IKEA en Sonos ontwikkelen samen nieuwe producten

Door: Redactie WANT - 11 reacties

Het klinkt op papier zo logisch. Sonos wil in nog meer huishoudens terecht komen en IKEA wil meer smart home-producten op de markt brengen. Dus waarom zou je elkaars krachten niet bundelen? Juist, daarom gaan Sonos en IKEA samenwerken.

De twee bedrijven slaan de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. Uiteindelijk moeten er in de loop van 2019 nieuwe producten op de markt komen.

Geluidsbeleving in interieur geïntegreerd

Wat voor producten het worden, is nog niet duidelijk. Er wordt eerst met een onderzoek gestart waarin gekeken worden hoe geluid aan het leven thuis kan bijdragen. IKEA onderzoekt al langer de mogelijkheden voor een slimmer leven. Langzamerhand worden er steeds meer smart home-producten aan het assortiment toegevoegd. Denk aan slimme lampen die ook met Siri te bedienen zijn, de IKEA AR-app en meubels met draadloze smartphone-laders.

IKEA Place AR 001
De IKEA Places ARKit-app – Klik/tap voor groter.

Sonos snapt dat de kracht van muziek een huis kan veranderen. De multiroom speakerfabrikant toont al jaren hoe je goed geluid combineert met prima design, dat ook nog eens super werkt. Neem de nieuwe Sonos One die je met spraak kunt bedienen. Daarnaast zijn het tijdloze speakers die je gemakkelijk op je interieur kunt laten aanpassen. “Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken,” aldus Patrick Spence, CEO van Sonos.

In 2019 op de markt

Het duurt dus nog even voordat de eerste Sonos x IKEA producten op de markt verkrijgbaar zijn, maar reken er maar op dat we hier in 2018 meer over horen. Wat zou jij het liefst zien? Een speaker geïntegreerd in je nachtkastje? Of de Sonos Playbar in je tv-meubel? Stay tuned.

sonos-algemeen-16x9
Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Betaalbaar vind ik wel een groot woord.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Ik hoop op lampen met geïntegreerde speakers. Iets wat niet erg is om in je huiskamer te zetten en functioneel kan werken in een surround set.

 • Profielfoto
  App69

  Iets wat niet erg is om in je huiskamer te zetten en functioneel kan werken in een surround set.

  Dat vind ik nou eens een goed idee.
  Voor mij graag een bed met aan het hoofdeinde speakers en een subwoofertje onder je.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Groot woord Afroman?!? Onbetaalbaar zul je bedoelen, Sonos zit in het premium segment, maar voor sommigen op omt zal het zeker betaalbaar zijn, maar voor de massa is Sonos luxe. Daarbij tot dit met HomeKit samenwerkt vind ik het systeem van Sonos zelf oninteressant voor mijn setup.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Maar wie weet brengt Ikea daar verandering in, want Ikea staat er immers om bekend om hun producten voor alle lagen van de bevolking aantrekkelijk en betaalbaar aan te bieden.

 • Profielfoto
  polansky

  Sonos en betaalbaar?

  Contradictio in terminis.

  Persoonlijk vind ik het vrij prijzig als je ziet wat je ervoor terug krijgt.
  Er zijn betere koopjes met beter geluid beschikbaar dan wat Sonos te bieden heeft.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Paniek actie van Sonos. Gevoed door AirPlay 2.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Het onderstreept het feit dat Sonos simpele middelmatigheid is.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Sonos en betaalbaar?

  Contradictio in terminis.

  Persoonlijk vind ik het vrij prijzig als je ziet wat je ervoor terug krijgt.
  Er zijn betere koopjes met beter geluid beschikbaar dan wat Sonos te bieden heeft.

  Dan ben ik benieuwd wat die betere koopjes zijn?

 • Profielfoto
  iMachia

  Dus straks worden Ikea-producten ook onbruikbaar als je niet instemt met de gebruiksvoorwaarden.

 • Profielfoto
  checkpointx

  Ik vermoed dat het vooral zal gaan om integratie van slimme speakers en google assistant / Alexa achtige dingen. Sonos is een te arrogant bedrijf om met goedkopere speakers te komen, ze geven immers bakken met geld uit aan branding en dat zit ook gewoon doorgerekend in de prijs van de speakertjes…