HomeKit: nieuwe, voordelige LED-strips van Koogeek te koop

4 reacties

Er zijn steeds meer HomeKit-apparaten te koop en op gebied van licht is Philips Hue de bekendste, maar zeker niet de enige fabrikant. Het Amerikaanse Koogeek brengt ook interessante producten op de markt. Zoals een nieuwe LED-strip die met HomeKit werkt.

De LS1 Smart Light Strip is twee meter lang en bestaat uit 60 LEDs. De strip wordt via USB gevoed en er is geen losse bridge nodig. De set werkt namelijk via Wi-Fi en de ontvanger zit in de kabel verwerkt.

Lage prijs, lage lichtopbrengst

Met een prijs van 35 euro klinkt dit als een aantrekkelijk alternatief voor de Philips Hue Lightstrip, die het dubbele kost. De lichtopbrengst is wel behoorlijk minder. De LED-strip van Koogeek levert 600 lumen, terwijl de Hue Lightstrip een lichtopbrengst van 1600 lumen heeft.

koogeek lightstrip
Klik/tap voor groter.

De strip kan worden bestuurd met de app van de fabrikant, maar werkt ook met HomeKit. Nederlandse webshops en retailers verkopen (nog) geen Koogeek-producten, maar je kunt de LED-strip wel via Amazon Duitsland of AliExpress aanschaffen. Bij Amazon kost verzenden € 1,99 en Ali shipt gratis naar Nederland. Je kerstboom volhangen met LED-strips zit er heelaas niet meer in, de levering duurt mogelijk tot 3 januari.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Heel goed!
  Ik word helemaal gestoord van al die knipperende onzin-versieringen.
  Platvloersheid kent geen grenzen blijkbaar.
  Als iemand voor Trump wil spelen doet hij/zij dat maar buiten mijn gezichtsveld.
  De egels hier houden er ook niet van.
  Dus ik ben de enige niet. :nerd:

 • Profielfoto
  marchi

  @ Dick de Roos bedankt voor je ongezouten mening helemaal te gek dat je zo uitblinkt in smaak. Je bent inderdaad vast niet de enige met zo’n goede smaak.
  Er zijn mensen zoals ik die deze lampjes leuk vinden en er graag over lezen. Excuses voor mijn slechte smaak.

 • Profielfoto
  Odie

  600 lumen is helemaal niet gek. Ik heb twee Hue strips van de eerste generatie, die doen maar 120 lumen. Als accent verlichting is dat prima. De 1600 lumen van se tweede generatie is leuk als hoofdverlichting.

 • Profielfoto
  robin100

  Ff vraagje

  waar moet men de USB van deze strip in doen om het te voorzien van stroom?

  is dat gewoon een USB stekker of een ander ding van koogeek ?