Instagram komt met eigen chat-app

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Omdat we blijkbaar niet genoeg hebben aan WhatsApp, Facebook Messenger en de DM-functie van Instagram, komt er nóg een app uit de stal van Facebook. Het gaat om Instagram Direct, dat een chat-app met bekende elementen uit Instagram.

De app wordt momenteel in zes landen getest: Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Uruguay. Na installatie van de Direct-app, verdwijnt de functie om privéberichten te versturen uit Instagram zelf.

Betere ervaring dan geïntegreerde app

Het is niet de eerste keer dat Facebook de chatfunctie uit een bestaande app sloopt om er een nieuwe app van te maken. In 2014 werd Messenger uit de Facebook-app gehaald en tegenwoordig is het een losse (en succesvolle) app. Een woordvoerder zegt tegen The Verge dat dit gedaan wordt om gebruikers een betere ervaring te bieden. “Een chatfunctie in een andere app kan nooit zo goed zijn als een losse chat-app,” betoogt de zegsman.

instagram direct 001
Klik/tap voor groter.

De app bestaat momenteel uit slechts drie schermen. Net als Snapchat opent de camera meteen na het opstarten. Je kunt ook typen daar het scherm naar boven te vegen. Links van de camera bevindt zich een profielscherm je van account kunt wisselen en instellingen kunt aanpassen. Aan de rechterkant is je inbox met berichten. Meer is er op wat extra filters na niet.

Of en wanneer de app naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Volgens Facebook bevindt de app zich nog in testfase.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Ezra

  Wanneer kappen ze nou eens met al die onzin ?

 • Profielfoto
  Jeffrey

  Zou deze app net zo veel liefde krijgen als Messenger? ?

 • Profielfoto
  SvS

  wat is er mis met bestaande chat-apps?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  “Een chatfunctie in een andere app kan nooit zo goed zijn als een losse chat-app,” betoogt de zegsman.

  Daarom is whatsapp zo slecht, en werd nog slechter toen het om statussen ging…. Maffe mensen daar bij Facebook…

 • Profielfoto
  Not_a_Guru_yet

  It’s official, Mark Zuckerberg has lost it.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is Insta niet Instagram. Da’s zo 2015.

 • Profielfoto
  Frans

  De kracht van een chat-app is juist dat iedereen (althans, al je vrienden) dezelfde chat-app gebruikt. Naast de al genoemde WhatsApp vind ik iMessage, Skype en (laten we de oudste mobiele chat-app niet vergeten) SMS wel genoeg.
  Liever zie ik Apple en Google de handen ineenslaan om één geintegreerde chat-app voor Android en iOS te creëeren. Standaard op meer dan 90% van de telefoons wordt dat zeker dé mobiele chat-app. Zal wel een droom blijven.

 • Profielfoto
  Orson

  Instagram zou beter eens werk maken van landscape view en degelijke zoom ondersteuning in plaats van al die onzin.

 • Profielfoto
  gipsman

  @Frans liever geen eenheidsworst zoals:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Eenheidsworst