormige accu

Het lukt nog niet om meer energie in een accu op te slaan, maar wel om toestellen van grotere accu’s te voorzien. Het moederbord van de iPhone wordt steeds kleiner en Apple kan de ruimte met een L-vormige accu optimaal benutten. Momenteel bestaat deze accu nog uit twee cellen, maar volgens Kuo wordt het volgend jaar één cel.

De tweedelige accu in de iPhone X – Klik/tap voor groter.

De iPhone X heeft een accu van 2716mAh, maar de nieuwe techniek zou een batterij van 2900 tot 3000mAh mogelijk maken zonder meer ruimte te vereisen. Dat is een toename van 10 procent die voor 1 tot 2 uur meer accuduur kan zorgen.

Volgend jaar in twee toestellen

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist krijgen twee van de drie nieuwe iPhones volgend jaar de verbeterde accu. Apple wil naar verluidt drie toestellen uitbrengen: twee met een OLED-scherm en een met een LCD-scherm. Alleen de OLED-toestellen zouden de verbeterde accu krijgen. (Zie → ‘iPhone X krijgt in 2018 grotere broer’)

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘iPhone-accu volgend jaar krachtiger door nieuwe techniek’
Sluiten