Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 december 2017

iOS 11.2.1 met fix voor HomeKit uitgebracht

Apple heeft zojuist iOS 11.2.1 voor iPhone en iPad uitgebracht. Deze update werd vorige week beloofd nadat een ernstig lek in HomeKit ontdekt werd. Apple was genoodzaakt een deel van de functionaliteit van zijn ecosysteem voor een slim huis uit te schakelen.

Het lek werd vorige week door Apple gedicht met een noodpatch op zijn servers, maar daardoor was externe toegang tot HomeKit-apparaten niet voor alle gebruikers beschikbaar. iOS 11.2.1 herstelt dat.

Update: iOS 11.2.1 lost ook een probleem met de autofocus van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X op. Sinds iOS 11.2 was het voor sommige toestellen moeilijk om in bepaalde omstandigheden te focussen, wat een onscherpe foto opleverde. Dit is nu opgelost.

Controle over HomeKit-apparaten overnemen

Het beveiligingsprobleem werd ontdekt door het Amerikaanse blog 9to5Mac. Details zijn niet bekend, maar het ging om een zwakheid die kwaadwillenden in staat stelde om de controle over HomeKit-apparaten over te nemen. Denk aan slimme lampen, thermostaten en ook sloten. Waarschijnlijk wordt gewacht met het onthullen van details totdat iedereen de update heeft geïnstalleerd.

Klik/tap voor groter.

iOS-apparaat en Apple TV bijwerken

Omdat de Apple TV als bridge dient om externe toegang tot HomeKit mogelijk te maken, dien je zowel je iOS-apparaat als Apple TV bij te werken. Naast iOS 11.2.1 heeft Apple ook tvOS 11.2.1 uitgebracht.

Met deze update sluit Apple twee slechte weken met bugs en problemen af. Na een root-bug in macOS, een crash in iOS 11.1 en dit probleem met HomeKit is alles nu weer veilig en functioneel. Je kunt de update op iOS installeren via InstellingenAlgemeenSoftware-update. De Apple TV bijwerken via gaat via Instellingen → Systeem → Software-updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.2.1 met fix voor HomeKit uitgebracht
Sluiten