Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 december 2017

Instagram komt met eigen chat-app

Omdat we blijkbaar niet genoeg hebben aan WhatsApp, Facebook Messenger en de DM-functie van Instagram, komt er nóg een app uit de stal van Facebook. Het gaat om Instagram Direct, dat een chat-app met bekende elementen uit Instagram.

De app wordt momenteel in zes landen getest: Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Uruguay. Na installatie van de Direct-app, verdwijnt de functie om privéberichten te versturen uit Instagram zelf.

Betere ervaring dan geïntegreerde app

Het is niet de eerste keer dat Facebook de chatfunctie uit een bestaande app sloopt om er een nieuwe app van te maken. In 2014 werd Messenger uit de Facebook-app gehaald en tegenwoordig is het een losse (en succesvolle) app. Een woordvoerder zegt tegen The Verge dat dit gedaan wordt om gebruikers een betere ervaring te bieden. “Een chatfunctie in een andere app kan nooit zo goed zijn als een losse chat-app,” betoogt de zegsman.

Klik/tap voor groter.

De app bestaat momenteel uit slechts drie schermen. Net als Snapchat opent de camera meteen na het opstarten. Je kunt ook typen daar het scherm naar boven te vegen. Links van de camera bevindt zich een profielscherm je van account kunt wisselen en instellingen kunt aanpassen. Aan de rechterkant is je inbox met berichten. Meer is er op wat extra filters na niet.

Of en wanneer de app naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Volgens Facebook bevindt de app zich nog in testfase.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram komt met eigen chat-app
Sluiten