Google Maps klaar voor iPhone X, Google Foto’s krijgt iMessage-app

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Het was een productieve week voor Google’s iOS-team. Eerder deze week werd Google Docs voorzien van iPhone X-ondersteuning en nu is Google Maps klaar voor het grote scherm van de nieuwe iPhone. Je kunt full-screen navigeren en streetview bekijken.

Google Foto’s was al klaar voor de iPhone X en krijgt vandaag een iMessage-app. Met de optimalisatie van Google Maps zijn ondersteunen bijna alle Google-apps het grote scherm van de de iPhone X.

Kleine schoonheidsfoutjes in Google Maps

Alleen de Gmail-app en Google Agenda zijn nog niet bijgewerkt, maar volgen ongetwijfeld snel. Google Maps bevat ook nog een paar kleine schoonheids¬≠foutjes. Zo valt de onderste knop die je de omgeving laat verkennen net van het scherm. Ook worden header-foto’s bij¬†overzichten en plaatsen niet goed aan de bovenkant uitgevuld. Een kniesoor die daarop let.

google maps iphone x 001
Klik/tap voor groter.

Makkelijk foto’s delen met iMessage-app

Google Foto’s heeft nu een iMessage-app die het delen van foto’s gemakkelijk moet maken. Als je de foto’s-app van Apple gebruikt, kun je direct vanuit het iMessage-venster foto’s selecteren, maar als al je foto’s in Google Foto’s zitten is dat een stuk lastiger. Gelukkig komt Google met een iMessage-apps die dit makkelijker maakt. De app toont alle foto’s in de bibliotheek bij Google, of ze nu op je iPhone staan of niet. Je kunt ze met √©√©n tap verzenden.

Google Foto's imessage 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  TeeJay

  Wanneer volgt onemorething?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Binnen enkele dagen. De update is ingediend:

 • Profielfoto
  MajorApple

  Is er ook maar iemand die de iMessage apps gebruikt? Men wat vind ik dat een loze toevoeging van Apple, zonde dat ze niet wat meer focussen op het verbeteren van de chatfuncties van de app zelf.. Een WhatsApp heeft wat mij betreft daar heel veel positieve stappen in gezet het afgelopen jaar.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  iMessage? Hiero.

 • Profielfoto
  Neowip

  iMessage, hier de meest gebruikte chat app, gevolgd door Signal en op grote afstand gevolgd door WhatsApp. De iMessage apps gebruik ik ook, met name die van Tenor Gif keyboard om makkelijk gif’jes in een bericht te plaatsen. De imessage music app om muziek te delen die ik net ontdekt heb. Af en toe stickers en digital touch

  Vrijwel al mijn contacten hebben iPhones dus geen noodzaak voor WhatsApp

 • Profielfoto
  Ome Kor

  iMessage? Nee nooit.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Is er ook maar iemand die de iMessage apps gebruikt? Men wat vind ik dat een loze toevoeging van Apple, zonde dat ze niet wat meer focussen op het verbeteren van de chatfuncties van de app zelf.. Een WhatsApp heeft wat mij betreft daar heel veel positieve stappen in gezet het afgelopen jaar.

  Ja, gebruik het erg veel